Trzy aparaty na ślubie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cubbus
    Początki nałogu
    • 2014
    • 389

Odp: Trzy aparaty na ślubie

Nie ma jeszcze na rynu korpusu ML który ma chociaż zbliżony AF do czołowych lustrzanek. Trochę nexem fotografuję to wiem o czym piszę. Sama idea słuszna ale za lat kilka, jak się szklarnia wzbogaci o jakieś genialne szkła.

Sony ma FF w bezlusterku ale szkła sa koszmarnie drogie
    Widzę ostrość na nieskończoności...!

Komentarz

• wuqa
      Dopiero zaczyna
      • 2004
      • 46

A ja pokładam spore nadzieje w bezlusterkowcu i wcale nie zamierzam korzystać z jego AF.
      Przed kolejnymi zleceniami przemeblowałem szklarnię. Wypadł m.in 24L II a przybyły 35-tka i 12(18) f2 do sonego. Szeroki bez AFu spokojnie wystarczy do urozmaicenia kadrów z wolniejszych momentów dnia (przygotowania, kościół). 35 (główne szkło) + 85 (na zmianę z 50-tką) wraz z dwoma szóstkami trafią na zwykłe paski repostrap, natomiast soniak z szerokim, na uchwyt do opaska biodrowego, by zawsze był pod ręką. Wypróbowałem. Wszystko w miarę małe, w miarę lekkie, w miarę jasne... powinno się przyjemnie pracować. Poza tym 85-tkę canona, poprzez commlite, zamierzam wykorzystać jako małe jasne tele (130) do niepostrzeżonego zapuszczania żurawia np w czasie przyjęcia
      Oczywiście nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie biegał 12 godzin objuczony całym sprzętem. Znający specyfikę TEGO DNIA, wiedzą, że jest kilka momentów, gdy warto mieć wszystko pod ręką, ale są też momenty luzu, kiedy spokojnie można przejść się do plecaka i zmienić puszkę/szkło

Komentarz

• Norberto
        Dopiero zaczyna
        • 2013
        • 47

Ja w kościele używam dwóch aparatów z dwoma stałkami (35 1.4L + 100 2.0) i takie rozwiązanie bardzo mi pasuje. Chociaż ten drugi wisi na ramieniu i trzeba poprawiać. Nie wyobrażam sobie trzeciego. Nawet używając szelek to jednak za dużo tego pod ręką

Komentarz

• Marv84
          Początki nałogu
          • 2011
          • 292

Ja używam dwóch aparatów na szeklach i jest ok jedynie torba przeszkadza. Ale trzy to nie wiem jak nosić i po co... Ale jeśli komus potrzeba to czemu nie :]
          L

Komentarz

• manfred1
            Uzależniony
            • 2007
            • 842

Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo
            nie rozumiem co złego jest w uzywaniu 3 aparatów,
            Nie ma nic złego w używaniu trzech aparatów. Sam je używam. Amatorskie jest tylko pytanie jak to robić. no bo w sumie co tu doradzić? Weż drugi do ręki odłóż pierwszy. Odłóż dwa pierwsze weź trzeci do ręki.
            Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

Pracuję...