Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sportowe ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • italy
    Uzależniony
    • 2011
    • 507

Odp: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sport

Zamieszczone przez rafels3
    50-100/1.8 sigmy
    Tylko ta waga...
    hheheh propunuje ponosić sigme 150-600 mmm ponosić to pikuś , ale wymachiwać ją za ptakami........ taki rodzaj sportu - jak dla mnie

Komentarz

• RobertON
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 2194

Re: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sporto

Zamieszczone przez italy
      ponosić to pikuś , ale wymachiwać ją za ptakami........ taki rodzaj sportu - jak dla mnie
      A myślałem, że jesteś już wprawiony w machaniu tą rurą
      https://500px.com/robowert26

Komentarz

• rafels3
        Początki nałogu
        • 2008
        • 454

Odp: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sport

Mam i 150-600! Tylko że jest 2x dłuższa i jakoś ta jej waga ginie w rozmiarze

Komentarz

• italy
          Uzależniony
          • 2011
          • 507

Zamieszczone przez RobertON
          A myślałem, że jesteś już wprawiony w machaniu tą rurą
          hehe , 95 % robię ze statywu Ale żeby gdzieś dojść, to 3 kg w ręku daje się we znaki .
          Mam i 150-600!
          Wersję C czy S ? Używasz może do zdjęć dynamicznych - sport ?? Ciekaw jestem jak daje sobie taka sigma radę .

Komentarz

• rafels3
            Początki nałogu
            • 2008
            • 454

Contemporary. Do samolotów/samochodów. Daje radę

Komentarz

• dawidb
              • 2017
              • 8

Panowie, przerywając ciekawą debatę na temat machania "ciężkimi rurami"
              patrzę na ten 6D, zdjęcia z obiektywami L, ta plastyka w pomieszczeniach, i użyteczniejsze ISO, cena z drugiej ręki nie wygórowana, podobno AF o wiele celniejszy,
              nie lepiej dołożyć, ale mięć tą "pełną klatkę" od razu jako pierwszy aparat??
              mam wrażenie po zdjęciach że to całkiem inna klasa.
              czy w kościele, w pomieszczeniu 70D z 50 STM , 85 i 15-55 IS USM zrobię ładne zdjęcia na wyższym ISO bez lampy?
              zgłupiałem całkowicie przez tą noc. 70d vs 6d , czy jest przepaść jak niektórzy sądzą i nie sądzą.
              pełno testów i debat jest, raczej chodzi mi o pomoc użyteczności póki co na moim poziomie

Komentarz

• zdebik
                Pełne uzależnienie
                • 2013
                • 4087

Zamieszczone przez dawidb
                Panowie, przerywając ciekawą debatę na temat machania "ciężkimi rurami"
                patrzę na ten 6D, zdjęcia z obiektywami L, ta plastyka w pomieszczeniach, i użyteczniejsze ISO, cena z drugiej ręki nie wygórowana, podobno AF o wiele celniejszy,
                nie lepiej dołożyć, ale mięć tą "pełną klatkę" od razu jako pierwszy aparat??
                mam wrażenie po zdjęciach że to całkiem inna klasa.
                czy w kościele, w pomieszczeniu 70D z 50 STM , 85 i 15-55 IS USM zrobię ładne zdjęcia na wyższym ISO bez lampy?
                zgłupiałem całkowicie przez tą noc. 70d vs 6d , czy jest przepaść jak niektórzy sądzą i nie sądzą.
                pełno testów i debat jest, raczej chodzi mi o pomoc użyteczności póki co na moim poziomie
                Chyba sam wiesz czy robisz ladne zdjecia. Jak wiesz, nie zapytaj Cioci.
                https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• dawidb
                  • 2017
                  • 8

Nie wiem, to mój pierwszy zestaw. Kompaktu nie liczę

Komentarz

• rafels3
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 454

Powiem tak: do street reporterki, rajdy itp. biorę 7d2 (szybkostrzelność i AF), jednak na poważne imprezy (ślub itp.) bez wahania wolę 5d3 (jakość). Jeśli miałbym wybierać to do domowych zastosowań brałbym jednak cropa. Bardziej uniwersalny.

Komentarz

• aptur
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3837

Zamieszczone przez dawidb
                      70d vs 6d
                      Bierz 6D jeżeli możesz i długo się nad tym nie zastanawiaj.

Komentarz

• biodar
                        Początki nałogu
                        • 2011
                        • 255

do @dawidb

mam 60d + 17-55 f2,8 IS oraz mam 6d + 24-105 L IS

do "kościoła" niestety ten 60d + 17-55 f2,8 IS był nieco za ciemny, tzn stabilizacja robiła swoje, ale iso było takie sobie

tak samo 6d + 24-105 L IS f4 - ten zestaw jest podobny, bo ma gorsze światło ale lepsze iso i prawie na jedno wychodzi w kościele oczywiście i bez lampy

rozwiązaniem było dokupienie do 6d sigmy art 35mm f1,4

70d jest lepszy od 60d, ale moim zdaniem lepiej iść w FF

jeszcze jedno - 15-55 - nie słyszałem o takim obiektywie (czy chodzi o 17-55 czy o 15-85 czy też o 18-55 - bo to jest różnica )
                        Parę fotek: http://biodar.flog.pl/

Komentarz

Pracuję...