60D, oj duuuuzo 60D w ciekawym teledysku

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miszaqq
    Uzależniony
    • 2006
    • 678

60D, oj duuuuzo 60D w ciekawym teledysku

to moze po kolei, teledysk

making of:

animacje:

wyglada interesujaco i imponujaco

EDIT:

mozna zrobic swoja wersje teledysku na stronie

do tego kliknawszy w momencie odgrywania teledysku na ich stronce wgrywa sie fotka z danej sekundy krecenia - poszli po calosci
    Ostatnio edytowany przez miszaqq; 5976.
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
  • Gringo997
    Uzależniony
    • 2007
    • 516

ciekawe ile zdjęć klepnoła średnio puszka wczasie nagrywania tego;p
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• KacperP
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 47

Nuda, tandeta, przerost formy nad treścią i bardzo nieekonomiczna inicjatywa.
      Jaskrawy przykład jak słabe są efekty gdy używa się niewłaściwych narzędzi.

Oświetlenie estradowe należy robić odpowiednimi narzędziami. Będzie taniej i lepiej.
      W cenie 60D + speedlight bez problemu się kupi potężny stroboskop ksenonowy o ŚREDNIEJ mocy 3kW (szczytowa w rozbłysku ok. 7 kW) i jeszcze dużo zostanie.

Do pixelmappingu (czyli tego wyświetlania obrazków/animacji na światłach) znacznie lepiej nadają się nawet zwykłe halogeny z reflektorami. Robiono to już 30 lat temu na koncertach Pink Floyd i znacznie lepiej to już wtedy wyglądało.

Pracuję w branży oświetlenia rozrywkowego i teatralnego, wiem co mówię.
      Chcieli się pobawić zabawkami od Canona, to się pobawili, ale w tym budżecie bez problemu można było uzyskać naprawdę dobry efekt.

- "Przecież nie musieli kupować tego, mogli wypożyczyć!"
      - Oczywiście, ale oświetlenie estradowe tym bardziej się wypożycza, sterowanie jego również

Komentarz

• Makudonarudo
        Początki nałogu
        • 2006
        • 381

mam pytanko :
        Jak zrobili te dwa linki w filmie na końcu ?
        Widzę że też zablokowali końcówkę aby film się nie zakończył :

Komentarz

• Tezet-gdynia
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1283

Zamieszczone przez KacperP
          Nuda, tandeta, przerost formy nad treścią i bardzo nieekonomiczna inicjatywa.
          Jaskrawy przykład jak słabe są efekty gdy używa się niewłaściwych narzędzi.
          Gdyby kazdy myslal tym tokiem myslenia, to swiat nadal by sie zastanawial po co komu kolo, i czy jest potrzebne.

Oświetlenie estradowe należy robić odpowiednimi narzędziami. Będzie taniej i lepiej.
          W cenie 60D + speedlight bez problemu się kupi potężny stroboskop ksenonowy o ŚREDNIEJ mocy 3kW (szczytowa w rozbłysku ok. 7 kW) i jeszcze dużo zostanie.
          To jest dopiero przerost formy nad trescia. 3KW x 250 sztuk = 750KW blysku, na tak male pomieszczenie.

Do pixelmappingu (czyli tego wyświetlania obrazków/animacji na światłach) znacznie lepiej nadają się nawet zwykłe halogeny z reflektorami. Robiono to już 30 lat temu na koncertach Pink Floyd i znacznie lepiej to już wtedy wyglądało.
          W czym sa lepsze zwykle halogeny, ktore gasna i tworza efekt smuzenia jak na starych ekranach lcd ? Wszystko zalezy od tego jaki efekt chcemy uzyskac.

Pracuję w branży oświetlenia rozrywkowego i teatralnego, wiem co mówię.
          Chcieli się pobawić zabawkami od Canona, to się pobawili, ale w tym budżecie bez problemu można było uzyskać naprawdę dobry efekt.
          W Twoim budzecie dolicz koszta pradu. Oni uzyli aparatow i lamp, ktore nawet pod zasilaczami pobieraja stosunkowo maly prad, w porownaniu do gigantycznych halogenow, reflektorow, stroboskopow.

- "Przecież nie musieli kupować tego, mogli wypożyczyć!"
          - Oczywiście, ale oświetlenie estradowe tym bardziej się wypożycza, sterowanie jego również
          Nawet jesli nie wypozyczyli, to zostaly im aparaty, ktorymi zrobia zdjecia, albo wystawia na konkurs dla fanow. Z oswietleniem estradowym nie zrobili by nic.

Jak widzisz, sa dwie rozne drogi, i obie moga byc wlasciwe. Nie mozna sie zamykac we wlasnym jestestwie, bo to prowadzi do zatrzymania rozwoju zarowno duchowego i technologicznego Dzieki chorym pomyslom, swiat idzie do przodu
          www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Emocjonalna dyskusja od tego miejsca, przeniosła sie do pralni ,pod tytułem powyzszego wątku.
            Rzeczowa dyskusja trwa w tym wątku.

Komentarz

• magart
              Początki nałogu
              • 2008
              • 378

Wg mnie jest to również przerost formy nad treścią.
              O wiele ciekawszym i bardziej efektownym jest takie rozwiązanie:

Przy tym wystarczają zwykłe żarówki i odrobina chęci.
              EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
              www.magaczewski.blogspot.com
              www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez magart
                Wg mnie jest to również przerost formy nad treścią.
                Tylko może warto zwrócić uwagę dlaczego to zostało zrobione i kto wspiera ten projekt. Wydaje mi się, że wtedy wszystko zaczyna być jasne jak słońce i nabiera sensu :cool: - marketingowego oczywiście :cool:
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• KacperP
                  Dopiero zaczyna
                  • 2010
                  • 47

O wiele ciekawiej: niski koszt wykonania, najprostsze i tanie podzespoły, wykonanie z dużym rozmachem...
                  Tylko... "w budżecie trzeba doliczyć koszty prądu"

Komentarz

• 2em
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 58

Świetne posunięcie Canona! Tak się buduje wizerunek marki

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Nie da się ukryć. Nie ma się też co później dziwić czemu sprzedaż im rośnie nawet w kryzysie jak mają ludzi, którzy wymyślają takie kampanie .
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...