widzialem pro :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Da__FreaK
    Początki nałogu
    • 2009
    • 449

widzialem pro :)

Wczoraj wybralem sie zza nasza zachodnia granice na turniej pilki recznej w ramach fotografa naturlich
    Po wejsciu na hale zobaczylem na wejsciu fotografa. Patrze, 1d3+70-200 2.8 is + 580 II + to http://tnij.org/m39d
    Mysle sobie, oo pelen profi, ale..
    Zaczyna sie mecz, gosciu zaczyna focic i..zamiast krecic zoomem, w naturalny sposob slicznie kreci pierscieniem ostrosci Chyba szukal zasiegu W kazdym badz razie slicznie mu to wychodzilo Ja bym tak nie potrafil ...
    No dobra, to tak na luzno..a teraz.. czy ktos z Was uzywa tego ustrojstwa ktory uzywal ten pan ? -->http://tnij.org/m39d
    Z tego co widze to lekko to drogie jest...
  • przemencjusz
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 21

Tutaj http://www.bhphotovideo.com/c/produc...tery_Pack.html jest trochę tańsze.
    Też się przymierzam do kupna ale cena na razie mnie powstrzymuje (bo opinie słyszałem bardzo pozytywne).
    Widziałem taki zestaw na Bydgoszcz Hit Festiwalu u kilku fotografów "robiących ściankę". Bardzo sobie chwalili.

Komentarz

• myslidar
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1010

Dobrze, że u nas jest zakaz używania lampy błyskowej bo pewnie by przychodziła masa takich siurków.
      Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
      Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• Przemek_PC
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2462

Kurcze, to w takim razie ze mnie też byś się śmiał bo często szybką akcję robię na MF. Mimo całej mądrości AF w 1D2 są sytuację kiedy to JA chcę decydować na co ma być ustawiona ostrość a nie automat. I dobrze piszesz, że ty byś tak nie potrafił bo żeby używać MF trzeba sporo wprawy i treningu.

Komentarz

• przemencjusz
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 21

Zamieszczone przez myslidar
          Dobrze, że u nas jest zakaz używania lampy błyskowej bo pewnie by przychodziła masa takich siurków.
          Mógłbyś w dwóch zdaniach wyjaśnić sens swojej wypowiedzi?

Komentarz

• myslidar
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1010

To chyba bardzo proste, na sporcie nie używa się lampy błyskowej, a na pewno nie takiej, która błyska zawodnikom prosto w oczy.
            Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
            Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• Janusz Body
              Moderator
              • 2004
              • 5757

Z wszelkimi battery pack'ami trzeba pamiętać o kontrolowaniu liczby błysków. Z tego ustrojstwa lampa ładuje się dużo szybciej i... łatwo spalić palnik.

Janusz,
              Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• przemencjusz
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 21

Zamieszczone przez myslidar
                To chyba bardzo proste, na sporcie nie używa się lampy błyskowej, a na pewno nie takiej, która błyska zawodnikom prosto w oczy.
                Notośmy się zupełnie nie zrozumieliśmy
                Pisałem o tym, że gwiazdy (w koncercie "składanym") po zaśpiewaniu swojej piosenki, schodzą ze sceny i udają się na tzw. ściankę - tło z logami sponsorów i patronów medialnych - tam odbywa się mini sesja z 20-30 fotografami, którzy w ciągu 3-5 minut starają się zrobić dobre lub najlepsze zdjęcia Każdy tam błyska ile może.
                Oczywiście podczas samego koncertu - pod sceną - lampy się nie używa, no chyba, że to "Dni Wąchocka" (bez obrazy) i zamiast gwiazd mamy gwiazdki lokalne a za fotoreporterów robi stado z małpkami...

Komentarz

• Las3k
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 163

Da__FreaK, sry za offtopic, ale jeździsz może na Konie Stab? ;]

Trudno mi wyobrazić sobie, że ktoś może ostrzyć lepiej niż 70-200L. Cały mecz? Musiał być wykończony na końcu...
                  C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Komentarz

• Da__FreaK
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 449

Zamieszczone przez Las3k
                    Da__FreaK, sry za offtopic, ale jeździsz może na Konie Stab? ;]

Trudno mi wyobrazić sobie, że ktoś może ostrzyć lepiej niż 70-200L. Cały mecz? Musiał być wykończony na końcu...

Ano jezdze A w zasadzie kona idzie na sprzedaz ( zmiarzam na przyszly sezon zmienic ramke DH na enduro )
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez Przemek_PC
                    Kurcze, to w takim razie ze mnie też byś się śmiał bo często szybką akcję robię na MF. Mimo całej mądrości AF w 1D2 są sytuację kiedy to JA chcę decydować na co ma być ustawiona ostrość a nie automat. I dobrze piszesz, że ty byś tak nie potrafił bo żeby używać MF trzeba sporo wprawy i treningu.

No dobra..Moze i masz superblyskawiczna reke, ale nie wyobrazam sobie Ciebie zeby w pilce recznej z odleglosci 6 m trafisz AFem w twarz zawodniczki swojej , czy tam z przeciwnej druzyny ktora nagle wyskakuje zza zaslony..Musisz byc niezly kozak manualny.
                    Fakt, ja tak nie potrafie ..
                    Ostatnio edytowany przez Da__FreaK; 28349. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• miszaqq
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 678

tutaj ustrojstwo czyli "Quantum Turbo 3 " w skelpie w UK
                      Expert advice, rental, studio hire & popular photography brands: Elinchrom, Tether Tools, Colorama, Canon, Nikon, Fujifilm, Phottix and more!

a tutaj ciekawy kabelek do niego:
                      Expert advice, rental, studio hire & popular photography brands: Elinchrom, Tether Tools, Colorama, Canon, Nikon, Fujifilm, Phottix and more!

atrapa baterii do 5Dmk2 i/lub 7D ktora daje ci mozliwosc krecenia filmow przez okolo 5 godzin co jest niezlym wynikiem, jak znalazl dla wszelkich amatorow vDslr

tak jak pisza w info moze tez byc dobrym patentem na focenie w subpolarnych warunkach, gdzie bateria wkladasz pod kurtke i utrzymujesz temp ciala przez co wytrzyma duuuzo dluzej niz standardowa bateryjka w body

generalnie bardzo fajne urzadzenie tylko cena troszke odstrasza :/

a moze ten pro ktory krecil tylko pierscieniem do ostrzenia wlasnie filmowal a nie robil fotki ?
                      EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Da__FreaK
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 449

miszaqq

a moze ten pro ktory krecil tylko pierscieniem do ostrzenia wlasnie filmowal a nie robil fotki ?

Robil foty Ciezko by bylo z filmem przy pracy flesha

Komentarz

• komarsnk
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 157

No ciężko się nagrywa filmy na 1d3

Komentarz

• miszaqq
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 678

no jak to sie nie da ? wpradzie tylko 10 fps, ale jednak da
                            EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• cauchy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2939

Zamieszczone przez Przemek_PC
                              Mimo całej mądrości AF w 1D2 są sytuację kiedy to JA chcę decydować na co ma być ustawiona ostrość a nie automat.
                              Czegoś nie rozumiem.. sam decydujesz przecież na jakim punkcie ma być ustawiona ostrość w aparacie gdy focisz w AF:neutral:
                              EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                              Flickr | YT

Komentarz

Pracuję...