Oszust!!!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pe.en.de
    Początki nałogu
    • 2009
    • 321

Zamieszczone przez Darx
    Warto by go podkleić do giełdy. Jestem pewien, że byłoby to skuteczne.

Podobną sprawą są osoby, które szukają kogoś z miejscowości swojej lub pobliskiej by dał im przestrzelić szkło (nie pożyczył tylko dał na chwilkę). Można by o takiej liście pomyśleć.
    A od czego jest wątek pomocna dłoń ????
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Komentarz

• Darx
      Uzależniony
      • 2011
      • 725

Zamieszczone przez pe.en.de
      A od czego jest wątek pomocna dłoń ????
      Czy nie lepiej było by go podkleić?

Zamieszczone przez arekkk
      darłowo to mogę go odebrać osobiście nawet. a założe konto i zalicytuje. zobaczymy czy pójdzie na odbiór osobisty
      Przeczytałeś chociaż początek tego wątku? Człowiek odzywał się do ludzi po czym kontakt umierał. Poczekam i zobaczę jaki będzie wynik Twojego udziału w licytacji, żeby tylko nie skończyło się na wpłacie. Wtedy przestaniesz klapać...
      |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• czornyj
        Zasłużeni
        • 2006
        • 2626

arekkk - nie wypisuj tu więcej głupot i poczytaj sobie:

Forum fotograficzne. Tematyka to fotografia, sztuka fotografii, techniczne aspekty fotografii oraz sprzęt fotograficzny głównie marki Nikon. Porady, recenzje i testy sprzętu fotograficznego oraz galeria zdjęć.
        Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• ekonet

Zamieszczone przez czornyj
          arekkk - nie wypisuj tu więcej głupot i poczytaj sobie:

http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=8302&page=117
          Marcinie, a zerknij no w panelu, czy ten tu arekkk to nie czasem nowy klon tego delikwenta...?

Komentarz

• Merde
            Grzeczny i układny podpis
            • 2008
            • 7756

Zamieszczone przez ekonet
            Marcinie, a zerknij no w panelu, czy ten tu arekkk to nie czasem nowy klon tego delikwenta...?
            E-mail ten sam co w tym wątku na nikoniarzach, dodatkowo sprzedaje jeszcze Canona 60D poprzez ogłoszenie na stronie FotoPlus - ogłoszenie napisane z anonimowego proxy(!).

Na forum loguje się z IP tego samego providera, co Robsonek (Pyskowice).
            Ja nie mam wątpliwości...
            Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.
            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• janmar
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3468

Posty napisane na forum potwierdzają plany.Wędka za wędką

Komentarz

• Jago
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1503

Zamieszczone przez Merde
                ...........Na forum loguje się z IP tego samego providera, co Robsonek (Pyskowice).
                Ja nie mam wątpliwości...
                No to wyrwać chwasta.
                C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• janmar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3468

Spoko,spoko...wszystko trzeba zrobić dobrze.

Komentarz

• DarekB
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 182

Gostek usiłował również kręcić lody na optycznych i CF.
                    Na CF jako robsondawid, a na optycznych jako rademedess.

Komentarz

• kaindox
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 598

Na digarcie tez próbował
                      Onet: codzienne źródło informacji milionów Polaków - wiadomości z kraju i ze świata 24/7, pogoda, sport, biznes, moto, rozrywka. Bądź na bieżąco z Onet!

i w ogłoszeniach sklepu FotoPlus z Krakowa

Widać koleś jest zdesperowany bo atakuje praktycznie każde forum związane z fotografią i wszystkie miejsca gdzie się handluje sprzętem foto. Na dodatek typek jest mało ogarnięty, w zdjęciach dowodu którym się posługuje (raczej nie należy do niego) zostawił współrzędne gps http://www.pogoski.pl/dlakogos/oszust.jpg

Komentarz

• Darx
                        Uzależniony
                        • 2011
                        • 725

Życzę temu Panu by przeżył następne dni w .... Zostawił po sobie naprawdę sporo śladów. Jest sławny!

