Ślub cywilny

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jerzyp
    Bywalec
    • 2013
    • 195

Odp: Ślub cywilny

A i pamiętaj o obuwiu na gumowych spodach , tak by cicho się poruszać i w sali jak też w kościele
    Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII

Komentarz

• tombas
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2194

Zamieszczone przez jerzyp
      A i pamiętaj o obuwiu na gumowych spodach , tak by cicho się poruszać i w sali jak też w kościele
      czytasz czasami watek w którym sie wypowiadasz?
      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• p0m
        Uzależniony
        • 2010
        • 698

jerzyp, idź potrolluj sobie gdzieś indziej.

jeśli dobrze naświetlisz klatkę i nie będziesz musiał dużo pracować w Lr nad zdjęciem, to i te 800 iso da się użyć, więc przy świetle 1.8 i czasie migawki 1/50-1/100 ogarniesz sprawę. ogarnij najwięcej tą pięćdziesiątką, zrób parę szerokich zoomem i tyle. jak masz dość wąskie szkło tzn 50mm, to staraj się uchwycić najważniejsze momenty, jakieś detale, emocje na twarzach... co więcej można doradzić...
        ebe ebe

Komentarz

• zdebik
          Pełne uzależnienie
          • 2013
          • 4087

Weź parę na plenerek i zobacz czy Ci to pasi.
          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• jerzyp
            Bywalec
            • 2013
            • 195

tombas
            /zdebik /p0m -- Idiotyczne wpisy a wręcz obrażające
            Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII

Komentarz

• zdebik
              Pełne uzależnienie
              • 2013
              • 4087

Moj? Ja tak zrobiłem kiedyś ślub, wziąłem parę w plener, poćwiczyłem pozowanie, nauczyłem ich paru sztuczek. Młodzi obyli się ze mna i z kamerą. Ze zdjęć byli zadowoleni. Za ślub skasowałem 500 funtów, zdjęcia na dvd slub, dwa plenerki. Kasa była tak chu$#@a, że odechciało mi się kotleta.
              https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• tombas
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2194

tombas
                piszesz bzdury o chodzeniu po kosciele, gdy mowa jest o slubie cywilnym i jeszcze sie fochasz...
                ale że jestem w swiątecznym nastroju,i generalnie lubie ludzi, to wspaniałomyślnie wybaczam Ci umieszczenie mojego nicka w poscie, ktory jest wyrazem Twojej bezsilnej frustracji spowodowanej reakcja innych userów na pisanie głupot.
                Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• jerzyp
                  Bywalec
                  • 2013
                  • 195

Czytaj ze zrozumieniem ! tombas

(Frustracja to choroba)

Komentarz

• mateuszw3
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 278

Zrobię tak jak zalecaliście - 50 i szeroki kąt. Problem z 50 jest taki, że czasami strzeli focha i nie może się zdecydować czy ustawić ostrość czy może jeszcze trochę pokręcić pierścieniem w tą i z powrotem. Ale pożyczę drugie body na wszelki wypadek i na jednym będę mieć 50, a na drugim szeroki kąt. Jutro jadę na plener, zobaczymy co z tego wyjdzie
                    Przy okazji pytanie, pewnie dość nietypowe, ale skądś muszę się dowiedzieć - jakie są widełki takiej usługi? Plener plus ślub cywilny w urzędzie plus zdjęcia w restauracji zaraz po ślubie? Ile Wy byście za to wzięli?
                    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
                    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Komentarz

• r_m
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 2418

Od 333 do 6666.

Komentarz

• p0m
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 698

tombas
                        /sorry za offtop/

i co, będziesz płakał? czy może nadal na forum dotyczącym sprzętu foto, pisał o butach? pozdrawiam i zdrówka życzę. lyv in pis.
                        ebe ebe

Komentarz

• Przemek_PC
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2462

Najpierw te zdjecia zrob, obejrzyj i sam sobie odpowiedz na pytanie ile bys za nie zaplacil. Pierwszy slub i od razu za pieniadze? Odwaga? Nieodpowiedzialnosc? Glupota? Geniusze sie zdarzaja ale skoro pytasz na forum o tak podstawowe sprawy techniczne a do tego za bardzo nie masz pojecia jak wyglada slub cywilny to wypada tylko wspolczuc mlodej parze. Cuda jednak sie zdarzaja wiec mimo wszystko powodzenia (bez ironii).

Komentarz

• mateuszw3
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 278

Zamieszczone przez Przemek_PC
                            Najpierw te zdjecia zrob, obejrzyj i sam sobie odpowiedz na pytanie ile bys za nie zaplacil. Pierwszy slub i od razu za pieniadze? Odwaga? Nieodpowiedzialnosc? Glupota? Geniusze sie zdarzaja ale skoro pytasz na forum o tak podstawowe sprawy techniczne a do tego za bardzo nie masz pojecia jak wyglada slub cywilny to wypada tylko wspolczuc mlodej parze. Cuda jednak sie zdarzaja wiec mimo wszystko powodzenia (bez ironii).
                            Czytaj proszę ze zrozumieniem. Gdzie napisałem, że chcę tyle wziąć? Gdzie napisałem, że chcę jakąkolwiek zapłatę? Ja tylko poprosiłem o wycenę usługi, a tu od razu hejt, bo chcę ludzi kasować za niepewne zdjęcia. Czy to, że pytam o cenę danego produktu w sklepie oznacza, że chce go od razu kupić...?
                            Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
                            www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Komentarz

• Przemek_PC
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2462

Zamieszczone przez mateuszw3
                              Przy okazji pytanie, pewnie dość nietypowe, ale skądś muszę się dowiedzieć - jakie są widełki takiej usługi? Plener plus ślub cywilny w urzędzie plus zdjęcia w restauracji zaraz po ślubie? Ile Wy byście za to wzięli?
                              Co tu wiecej rozumiec?

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Zamieszczone przez Przemek_PC
                                Najpierw te zdjecia zrob, obejrzyj i sam sobie odpowiedz na pytanie ile bys za nie zaplacil. Pierwszy slub i od razu za pieniadze? Odwaga? Nieodpowiedzialnosc? Glupota?
                                A cóż to operacja chirurgiczna że takie mocne słowa ? Jak spierniczy to będzie spierniczone. Od tego klient ma rozum żeby rozumnie wybierał, sprawdzał portfolio, ceny etc.
                                Zachowujmy jakieś zdroworozsadkowe proporcje, bo niektorzy się tu wypowiadają tak jakby od kilku zdjęć zależało czyjeś przyszłe życie ....
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...