Hejaszki, dawno mnie tu nie bylo, co nie znaczy że tutaj nie zaglądam. Fajnie że wciąż przychodzą nowi ludzi i chcą robić lepsze zdjęcia, są też świerze nabytki z potencjałem. Miło to widzieć. Od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie zrobienie lajtowego lajwa w którym chętnie podzielę się informacjami ktore mogą nurtować co poniektórych. Wpiszcie się czy jesteście zainteresowani czymś takim i jakie tematy chcielibyście poruszyć?
Lajtowy Lajf?
Zwiń
X
-
Lajtowy Lajf?
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.Tagi: Brak -
Odp: Lajtowy Lajf?
Najbardziej interesuje mnie po prawne naświetlenie klatki w kościele w trudnych warunkach oświetleniowych.Hejaszki, dawno mnie tu nie bylo, co nie znaczy że tutaj nie zaglądam. Fajnie że wciąż przychodzą nowi ludzi i chcą robić lepsze zdjęcia, są też świerze nabytki z potencjałem. Miło to widzieć. Od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie zrobienie lajtowego lajwa w którym chętnie podzielę się informacjami ktore mogą nurtować co poniektórych. Wpiszcie się czy jesteście zainteresowani czymś takim i jakie tematy chcielibyście poruszyć?Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-) -
Chetnie poruszę ten temat. Zachęcam resztę do wypowiedzi czy sa wogole zainteresowani bo jak narazie to tylko 1 osoba. No chyba ze wszyscy juz wszystko wiedza
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.Komentarz
-
Jest też na forum świeży wątek dotyczący zdjęć w ciemnej sali wyłożonej drewnem. Jak doświetlić lampą na sankach nie mając szansy na odbicie od białego sufitu?Komentarz
-
no właśnie wolałbym poprostu złapać fajny kontant z ludzmi zainteresowanymi tematyką ślubną. Swoje przestrzeliłem, dostaje ostatnio sporo wiadomosci prywatnych i pomyslalem ze wyjde z taką inicjatywą na forum na ktorym zaczełem.Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.Komentarz
-
podbijam, dla mnie też głównie oświetlenie w trudnych okolicznościach - kościół, ciemna sala - to nurtujący tematKomentarz
-
miło miło, może poczekamy jeszcze trochę i ktoś się dołączy, albo admini coś podkręcą
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.Komentarz
-
A jaki jest sufit? Jeśli drewniany nic sobie nie robisz tylko zakładasz filtr CTO. W zależności od światła zakładasz filtr o pewnej gęstości. Światło żarowe. Najlepiej wykonać takie zdjęcia w karczmie a potem ustawiać WB w programie. Ale zdecydowanie trzeba notować na kartce co i jak się użyło pomaga potem rozszyfrować.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
na wszystko znajda sie sposoboy, co prawda w UK nie ma karczm ale sa stodoly, drewniane, brazowe i wysokie ;DA jaki jest sufit? Jeśli drewniany nic sobie nie robisz tylko zakładasz filtr CTO. W zależności od światła zakładasz filtr o pewnej gęstości. Światło żarowe. Najlepiej wykonać takie zdjęcia w karczmie a potem ustawiać WB w programie. Ale zdecydowanie trzeba notować na kartce co i jak się użyło pomaga potem rozszyfrować.Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.Komentarz
-
Dajesz dajesz, czekamy! Ostatnio fotografia w naszym języku jest na czasie na YT.eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YNKomentarz
-
-
Ja bym chętnie dowiedział się czegoś o tym jak poprawnie obrobić "ślubniaki". Nie przepadam za tą tematyką ale to nie znaczy żę trzeba ją robić na "odwal".
A po drugie primo widzę tu pewną niedogodność. Jak nie na YT to już nie dla mnie...
Nie mam "twarzoksiążki" ani innych podobnych wynalazków...trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".Komentarz
-
Z chęcią obejrzę. Podpowiedzi w obszarze "portret reporterski" czyli dobry portret podczas eventu na szybko w różnych warunkach zastanych mile widziane.Komentarz
-
Ja byłbym zainteresowany tematem obróbka ślubniaków
Fotografia ślubna Nowy Sącz
Canon 6d i stałkiKomentarz
-
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".Komentarz
Komentarz