Najbardziej denerwuje mnie jedno. Wchodzi sobie wszędzie i przegląda, co popadnie. Czy to na CB czy to na Nikonie... niech to!
                        Ostatnio edytowany przez Darx; 41217.
                        |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• nowart
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 809

Wolność Panie, Wolność ! Sklepy też pozamykasz przed ludźmi? Przecież każdy z nich może się okazać złodziejem, który wpadł na rekonesans
                          Widząc jak rośnie ludzka pazerność i chęć zaoszczędzenia kilku złotówek jestem pewien - o czym pisałem nie raz - że takich typów będzie tylko przybywać. Jest popyt to i jest podaż

Komentarz

• anita-głowacka

przybywam z forum nikoniarzy jako jedna z oszukanych osób.
                            Zbieram informacje od poszkodowanych i zaczynam konkretnie działać.

zatem oszukanych proszę o maila na adres [email protected] z zawartymi:

-data transakcji
                            -skan dowodu osobistego sprzedającego (jeśli wam przesłał)
                            -numer telefonu sprzedającego (jeśli podał)
                            -potwierdzenie przelewu
                            -archiwum rozmów, maili, smsów w załączniku (jeśli ktoś chcę odzyskać kase, to takie zapisy są potrzebne)
                            -Wasze dane tzn. imię, nazwisko, adres zamieszkania/zameldowania, numer konta z jakiego przelewaliście pieniądze oraz nr telefonu w celu kontaktu
                            -krótki opis od siebie tzn. co kupiłem, za ile, kiedy, na jakim portalu (bo widzę, że są oszukani również poprzez allegro), nick i mail sprzedającego, czy po przelaniu pieniędzy nastąpił jakiś kontakt ze strony sprzedającego, czy zupełne echo..
                            -numery IP, które namierzyliście (choć wiem, że bywa to zgubne, ale może trafimy? ).

Wiem, że podawanie przed Was swoich danych osobowych obcej osobie (w tym przypadku mnie) nie każdemu odpowiada, ale niestety nie uda Nam się tego załatwić anonimowo.. Ze swojej strony deklaruję, że nie wykorzystam tego przeciwko Wam. Zależy mi na odzyskaniu pieniędzy, tak jak pewnie i każdemu z Was, więc proszę o współpracę.

pozdrawiam i do dzieła!

Komentarz

• tormentor
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 218

Zamieszczone przez Darx
                              Życzę temu Panu by przeżył następne dni w .... Zostawił po sobie naprawdę sporo śladów. Jest sławny!
                              Nie byłbym tego taki pewien...
                              FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
                              Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
                              "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Komentarz

• gervee
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 371

Zamieszczone przez anita-głowacka
                                przybywam z forum nikoniarzy jako jedna z oszukanych osób.
                                Zbieram informacje od poszkodowanych i zaczynam konkretnie działać.

zatem oszukanych proszę o maila na adres [email protected] z zawartymi:

-data transakcji
                                -skan dowodu osobistego sprzedającego (jeśli wam przesłał)
                                -numer telefonu sprzedającego (jeśli podał)
                                -potwierdzenie przelewu
                                -archiwum rozmów, maili, smsów w załączniku (jeśli ktoś chcę odzyskać kase, to takie zapisy są potrzebne)
                                -Wasze dane tzn. imię, nazwisko, adres zamieszkania/zameldowania, numer konta z jakiego przelewaliście pieniądze oraz nr telefonu w celu kontaktu
                                -krótki opis od siebie tzn. co kupiłem, za ile, kiedy, na jakim portalu (bo widzę, że są oszukani również poprzez allegro), nick i mail sprzedającego, czy po przelaniu pieniędzy nastąpił jakiś kontakt ze strony sprzedającego, czy zupełne echo..
                                -numery IP, które namierzyliście (choć wiem, że bywa to zgubne, ale może trafimy? ).

Wiem, że podawanie przed Was swoich danych osobowych obcej osobie (w tym przypadku mnie) nie każdemu odpowiada, ale niestety nie uda Nam się tego załatwić anonimowo.. Ze swojej strony deklaruję, że nie wykorzystam tego przeciwko Wam. Zależy mi na odzyskaniu pieniędzy, tak jak pewnie i każdemu z Was, więc proszę o współpracę.

pozdrawiam i do dzieła!
                                Chwilka!
                                Proponuję 2x się zastanowić nim raz wyślecie dane komuś, kto nie przedstawił się sam i nie uwiarygodnił siebie.

Do autorki posta ... wpadasz tutaj, witasz się i chcesz dane ludzi. Może jesteś kolejnym wcieleniem oszusta?
                                ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

Pracuję...