Wydzielone z wątku "Sprzęt do ślubów"
Zwiń
X
-
-
Pokaż jakąś fotę.
Jakie studio? Nie będę ubezpieczał wszystkich sal weselnych w Polsce. A pantografy to chyba tydzień wcześniej jedziesz instalować, co?Komentarz
-
Na sali weselnej lampy można zainstalować na autopolach. 15 minut roboty w porywach razem z niesieniem ich z samochodu. Domy weselne powinny być ubezpieczone. Sprzęt ubezpieczamy na czas transportu.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Nie widzę przewagi tego rozwiązania nad postawieniem statywu i dowiązaniem "linki bezpieczeństwa" do filaru bądź innego stałego elementu konstrukcyjnego sali na wysokości powiedzmy 1,5m i wyżej.
Inna sprawa, że taki autopole nie zadziała nam w połączeniu z kasetonami, albo salą wyższą niż 3,7m, a takich miałem niemało. Także imo fail. Try again later.Komentarz
-
Do autpola można dokupić przedłużkę wtedy ma prawie pięć metrów. Po drugie czasem można włączyć abstrakcyjne myślenie i zamiast patrzeć w sufit rozeprzeć pomiędzy ścianami. Autopole to tylko jedna z wielu możliwości.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Sala o szerokości 5m. To na ile osób są te wesela?
Albo inaczej - ile razy stosowałeś autopole na weselu?Komentarz
-
ale chłopaki kombinujecie, piszecie tak jakby były same ciemne i "niewygodne" sale. Ja nie zabieram żadnych "zabawek" o których tak się rozpisujecie a zdjęcia robię bez żadnego problemu. Za dużo analizujecie i rozwodzicie się w temacie :PSkupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
-
Komentarz
-
micles - nie ma problemu ze znalezieniem mnie w internecie, dla chcącego nic trudnego.Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
niestety nie jesteśmy wszechwiedzący (szczególnie micles
) żeby znać adres Twojej strony.
Jednak jeżeli jest to ta którą znalazłem to jest jak ja i zapewne micles również przypuszczałem.
Stofen ma za zadanie zmiękczyć światło i je maksymalnie rozproszyć tak aby w małej odległości błysk oświetlił obiekt w całości a nie punktowo, miękkim a nie ostrym światłem. Dodatkowo jest tak skonstruowany, że kieruje światło tak aby w małych pomieszczeniach było w jak największym stopniu odbite od np. sufitu, podłoża itd.
Oczywiście przy założeniu stosowania tak jak podaje producent, czyli z palnikiem odchylonym o 45stopni. Jeżeli kupiłeś oryginał to gratuluję pieniędzy wywalonych w błoto. Co ciekawe do stofena dołączony jest obrazkowy opis stosowania, więc podwójne gratulacje.
Przy stosowaniu na wprost zamiast wydawać 100zł trzeba było w dowolnym sklepie za ok 2zł kupić serek danio, zjeść zawartość, zerwać etykietę, dokładnie umyć i używać w ten sposób jak używasz teraz stofena. Efekt przypuszczam podobny a ok. stówki zaoszczędzonej
Zastanawiałeś się może po co w nazwie stofena jest ta druga część "omnibounce"
Tutaj link do obrazkowej instrukcji która oczywiście była dołączona również do samego stofena:
Klimat punktowego świecenia z lampą na wprost - bezcenny.Jak masz na celu całościowe oświetlenie nie tylko pierwszego planu i możliwości odbicia światła od w miarę neutralnej powierzchni to możesz sobie odbijać, równocześnie zazwyczaj tracąc klimat fotografii. Gdy pracujesz z palnikiem na wprost i stofenem (by uniknąć wypaleń) z mocną korektą lampy na minus do światła zastanego dokładasz muśnięcie błyskiem dające lekkie zaróżowienie skóry oraz błysk w oku.
Jeżeli uważasz, że zadaniem stofena jest uniknięcie przepalań to tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, że nie wiesz po co go używać.
Jeżeli Twoje zdjęcia to te które znalazłem to jakoś błysku w oku tam nie zauważyłem. Za to zauważyłem co innego ale nie o tym jest ten wątek.
Pisanie o błyskaniu z palnikiem na wprost jest fotoziutkowstem
Ale jeżeli widzisz "klimat" w błysku na wprost to spoko o gustach się nie dyskutuje przecież...
Rady zostaw dla dzieci i wnuków, jednak może niekoniecznie te fotograficzne
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
-
Zdjęcia weselnego w tragicznych warunkach bez lampy? Ciężko mi znaleźć. Przeleciałem tak na oko ze 100-200 zdjęć, a tu nawet o ślubie nic nie było...Komentarz
-
eee micles marudzisz jak nie wiem co.
popatrzyłem na fotki. bardzo fajne. weselne znalazłem bez trudu.
nie widzę zdjęć w koszmarnych warunkach i prawidłowo, bo nie mamy widzieć koszmarnych warunków tylko udane zdjęcia i takie są. w przeciwnym razie oznaczałoby to, że crazy sobie nie poradził, a dał radę jak złoto.
to, że ktoś robi coś inaczej niż ty, nie oznacza, że nie wie co robi, bądź robi to źle.
jest wiele dróg do jednego celu.
nie jestem miłośnikiem weselnych fotek, ale w przypadku crazy nie mogę się czepiać. i nie chcę.mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.comKomentarz
Komentarz