Jaki obiektyw do 6D ?
Zwiń
X
-
-
Odp: Jaki obiektyw do 6D ?
To jeden z najlepiej jak nie najlepiej wykonany zamiennik gripa. Od lat kupuje zamienniki gripów i tylko w oryginalnym Canona miałem problem z pokrętłem i odklejającymi się gumamiKomentarz
-
Ja mam newella inie ma zadnych problemow. Ja sobie nie wyobrazam pracy bez gripa. Dla mnie duza wygoda. A co do zestawu to zdecydowanie II opcja
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu TapatalkaKomentarz
-
Zdecydowanie opcja nr 2Poczytałam forum i podjełam decyzje, że zostaje 85mm 1.8 i 35mm - teraz pytanie jaka
Mam dwie opcje do wyboru:
I - Canon 6D + 85mm 1.8 + Canon 35mm 2.0 + Grip Pixel Vertax E13 - cena ok. 10000zł
II - Canon 6D + 85mm 1.8 + Sigma 1.4 Art - cena ok. 10500zł
Na którą opcje według Was lepiej się zdecydować ?
Komentarz
-
To i ja się wypowiem. Od roku korzystam z Canona 6D i dla mnie to rewelacyjna puszka, na pewno 5DmIII jest lepszą puszką, ale w tym przedziale cenowym naprawdę nie ma co narzekać. W zestawie mam jeszcze 5DmII, no ale to już dziadek, więc 6D daje lepsze efekty i żywsze zdjęcia. Do tytułowego bohatera podpinam przeważnie Sigme 35mm ART, świetne szkło, co prawda ma małą wadę jeśli chodzi o ostrzenie, ale zdjęcia wychodzą piękne. Więc taki zestaw jak najbardziej polecam. Zamiast gripa kup dodatkowe baterie lub kartę pamięci. ja kupiłem do 5DmII, bodajże firmy phottix i użyłem może 5 razy, a teraz wala się w szafce.5D mkII, 6D, Canon 24-70mm f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8, Tamron 70-200mm f2.8 VC, Sigma 35mm f/1.4Komentarz
-
Nie nie dlatego, że grip budzi szacun, tylko dlatego, że jest to dla mnie poprostu wygodne. Mam go zarówno przy 6D jak i starym poczciwym 50D.
Dziękuje wszystkim za pomoc
Zamawiam właśnie opcje nr II
a gripa pod 6D zakupie przy najbliższym przypływie gotówki
PozdrawiamKomentarz
-
Jak już zamówione to trudno, ale powiem tylko, że 6d z sigmą 35, co do szybkości af-u szału nie robi. Trafić zawsze trafi, ale na ciemnej sali, zwłaszcza w tańcu mogą być problemy. Przy komercyjnych zleceniach sprzęt ma w jak najmniejszym stopniu przeszkadzać. PozdrawiamDo pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Komentarz
Komentarz