Spam - jak sobie radzicie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Janusz Body
    Moderator
    • 2004
    • 5757

Spam - jak sobie radzicie

Ostatnimi czasy wzrasta ilosc spamu, nie nie tego mailowego, telefonicznego. Oferty z checia sprzedania czegos, zalozenia konta w banku X, przeniesienia telefonu do operatora Y mnie juz zaczely wkurzac. Rzucanie słuchawka, przeklenstwa, wymowne "dziekuje bardzo" sa malo skuteczne bo sie pojawiaja kretynskie pytania "dlaczego, nawet Pan nie wysluchal mojej oferty"...

Pytanie jak sobie z tym radzicie.

Ostatnio wpadlem na pomysl:

- szesc razy pytalem Pania o nazwisko i imie
    - osiem razy pytalem z jakiej firmy dzwoni
    - potem szybkie pytanie "skad pani ma moj numer telefonu?" odp. z jakiegos tam spisu (uhmmmmmm... Operatorzy handluja naszymi numerami rowniutko)
    - potem pytanie a czy w tym spisie bylo napisane ze zgadzam sie na uzycie moich danych osobowych do celow handlowych? Odp. "nic nie bylo napisane"
    - no i wlasnie lamie Pan/Pani prawo dzwoniac do mnie z oferta. To JEST SPAM. przykro mi ale zglaszam sprawe do GIODO.

Rozlaczenie jest natychmiastowe.

Jak macie lepsze pomysly to bede wdzieczny. Ilosc spamu telefonicznego mnie przeraza. To jest chore

Edit: ostatnio na CB tez wzrosla ilosc postow spamerskich. Niewatpliwie wszyscy moderatorzy beda wdzieczni za raportowanie takowych postow.
    Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Ja robię tak że jak mi się kończą pomysły, a ktoś mnie zalewa potokiem wymowy nie dając szans nic powiedzieć /to się zdarza/ to odkładam włączoną słuchawkę telefonu - niech sobie nawija .

PS. Do tego co napisał Janusz - jeszcze raz dziękujemy za zgłaszanie wszelkiego rodzaju spamu na forum .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Sergiusz
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2708

Mnie raz jedna pani od atlasów to po roku poznała po głosie. ...a to pan od parasola i się rozłączyła. Problem spamu mejlowego rozwiązałem w stu procentach. Nie dostaje ani jednego mejla. Może to dziwne ale jak zmieniłem nr z T coś tam na inny to jest zero telefonów i sms z wygranymi.
      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

Zamieszczone przez Sergiusz
        ?.. Problem spamu mejlowego rozwiązałem w stu procentach. Nie dostaje ani jednego mejla....u
        Nie. Nie dziwne. Na konto na gmail nie dostalem ani jednego spamu w ciagu ostatnich x lat czyli od poczatku istnienia gmail Na inne konta włacznie z tymi "u operatorow" milion i troche.

Mam dosc niepodwazalne dowody, ze operatorzy GSM handluja naszymi danymi...
        Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,

Komentarz

• foggy_lad
          Bywalec
          • 2009
          • 127

do mnie jak dzwoni babeczka to pytam o kolor bielizny ktora ma na sobie. dziala
          R8, 35, 50, 85

Komentarz

• Janusz Body
            Moderator
            • 2004
            • 5757

Zamieszczone przez mrtnz
            do mnie jak dzwoni babeczka to pytam o kolor bielizny ktora ma na sobie. dziala
            A jak facet?

anyway oplułem ekran po Twojej wypowiedzi

Janusz,

Komentarz

• enter
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1201

jak dzwoni facet to też trzeba pytać jaką ma bieliznę

Komentarz

• jacek_73
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2587

Zamieszczone przez enter
                jak dzwoni facet to też trzeba pytać jaką ma bieliznę
                Gorzej jak Ci odpowie i jeszcze będzie chciał się umówić gdzieś na mieście
                Jestę fotografę
                miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• enter
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1201

to przyjdzie na spotkanie z różowym kocykiem w centrum miasta, lubię paczeć na takich ....

Komentarz

• Janusz Body
                    Moderator
                    • 2004
                    • 5757

No a spam?

Janusz,

Komentarz

• Tezet-gdynia
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1283

Jesli dzwonia z zastrzezonego... Odbieram i od razu mowie ze jesli nie maja odwagi przedstawic mi swojego numeru, to ja nie mam ochoty rozmawiac z przedstawicielem firmy ktora wydaje sie nie byc kompetentna ze wzgledu na brak mozliwosci zwrotnego kontaktu. Przewaznie na tym sie rozmowa konczy
                      www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• gavin
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 1339

Jak pytają czy rozmawiam z panem ...... (w sensie ze mną) to mówię, ż nie i że ja nie żyję

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Ja zastrzeżone odbieram z wielką przyjemnością. Jest to największa radość dnia jak dzwoni zastrzeżony. W zależności od stanu ducha zgłaszam się po odebraniu: Czego Kur Wa, pytam uprzejmie? Lub ciepłym głosem: Kancelaria prezydenta, słucham? I jakoś nikt nie chce kontynuować. Z jednym wyjątkiem. Raz z jakiejś budki nad morzem zadzwoniła moja mama...

Komentarz

• enter
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1201

Zamieszczone przez Janusz Body
                            No a spam?
                            ja mam konta na własnej domenie, spamu nie mam
                            nie wiem jakiego rodzaju spam dostajesz i od jakiego rodz. robotów
                            jak to sprzedanie bazy to trzeba trochę popracować i ręcznie się powypisywać z baz przez np anuluj subskrypcję .....
                            albo podlinkować konto na Googla który odsieje spam do folderu

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Ja zlikwidowałem konta razem z domenami. Dostawałem około sto spamu dziennie. A czasem więcej. Jak najdalej konto od domeny. Sama domena to kolejne przegięcie. Skoro przez pierwszy rok jest za darmo to dlaczego nie może być przez 10 lat? Postanowiłem zmieniać domeny co roku. W sumie adres aby zawisła pod nim strona nie ma znaczenia.

Komentarz

Pracuję...