Sprzęt do ślubów cz. IV

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PrzemoWLKP
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 25

Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Zdaje się, że tak A tak poważnie to zimno było, za dużo nie było zleceń to i się nie orientowałem
    Sprzedałem jakiś czas temu S 30/1,4 to teraz obyczajami co nowego.
    1Ds mk2, 50D, C17-40L, C50/1.4, C85/1.8, C135/2L, S 70-200/2.8, S telekonwerter x2, samyang 8/3.5, kilka lamp i wuchta modyfikatorów

Komentarz

• Piasek1989
      Bywalec
      • 2007
      • 153

Nie mogę znaleść a może nie było chociaż wątpie

Mam dylemat

na tygodniach będę przeskakiwał na 6D.
      i zastanawiam się czy razem z skokiem nie zrobić zamianki canona 70-200/2.8 bez IS na 70-200/2.8 OS(stablizacja)
      przy moim 50d brakowało mi często tej stabilizacji. Tylko jak teraz patrząc po samplach to 6d ma nawet dobry obrazek przy iso 6400 to czy ta stabilizacja jeszcze mi się przyda. Jak by nie patrzeć to 2EV jestem do przodu.

Jak wy to widzicie??
      Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii??
      50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Komentarz

• MikaMikey
        Dopiero zaczyna
        • 2013
        • 17

Bez krytyki proszę, zdecydowałam... 60d , muszę jeszcze kupić komputer i takie tam gadżety jak osłonki, blendy, grip, aku, karty. Jetem samotną matką i nie mam środków własnych, jeśli tylko na takie zapracuję to moim marzeniem jak każdego tu z nas jest piękne ff.
        Znalazłam w internecie ofertę 60d mogę wam tu wstawić link żebyście mogli spojrzeć?

--- Kolejny post ---

Jeszcze pytanie odnośnie Obiektywu Samyang, jaki wybrać?
        8 mm T3.8 Fish-eye CS Canon
        8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS II/Canon
        cena jest identyczna 1119

Komentarz

• kosdkp
          Początki nałogu
          • 2010
          • 374

8 mm T3.8 Fish-eye CS Canon - do filmowania, przesłona nie działa na "pstryk", a płynnie
          8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS II/Canon - nowa wersja rybiego oka, jedyna różnica to zdejmowalna osłona przeciwsłoneczna - przydatne gdy podpinasz pod FF Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.foto-tip.pl/aukcje/samyang/Samyang_CS_FF_pl.jpg
          Ostatnio edytowany przez kosdkp; 31603.
          http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• michael_key
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2129

Zamieszczone przez MikaMikey
            Znalazłam w internecie ofertę 60d mogę wam tu wstawić link żebyście mogli spojrzeć?
            Podaj link.

Komentarz

• MikaMikey
              Dopiero zaczyna
              • 2013
              • 17

Canon EOS 60D + 18-55mm+Karta 16GB+ Lowepro Nova 140 !!! - Eltkom

Komentarz

• aciek_l
                Bywalec
                • 2009
                • 213

Potrzebny Ci ten 18-55?

Komentarz

• MikaMikey
                  Dopiero zaczyna
                  • 2013
                  • 17

Pewnie że nie, ale najtańsze body znalazłam za 2900, a tu mam i kit i kartę i torbę

Komentarz

• michael_key
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 2129

Niezła promocja nie ma co.
                    Jakbyś pokombinowała już po zakupie podanej oferty to mogłabyś ewentualnie sprzedać dwa KITy i może minimalnie dołożyć do Tamrona 17-50 2.8
                    Ostatnio edytowany przez michael_key; 29684.

Komentarz

• MikaMikey
                      Dopiero zaczyna
                      • 2013
                      • 17

zawsze coś, stary kit i nowy z gwarancją -coś warte są więc zawsze mogę na coś wymienić

Komentarz

• PrzemoWLKP
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 25

Trzeba było kupić używane 50d i wspomnianego Tamrona 17-50/2.8
                        1Ds mk2, 50D, C17-40L, C50/1.4, C85/1.8, C135/2L, S 70-200/2.8, S telekonwerter x2, samyang 8/3.5, kilka lamp i wuchta modyfikatorów

Komentarz

• Bazyss
                          Bywalec
                          • 2011
                          • 144

