Nie rozumiem, Twoi znajomi KAZALI ci robic zdjecia tam gdzie oni chca? Ile Ty masz lat zeby ci rozkazywac?
Wymagania znajomych
Zwiń
X
-
-
Podobny problem miałem ze znajomym, który poprosił mnie o zdjęcia na kominii swojej córki. Zażyczył sobie jak największą ilość zdjęć (...zrób ze 300 fotek i będzie dobrze...).
Pomyślałem, że to chory pomysł i powiedziałem mu że to tylko komunia, a nie wesele. Nalegał żeby robić jak najwięcej.
Nic się już nie odezwałem i finalnie oddałem na płycie około 80 zdjęć (komunia, trochę podczas przyjęcia + plener) czyli tyle ile uważałem za stosowne.
Trochę inaczej spojrzał na to jak zobaczył te zjęcia w fotoksiędze.Komentarz
-
problem rzeczywiście godzien hydeparku
jeżeli nie jesteś wystarczajaco asertywny to może kup jakiegos eosa33, kilka filmów ... i heja. Znajomi prędzej zrozumieją i odpuszczą jak wizja wrzucenia zdjeć na portale społecznościowe odwlecze się znacznie w czasie
A tak na powaznie to rób jak MC i pewnie większość z nas ... zdjecia ładne i zdjecia fajne. Te drugie miło się ogląda zwłaszcza po długim czasie ... kiedyś będziesz załował, że takich nie robiłes bez względu jak by one wyglądały.
Migawka rzecz nabyta ... i tak pewnie zanim padnie zmienisz puszkę
7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200Komentarz
-
Choć sam nigdy takiego problemu nie miałem, to potwierdzam skuteczność tej metody (nawet model aparatu się zgadza).Komentarz
-
Wszystko kwestia czy to znajomi z przypadku czy tacy z którymi chcesz utrzymywać kontakt. Tak jak pisał Kolaj ludzie mają bardzo różne oczekiwania i tylko Twoim wyborem będzie czy chcesz im sprostać czy olać."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Mi chodziło o coś troszeczkę innego. Nie widzę powodu, żeby kończyć znajomości z powodów tak błahych jak różne oczekiwania w stosunku do ilości fotek. To byłby absurd. Po prostu, kiedy jesteście np. na jakiejś wycieczce, to oni robią takie zdjęcia i w takiej ilości, jakie im odpowiadają a Ty zgodnie z własnymi potrzebami. I wszyscy macie to, czego chcecie i dalej możecie wspólnie spożywać napoje wyskokowe.Komentarz
-
no a jak!
od razu na ekranie aparatu!
nie robiłeś nigdy zdjęcia normalnym ludziom? w szczególności paniom? zaraz po dźwięku migawki (prawdziwym lub udawanym) wyciąga się rączka w kierunku fotografującego i mówi "pokaż!"
a po chwili: "usuń!"
i nie ma co tłumaczyć, że aparat jest do robienia, a nie oglądania zdjęć. zaraz usłyszysz "oj tam oj tam, DAWAJ!"
ostatnio poskutkowało tylko stwierdzenie, że "zapomniałem ładowarki" i muszę oszczędzać baterię, żeby wystarczyła na całe wakacje.
niedawno właśnie tacy "znajomi" stwierdzili, że jak to? taki wielki aparat a nawet na fejsa nie potrafi zdjęć wrzucać??
oko mu podbiją, bo będzie celować w nich czymś, co nie jest aparatem, bo nie ma z tyłu nawet ekranu.
ostatnio dałem komuś odbitki na papierze - nie za bardzo wiedział(a), co z nimi zrobić... w ramkę cyfrową nie pasowały
dokładnie tak.
zdjęcia ładne - duże w ramkę i na ścianę.
zdjęcia fajne na pena - i po jakimś czasie przeglądać na TV w szerszym gronie.
hola hola, ja w ubiegłym roku ukatrupiłem 3 (trzy) migawki, a puszki wciąż mam te same.
a jak to dotyczy też rodziny? jej już tak łatwo się nie zmienia, choć za to trochę poedukować można (prądem, prądem
).
pozdro.,
m.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszamKomentarz
-
Kup "małpkę" jako drugi aparat - znajomym się nie narazisz a migawki nie zajeździsz. Duży wyciągniesz jak będzie coś ciekawego
Z przyzwyczajenia CanonKomentarz
-
Komentarz
-
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
-
Odwieczny problem. Ja noszę sprzęt w plecaku. Zanim wyciągnę, przepnę obiektyw (tak dla przedłużenia czasu) to się ludzikom znudzi czekanie. Po jakimś czasie przestają się dopominać.Pozdrawiam
Marek/BiperekKomentarz
-
A tak na serio Rysz. Zrób znajomym radochę i poświęć trochę miejsca na karcie
. I przy takich ujęciach można się czasem czegoś nauczyć.
Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Komentarz