Lajtowy Lajf?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GalaktycznyMuczaczo
    Pełne uzależnienie
    • 2011
    • 1329

Lajtowy Lajf?

Hejaszki, dawno mnie tu nie bylo, co nie znaczy że tutaj nie zaglądam. Fajnie że wciąż przychodzą nowi ludzi i chcą robić lepsze zdjęcia, są też świerze nabytki z potencjałem. Miło to widzieć. Od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie zrobienie lajtowego lajwa w którym chętnie podzielę się informacjami ktore mogą nurtować co poniektórych. Wpiszcie się czy jesteście zainteresowani czymś takim i jakie tematy chcielibyście poruszyć?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
  • manfred1
    Uzależniony
    • 2007
    • 842

Odp: Lajtowy Lajf?

Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo
    Hejaszki, dawno mnie tu nie bylo, co nie znaczy że tutaj nie zaglądam. Fajnie że wciąż przychodzą nowi ludzi i chcą robić lepsze zdjęcia, są też świerze nabytki z potencjałem. Miło to widzieć. Od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie zrobienie lajtowego lajwa w którym chętnie podzielę się informacjami ktore mogą nurtować co poniektórych. Wpiszcie się czy jesteście zainteresowani czymś takim i jakie tematy chcielibyście poruszyć?
    Najbardziej interesuje mnie po prawne naświetlenie klatki w kościele w trudnych warunkach oświetleniowych.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
      Pełne uzależnienie
      • 2011
      • 1329

Chetnie poruszę ten temat. Zachęcam resztę do wypowiedzi czy sa wogole zainteresowani bo jak narazie to tylko 1 osoba. No chyba ze wszyscy juz wszystko wiedza

Komentarz

• fret
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1503

Jest też na forum świeży wątek dotyczący zdjęć w ciemnej sali wyłożonej drewnem. Jak doświetlić lampą na sankach nie mając szansy na odbicie od białego sufitu?

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
          Pełne uzależnienie
          • 2011
          • 1329

no właśnie wolałbym poprostu złapać fajny kontant z ludzmi zainteresowanymi tematyką ślubną. Swoje przestrzeliłem, dostaje ostatnio sporo wiadomosci prywatnych i pomyslalem ze wyjde z taką inicjatywą na forum na ktorym zaczełem.

Komentarz

• mavi
            • 2018
            • 3

podbijam, dla mnie też głównie oświetlenie w trudnych okolicznościach - kościół, ciemna sala - to nurtujący temat

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
              Pełne uzależnienie
              • 2011
              • 1329

miło miło, może poczekamy jeszcze trochę i ktoś się dołączy, albo admini coś podkręcą

Komentarz

• manfred1
                Uzależniony
                • 2007
                • 842

A jaki jest sufit? Jeśli drewniany nic sobie nie robisz tylko zakładasz filtr CTO. W zależności od światła zakładasz filtr o pewnej gęstości. Światło żarowe. Najlepiej wykonać takie zdjęcia w karczmie a potem ustawiać WB w programie. Ale zdecydowanie trzeba notować na kartce co i jak się użyło pomaga potem rozszyfrować.
                Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2011
                  • 1329

Zamieszczone przez manfred1
                  A jaki jest sufit? Jeśli drewniany nic sobie nie robisz tylko zakładasz filtr CTO. W zależności od światła zakładasz filtr o pewnej gęstości. Światło żarowe. Najlepiej wykonać takie zdjęcia w karczmie a potem ustawiać WB w programie. Ale zdecydowanie trzeba notować na kartce co i jak się użyło pomaga potem rozszyfrować.
                  na wszystko znajda sie sposoboy, co prawda w UK nie ma karczm ale sa stodoly, drewniane, brazowe i wysokie ;D

Komentarz

• 5pirit
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 433

Dajesz dajesz, czekamy! Ostatnio fotografia w naszym języku jest na czasie na YT.
                    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
                      Pełne uzależnienie
                      • 2011
                      • 1329

Zamieszczone przez 5pirit
                      Dajesz dajesz, czekamy! Ostatnio fotografia w naszym języku jest na czasie na YT.
                      moze niekoniecznie na YT, raczej coś na moim FB/Instagram, funkcja live video działa szybko, sprawnie i łatwo więc myśle że tam się spotkamy.

Komentarz

• trothlik
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 782

Ja bym chętnie dowiedział się czegoś o tym jak poprawnie obrobić "ślubniaki". Nie przepadam za tą tematyką ale to nie znaczy żę trzeba ją robić na "odwal".
                        A po drugie primo widzę tu pewną niedogodność. Jak nie na YT to już nie dla mnie...
                        Nie mam "twarzoksiążki" ani innych podobnych wynalazków...
                        trothlik
                        "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• Daniel_Daniel
                          Dopiero zaczyna
                          • 2015
                          • 45

Z chęcią obejrzę. Podpowiedzi w obszarze "portret reporterski" czyli dobry portret podczas eventu na szybko w różnych warunkach zastanych mile widziane.

Komentarz

• Comosur
                            Dopiero zaczyna
                            • 2016
                            • 17

Ja byłbym zainteresowany tematem obróbka ślubniaków
                            Fotografia ślubna Nowy Sącz
                            Canon 6d i stałki

Komentarz

• trothlik
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 782

Zamieszczone przez Daniel_Daniel
                              Z chęcią obejrzę. Podpowiedzi w obszarze "portret reporterski" czyli dobry portret podczas eventu na szybko w różnych warunkach zastanych mile widziane.
                              No właśnie.
                              trothlik
                              "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

Pracuję...