Zamieszczone przez PrzemoWLKP
                          Trzeba było kupić używane 50d i wspomnianego Tamrona 17-50/2.8
                          Bardzo dobry zestaw. Moge polecic z doswiadczenie. Sam takowy nabylem jako pierwsze podejscie do lustra i jestem bardzo zadowolony. Samo body solidne i pewnie lezy w dloni a szkielko no coz, stale swiatelko juz nie raz mi uratowalo jedyny minus to zoltyawy zafarb ale w szklach tamrona to akorat norma. Oblecialem tym szklem 3/4 calej imprezy. Posiadam wersje z VR. Jestem bardzo z niego zadowolony.
                          Marcin Bazylak l photography

Komentarz

• BeatX
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1751

ludzie litosci.. zdjecia slubne z aps-c + tamron 17-50/2.8 to jakas porazka straszna.
                            jak juz koniecznie aps-c, to sa ciekawe UWA typu sigma 8-16, albo samyang fisheye, jest sigma 30/1.4, jest cala masa innych portretowych stalek, dajacy jakis przedsmak miekkiego i plastycznego obrazka.
                            zdjecia slubne z tamron 17-50/2.8 sa rownie barwne i interesujace co krajobraz po wybuchu bomby nuklearnej ;]
                            mozna sprawdzic samemu przegladajac galerie osob dyskutujacych w tym watku
                            tamron 17-50/2.8 z mojego doswiadczenia nadawal sie do jednego: do zdjec krajobrazowych.. ale to tez bez szalu, ze wzgledu na dosyc waski kat widzenia (w przyblizeniu 28mm @ FF), lub ewentualnie do studia (no ale po cholere wtedy stale swiatlo f/2.8 )
                            do wszystkiego innego sie kompletnie i absolutnie nie nadawal i do dzisiaj mam tak, ze jak sobie przypomne zdjecia z tego obiektywu to dostaje gesiej skorki.
                            ja jak chce wytrzezwiec w 2 minuty, to wlaczam sobie jedna sesje narzeczenska ktora zrobilem w 2006 roku tamronem 17-50/2.8 + 30D
                            dziala lepiej niz kubel zimnej wody
                            Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
                            Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Komentarz

• drsemen
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 79

Zamieszczone przez BeatX
                              ludzie litosci.. zdjecia slubne z aps-c + tamron 17-50/2.8 to jakas porazka straszna.
                              jak juz koniecznie aps-c, to sa ciekawe UWA typu sigma 8-16, albo samyang fisheye, jest sigma 30/1.4, jest cala masa innych portretowych stalek, dajacy jakis przedsmak miekkiego i plastycznego obrazka.
                              zdjecia slubne z tamron 17-50/2.8 sa rownie barwne i interesujace co krajobraz po wybuchu bomby nuklearnej ;]
                              mozna sprawdzic samemu przegladajac galerie osob dyskutujacych w tym watku
                              tamron 17-50/2.8 z mojego doswiadczenia nadawal sie do jednego: do zdjec krajobrazowych.. ale to tez bez szalu, ze wzgledu na dosyc waski kat widzenia (w przyblizeniu 28mm @ FF), lub ewentualnie do studia (no ale po cholere wtedy stale swiatlo f/2.8 )
                              do wszystkiego innego sie kompletnie i absolutnie nie nadawal i do dzisiaj mam tak, ze jak sobie przypomne zdjecia z tego obiektywu to dostaje gesiej skorki.
                              ja jak chce wytrzezwiec w 2 minuty, to wlaczam sobie jedna sesje narzeczenska ktora zrobilem w 2006 roku tamronem 17-50/2.8 + 30D
                              dziala lepiej niz kubel zimnej wody
                              Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.
                              Weź tamte RAWy i obrób to teraz. Ja jak patrzę na swoje zdjęcia z przed kilku lat to też mi czegoś w nich brakuje. Soft ewoluował, matryce też produkują już inny materiał, dochodzi jeszcze nasze doświadczenie. No chyba, że fotograf (_._)
                              5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
                              Pozdrawiam Szymon

Komentarz

• Tommeck
                                Bywalec
                                • 2013
                                • 136

Zamieszczone przez MikaMikey
                                Bez krytyki proszę, zdecydowałam... 60d , muszę jeszcze kupić komputer i takie tam gadżety jak osłonki, blendy, grip, aku, karty. Jetem samotną matką i nie mam środków własnych, jeśli tylko na takie zapracuję to moim marzeniem jak każdego tu z nas jest piękne ff.
                                Ja gratuluję i życzę radości i satysfakcji z nowego sprzętu. A jak coś na siebie zarobi, to wtedy rozbudujesz. Nie od razu Kraków...

Komentarz

Pracuję...