Biblioteka plików RAW z różnych aparatów

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • usenet
    • 2026

Biblioteka plików RAW z różnych aparatów

Witam
    Czy zależałoby Tobie na koncie w serwisie oferującym zdjęcia RAW z różnych aparatów i obiektywów Canona. Przy czym podczas rejestracji musiałbyś wysłać kilkadziesiąt zdjęć RAW wg podanych wskazań i kupić aktywację na aukcji za 5 złotych.
    Pozdrawiam
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Nie..
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Nie z uzasadnieniem...

1. Takie biblioteki istnieją i są za darmo.
      2. Upload kilkudziesięciu !? zdjęć - 30 RAWów z 550 D to ponad 500 Mb - pół dnia uploadu z normalnego domowego komputera na neostradzie.
      3. Jeśli coś wnoszę uploadując zdjęcia to sorry ale dlaczego mam płacić nawet te 5 zł?

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Bangi
        Moderator
        • 2010
        • 5499

Ale o co chodzi...?
        SAMOLOTY CB
        SAMOLOTY lotnictwo.net
        SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Merde
          Grzeczny i układny podpis
          • 2008
          • 7756

Durny pomysł - każdy user miałby wysyłać kilkadziesiąt zdjęć? Po co komu w takim serwisie np. 20 tysięcy zdjęć z 5D?
          Taki serwis już był, ale z nieznanych mi przyczyn (koszty?) został zdjęty.
          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• hurghada

Zamieszczone przez Janusz Body
            Nie z uzasadnieniem...

1. Takie biblioteki istnieją i są za darmo.
            2. Upload kilkudziesięciu !? zdjęć - 30 RAWów z 550 D to ponad 500 Mb - pół dnia uploadu z normalnego domowego komputera na neostradzie.
            3. Jeśli coś wnoszę uploadując zdjęcia to sorry ale dlaczego mam płacić nawet te 5 zł?
            Nikt nikomu nic wartościowego nie da za darmo.
            Pewnie chodzi o to żeby z serwisu korzystali tylko bogatsi, bo właścicielom zależny na fotografiach z lepszych aparatów typu 1ds. Właściciel 500D z kitem nigdy nie zapłaci 5 złotych. Taka wstępna selekcja.
            Ja myślę że wysyłanie 500mb to drugi etap selekcji. Rejestracja, osób które faktycznie są za zainteresowane tematem i już na początku znają korzyści płynące z serwisu. Nikt nie wyśle tych Rawików jeśli nie rozumie po co.
            I mamy zarejestrowane tylko określoną wąską grupę ekspertów i fanów RAW.

Komentarz

• janmar
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3468

Kontynuowanie tego wątku bez jego autora straciło sens.Zamykam. janmar

Komentarz

Pracuję...