Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Przemek Białek- szczerze jak przeczytałem ten temat i zobaczyłem że jako przeciwieństwo "Kicz Projektu" sam bedac autorem tematu podajesz swoją stronę to mnie to troche hmmm zamurowało(i nie twierdze że Twoja galeria nie jest dobrym przykładem lecz skromności w tym za grosz...)... Rozumiem jakbyś podał kogoś świetnego a potem ewentualnie Ktoś inny poleciłby Ciebie było by i skromnie i przyjemnie... Świetny pomysł na temat lecz tytuł powinieneś zmienić....
Przemek Białek- szczerze jak przeczytałem ten temat i zobaczyłem że jako przeciwieństwo "Kicz Projektu" sam bedac autorem tematu podajesz swoją stronę to mnie to troche hmmm zamurowało(i nie twierdze że Twoja galeria nie jest dobrym przykładem lecz skromności w tym za grosz...)... Rozumiem jakbyś podał kogoś świetnego a potem ewentualnie Ktoś inny poleciłby Ciebie było by i skromnie i przyjemnie... Świetny pomysł na temat lecz tytuł powinieneś zmienić....
POZDROWIENIA
ale wy chyba nie czytacie tego co jest napisane, albo swoja strona albo strona obcego fotografa, ja wystwilem swoja chcac sie dowiedziec co sadza o niej inni uzytkownicy, nie rozumiem calkowicie po co te domysly lub sugerowanie ze chce sie reklamowac, gdybym mial taki zamiar zrobil bym to osdbisice w galerii, sadze ze znajda sie osoby nie tylko te ktore wszedzie szukaja sensacji a te ktore chca ten watek rozwijac i maja ochote co napisac i cos ciekawego innym pokazac
Przemek Białek- szczerze jak przeczytałem ten temat i zobaczyłem że jako przeciwieństwo "Kicz Projektu" sam bedac autorem tematu podajesz swoją stronę to mnie to troche hmmm zamurowało(i nie twierdze że Twoja galeria nie jest dobrym przykładem lecz skromności w tym za grosz...)
Hm,
Nie wiem czy zmieniono tytul tego watku, ale wydaje mi sie ze chyba nie zrozumiales do konca intencji autora.
Wielokrotnie jest tak ze sporo osob komentuje i poucza nie wystawiajac swoich prac co oceny. Kiedy zas to robia - zarzuca sie im brak skromnosci..
Ze skrajnosci w skrajnosc.
Szacunek dla autora ze sam sie wydal do publicznej oceny.
Z Twojego zas postu mozna tylko wywnioskowac ze nie uwazasz go za dobrego fotografa slubnego. Moze jakos rozwiniesz temat?
dżizus, jeszcze się wątek nie rozwinął, a już skaczecie sobie do oczu....
kolega Przemek zaproponował kontr-wątek, pomysł bdb na odreagowanie tasiemca o kiczu, a że autor bierzącego tematu zna wartość swojej pracy (i słusznie) poddał ją pod ocenę i krytykę. zamierzeniem jest prezentacja dobrej i bardzo dobrej fotografii.
zgadzam się, że pomysł fajny . Ja proponuję tego autora: http://www.zomer.pl/ . Mój Krajan ale gościa nie znam, galerię pokazała mi znajoma i zrobiła na mnie duże wrażenie. Widziałem nawet gdzieś w sieci powielaczy wielu jego pomysłów Trochę mnie tylko technika wykonania strony drażni
zgadzam się, że pomysł fajny . Ja proponuję tego autora: http://www.zomer.pl/ . Mój Krajan ale gościa nie znam, galerię pokazała mi znajoma i zrobiła na mnie duże wrażenie. Widziałem nawet gdzieś w sieci powielaczy wielu jego pomysłów Trochę mnie tylko technika wykonania strony drażni
Artur prezentuje wysoki poziom, oczywiscie jest to bezdyskusyjne, jedynie jego obrobka jest za delikanta jak na te czasy
Pomysł na wątek może i dobry, ale podawanie własnej strony to już troszkę przeginka
no a niby co złego w tym że Przemek się chce reklamować, a przy okazji dowiedziec się co o nim myslą- lub odwrotnie...?? każdy sposób jest dobry, jak będę chciał, a bedzie to skuteczne to se tatu z adresem strony na zadzie prosiaka zrobię i na miasto puszczę by w końcu jakiegos klienta złapać...;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez Przemek Białek
Artur prezentuje wysoki poziom, oczywiscie jest to bezdyskusyjne, jedynie jego obrobka jest za delikanta jak na te czasy
no Przemek z całym szacunkiem, ale to jakaś bzdura co piszesz... bo co bo winiety nie dodaje...?? Dla mnie Artur to naprawde wysoka pólka...
