TapaTalk

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bronek
    • 2005
    • 11

TapaTalk

Witam,

pytanie do administratorów serwisu, czy istnieje możliwość instalacji na serwerze wtyczki TapaTalk http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=208412 ?

Dało by możliwość bardzo wygodnego dostępu do forum z poziomu wielu urządzeń mobilnych, szczegóły na stronie producenta http://www.tapatalk.com/

Pzdr,
    bronek
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez bronek
    Dało by możliwość bardzo wygodnego dostępu do forum z poziomu wielu urządzeń mobilnych
    Znaczy "z wielu iphonów" .

Komentarz

• bronek
      • 2005
      • 11

Zamieszczone przez Vitez
      Znaczy "z wielu iphonów" .
      o nie ... co iphone, to nie ja

program dostępny jest również na Androida jak i na Nokie S60 3rd i 5th Edition, czyli raczej na całkiem pokaźną liczbę smartphonów

Komentarz

• Bombee
        Coś już napisał
        • 2008
        • 58

hmm... Ciekawe toto.
        Czesto przeglądam forum na moim iPhonie ;P

40D, 24-105, 430EX II + graty

Komentarz

• wizja
          Bywalec
          • 2004
          • 116

odświeżam pytanie, bo to pięknie obniża transfery na mobilnych urządzeniach. Poza tym.. duch czasu etc..

PS mam androida :P
          PSS bo użyję argumentu "a nikoniarze już mają.." ;P
          konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
          "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

A ja odpowiem krótko, hazan, po wczesniejszych doświadczeniach, jak ognia unika wszelkich wtyczek i ulepszeń. Parę razy, po aktualizacjach, sypały się różne rzeczy.
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• wizja
              Bywalec
              • 2004
              • 116

trochę szkoda, bo z jednej strony doświadczenia doświadczeniami, ale z drugiej warto iść z postępem (czyt. coraz więcej mobilnych użytkowników). Taka wtyczka to w końcu nie aktualizacja i jak doświadczenie (no właśnie) wskazuje jest łatwa w implementacji. No, najwyżej nie będzie działać - chociaż nie wiem co miałoby pójść źle.

Generalnie, byłby to miły ukłon ku przyszłości
              konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
              "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• jotewu
                • 2008
                • 10

Tapatalk jest super i fajnie przegląda się fora na iphone, czasam nawet mi sie wydaje, że lepiej niż na kompie, (szczególnie zasypiając w łożku :-) ), szkoda, że na canon-board to nie działa. Czytanie np. forum lotnictwa - lotnictwo.net.pl za pomocą tapatalk to przyjemność.
                Myślę, że predzej czy później będzie to standard

Komentarz

• Marpie
                  Dopiero zaczyna
                  • 2010
                  • 45

Tapatalk jest fajny dla użytkownika, nie ma niestety możliwości emisji reklam, nie generuje odsłon , a co za tym idzie nie przynosi zysku właścicielowi witryny/forum. Na forum zainstalowany jest googiel oraz widgety adtaily, które lepiej lub gorzej ale się spieniężają, a po zaimplementowaniu tapatalka, z pewnością część ruchu ucieknie.

Komentarz

• jotewu
                    • 2008
                    • 10

Z drugiej strony historia pokazuje, że kto nie idzie z "duchem czasu" prędzej czy później trafia do lamusa. Rozwój urządzeń mobilnych jest bardzo intensywny,smartphony, ipad, kindle, zmienia się także nasz tryb życia. Biorąc pod uwagę, ze najwiekszą wartością forum są ludzie to albo forum dostosuje się do nowych technologii, albo odejdą użytkownicy do jakiegoś nowo stworzonego forum, które ułatwi im życie i pozwoli wykorzystywać "nowe zabawki". Myślę, że każdy, kto przeglądał zdjęcia na forum nikoniarze.pl za pomocą wtyczki tapatalk, doceni taką formę prezentacji. Z drugiej strony forum canon-board.info ma tylu znamienitych użytkowników, że nawet brak porządnie działającej wyszukiwarki, nie powoduje wysypu konkurencyjnych forum, czy odchodzenia "reklamobiorców"

Komentarz

• gomana

Gorąco zachęcam administratorów do zainstalowania wtyczki obsługującej Tapatalk
                      (http://www.tapatalk.com/plugin.php). Zajmuje to 10 minut pracy i jest darmowe.
                      Wiele znaczących for internetowych już to uczyniło.
                      Bardzo, bardzo żałuję że nie mogę przeglądać mojego ulubionego forum w ten sposób.

Dla niewtajemniczonych artykuł:
                      Przepraszamy, ta strona jeszcze nie została zaktualizowana w naszej bazie danych - błąd 404.

Komentarz

• Kolaj
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3293

Brak klienta Windows Mobile -> dla mnie kicha.

Komentarz

• UrGuR
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 300

Bo windows mobile umiera aktualnie. Może wm7 coś zmieni, ale cudów bym się nie spodziewał. Póki co android sie chyba najszybciej rozwija, bo pompuje w niego hajs kilka sporych firm i oby tak dalej. Niedługo Sony rzuci telewizory z androidem, samsung wypuszcza galaxy pada stojącego na androidzie i mam nadzieje, że google skusi się na androida na komputery i może konsole (np. sony ps4 mogłoby być na androidzie skoro telewizory już obiecali). Oj, trochę offtop

No ja też byłbym szczęśliwy gdyby forum wskoczyło w tapatalka.
                          https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
                          C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

• Tezet-gdynia
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1283

Windows mobile umiera wolniej niz symbian :P To ze symbian teraz powoooooli dogania WM, to nie znaczy ze WM umiera - tylko ze Symbian jest zacofany - a jednak klient symbiana jest...
                            www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• UrGuR
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 300

Klientów symbiana jest sporo, bo są to klienci Nokii. Jeśli Nokia poszłaby w Androida, a myślę, że dobrze by im to zrobiło, to automatycznie symbian poszedłby w odstawkę. Inna sprawa, że procent świadomych klientów, którzy wiedzą co oferuje im dany system w połączeniu z danym smartphonem jest niewielka, więc nie robi im różnicy, czy mają zacofanego symbiana, czy w ogromnym stopniu konfigurowalnego i szybkiego androida. Grunt, żeby telefon miał ładną obudowę i fajne logo na klapce.
                              https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
                              C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

Pracuję...