Program do wyszukiwania zdjec ludzi po twarzy.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • larguss
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 45

Program do wyszukiwania zdjec ludzi po twarzy.

Witam. Jakiś czas temu słyszałem że facebook używa programu to identyfikacji osób na zdjęciu. Gdy wstawię zdjęcie to program ten rozpoznaje twarze i przeszukuję całą swoją bazę aby później przy dodawaniu znacznika łatwiej było znaleźć osobę ze zdjęcia.
    W filmie "Jestem numerem 4" również jest taki program. Przeszukuję on strony w poszukiwaniu zdjęcia danej osoby, aby później je usunąć.

I tu mam pytanie. Czy istnieje taki program z którego mogli byśmy korzystać?
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro
  • 4kwiatek
    Bywalec
    • 2006
    • 232

Hi...

Zamieszczone przez larguss
    Witam. Jakiś czas temu słyszałem że facebook używa programu to identyfikacji osób na zdjęciu. Gdy wstawię zdjęcie to program ten rozpoznaje twarze i przeszukuję całą swoją bazę aby później przy dodawaniu znacznika łatwiej było znaleźć osobę ze zdjęcia.
    W filmie "Jestem numerem 4" również jest taki program. Przeszukuję on strony w poszukiwaniu zdjęcia danej osoby, aby później je usunąć.

I tu mam pytanie. Czy istnieje taki program z którego mogli byśmy korzystać?
    To znaczy - chcesz przeszukać lokalne dyski ? Czy chcesz przeszukać internet ? Taką funkcje lokalnie ma Picasa 3. Wyszukuje twarze i grupuje je.

Pozdrawiam...

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Jeśli dobrze pamiętam (sam nie używam) PSE w wersji 10 ma taką możliwość.
      the silence is deafening

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Taki program jest bezpłatnie dokładany ( a przynajmniej był ) do każdego aparatu i kamery Sony. Wyszukuje osobę to znaczy jej zdjęcie z dysku nawet jeśli jest to zdjęcie grupowe. Do przeszukiwania internety trzeba kliknąć Google- Grafika i nacisnąć piktogram aparatu, wkleić zdjęcie i po kilku sekundach wyszukiwarka wyświetli adresy stron gdzie zdjęcie się znajduje lub jeśli takich nie znajdzie zdjęcia podobne.
        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• larguss
          Dopiero zaczyna
          • 2011
          • 45

Chodzi mi o przeszukiwanie internetu. Co do Google to sprawdzałem i przyznam ze średnio to działa. Bardziej porównuje kompozycję niż twarz.
          550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Komentarz

Pracuję...