Czcionki MAC pod Windows - Cracked

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lMl
    Bywalec
    • 2011
    • 225

Czcionki MAC pod Windows - Cracked

Hej,
    z racji tego, że wiele osób robiących zdjęcia używa Maców postanowiłem rzucić temat, z którym się aktualnie borykam także tutaj.

Muszę zainstalować pod Windowsem czcionkę Cracked, niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć a plik wysłany przez znajomego nie ma żadnego rozszerzenia (raz dostaję maila z plikiem 1kb innym razem z plikiem, który ma rozszerzenie takie jak nazwa czcionki.

Nie mam pojęcia, czy problem jest w systemie plików między MAC i Win, czy to jeszcze inna kwestia.
    Z tego co wiem część plików czcionek powinna działać pod Win bez problemu a te, których nie można wprost zainstalować wystarczy przekonwertować odpowiednim programem.
    canon, olympus
  • Adlatus
    Początki nałogu
    • 2010
    • 255

Pobierz z sieci np. http://www.darmoweczcionki.pl/fonts/...d_johnnie.html

Komentarz

• Jester
      Początki nałogu
      • 2005
      • 337

Zamieszczone przez lMl
      Hej,

Muszę zainstalować pod Windowsem czcionkę Cracked, niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć a plik wysłany przez znajomego nie ma żadnego rozszerzenia (raz dostaję maila z plikiem 1kb innym razem z plikiem, który ma rozszerzenie takie jak nazwa czcionki.
      Niech ją czymś skompresuje - zipem, rarem, czymkolwiek. Taka goła czcionka wysłana mailem rozleci się po drodze na bank.

Z tego co wiem część plików czcionek powinna działać pod Win bez problemu a te, których nie można wprost zainstalować wystarczy przekonwertować odpowiednim programem.
      To zależy od czcionki - temat dość złożony. Jak już dojdzie w postaci nadającej się do użycia - to się sam zorientujesz, czy ma ogonki i czy działa bezproblemowo.

Komentarz

• lMl
        Bywalec
        • 2011
        • 225

Jester, ano po spakowaniu doszedł plik z rozszerzeniem _cracked. W ogóle jakie powinno być rozszerzenie? Bo już kombinowałem, żeby zmienić je ręcznie.

Adlatus, szukam czcionki Cracked z MACa
        canon, olympus

Komentarz

• Jester
          Początki nałogu
          • 2005
          • 337

Żadna czcionka nie ma takiego rozszerzenia. Jeżeli w ogóle jakieś ma - to trzyliterowe (.ttf, .otf)...

Komentarz

• lMl
            Bywalec
            • 2011
            • 225

Wiem, że nie ma. Tak się pokazało po rozpakowaniu zipa. Generalnie już dotarłem do finału. Przy pomocy programiku CrossFont owego zipa można skonwertować na odpowiedni plik dla Win.
            canon, olympus

Komentarz

• _igi
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2035

w macach finder z automatu robi sobie pliczki zapasowe, pomagajace w ich wyszukiwaniu w spotlight.

wysyłając z maka font "cracked" będziesz miał jeden plik "cracked.ttf", drugi "_cracked." To normalne.

Na samym maku, jako takim, nie ma zainstalowanej czcionki "cracked", są tylko standardowe, helvetici, futury, timesy czy ariale, no i oczywiście parę brzydali
              5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

Pracuję...