Ostatnio edytowany przez marekb; 4878.
Powód: Automerged Doublepost
no a niby co złego w tym że Przemek się chce reklamować, a przy okazji dowiedziec się co o nim myslą- lub odwrotnie...?? każdy sposób jest dobry, jak będę chciał, a bedzie to skuteczne to se tatu z adresem strony na zadzie prosiaka zrobię i na miasto puszczę by w końcu jakiegos klienta złapać...;-)
madre slowa Maro,
Zamieszczone przez marekb
no Przemek z całym szacunkiem, ale to jakaś bzdura co piszesz... bo co bo winiety nie dodaje...?? Dla mnie Artur to naprawde wysoka pólka...
Zamieszczone przez marekb
nie zle mnie odczytales dla mnie jest za delikanta obrobka, za duzo sie naoglodalem na FFS i u siebie tylch heavy kolorow, juz takie zbocznie
Ostatnio edytowany przez Przemek Białek; 345.
Powód: Automerged Doublepost
nie zle mnie odczytales dla mnie jest za delikanta obrobka, za duzo sie naoglodalem na FFS i u siebie tylch heavy kolorow, juz takie zbocznie
ja uważam, że jest ok, nie ma przerostu formy nad treścią. Widziałem mnóstwo dobrych kadrów, które właśnie obróbka zabiła. IMO Artur z wyczuciem podchodzi do "postprodukcji"
Popieram pomysl. W watku KICZ wiele osób wypowiadało się na temat zdjęć, prac lub (tego nie popieram) samych autorów. Tutaj Ci wszyscy, i nie tylko, mają możliwość zaprezentowania rowniez własnych prac i poddania rzetelnej i obiektywnej ocenie.
Nie zajmuję się tą tematyką więc będę bardziej obserwatorem ale tak jak z KICZU mozna bylo wnioskowac jak NIE robic zdjec, tak mam nadzieje, ze z tego watku, dowiemy sie JAK je robic. :-)
Fajny temat. Bardzo.
Myślę, że nie będzie działał reklamowo, bo mało który "klient" zagłębia się w forum. Jeśli już to raczej łatwiej mu znaleźć stronę poszczególnych fotografów.
Zamieszczone przez PrzemQs
lecz skromności w tym za grosz
Zawsze byłem jej przeciwnikiem. Sorry, ale jak się zna wartość swojej pracy, to tę skromność można sobie.. odstawić.
Wielokrotnie jest tak ze sporo osob komentuje i poucza nie wystawiajac swoich prac co oceny. Kiedy zas to robia - zarzuca sie im brak skromnosci..
Ze skrajnosci w skrajnosc.
Bo to Polska właśnie. Spróbuj jeszcze zarobić na tym cokolwiek to Cię złodziejem nazwą.
Co do pomysłu na wątek niekiczowy. Wrzucenie wszystkich linków do jednego wątku = bałaaagaaan. Lepiej zrobić osobny dział galerii stricte ślubnych i wtedy 1autor = 1wątek.
Bo to Polska właśnie. Spróbuj jeszcze zarobić na tym cokolwiek to Cię złodziejem nazwą.
Co do pomysłu na wątek niekiczowy. Wrzucenie wszystkich linków do jednego wątku = bałaaagaaan. Lepiej zrobić osobny dział galerii stricte ślubnych i wtedy 1autor = 1wątek.
Marcin zobaczymy co na to powiedza modersy
bo generalnie to juz jest
Komentarz