Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Birband
    Co do kolegi sugestii, to jak ktoś by pojechał tak ekstremalnie „pod bandzie” i chciał się narazić na konsekwencje, to w każdym programie graficznym, n.p CorelDraw stworzy sobie takie zaświadczenie z wszelkimi pieczęciami, nadrukami, a nawet znakami wodnymi, prawdziwe lub wymyślone. Przecież jesteśmy grafikami. I więcej wiary w ludzi! :-)
    Nie mierz innych swoją miarą. Ja np nie jestem grafikiem, nigdy Corel Drawa nie używałem i nie potrafiłbym (a już na pewno bez konkretnego przykładu jak toto wygląda a o taki właśnie przykład Ty prosisz ) stworzyć czegoś takiego od zera. I coś mi się wydaje że nie tylko ja...

Komentarz

• Birband

Rzeczywiście masz racje, może to tak wyglądać. Wycofuje się.
      Chociaż jeżeli, jak pisali poprzednicy, każdy region ma swój autonomiczny wzór, to każda twórczość może być zaakceptowana.
      Nie drążę więcej tematu, bo rzeczywiście mógłbym kogoś natchnąć…
      A co do Corela, to bardzo przydatny program, bo ma również funkcje Corel PHOTO-PAINT, W której można wykonać multum operacji, o których w Photoshop’ie czy Lightroom’ie można tylko pomarzyć.

Komentarz

• patric89
        Początki nałogu
        • 2008
        • 336

W Krakowie są miejsca na 4-5 maja jakby ktoś potrzebował
        5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• pawciolbn
          Uzależniony
          • 2010
          • 653

Byłem w piątek/sobotę w Lublinie na kursie.. poza wykładami nt. czysto katechetyczne mało wskazówek co i jak. Zostały przybliżone tzw. stref w kościele, etapy różnego rodzaju uroczystości (sakramenty i ich kolejność), gdzie zaznaczono momenty "godne uchwycenia". Ogólnie - najlepiej wg ks. robić zdjęcia przed lub po uroczystości a w kościole stać jak baranek coby to nie przeszkadzać w uczestnictwie w nabożeństwach. Ogólnie warto było za 150zł.

#
          5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Komentarz

• briho
            Bywalec
            • 2010
            • 219

Zdaje się że Warszawie był teraz kurs. Czy ktoś z Was brał w nim udział? Możecie przybliżyć jak to wyglądało i o czym była mowa na kursie? Ja jestem zapisany na 11-12 maja w Wawce właśnie.

Komentarz

• katharsis
              Bywalec
              • 2009
              • 185

Zamieszczone przez briho
              Zdaje się że Warszawie był teraz kurs. Czy ktoś z Was brał w nim udział? Możecie przybliżyć jak to wyglądało i o czym była mowa na kursie? Ja jestem zapisany na 11-12 maja w Wawce właśnie.
              Ano był, 21 i 22 kwietnia. Wyglądało to jak 2 i pół godzinna nasiadówka w zatłoczonej sali - było ok. 160 osób, pierwszy dzień z księdzem koordynatorem, bo merytorysta był w tym samym czasie na pogrzebie, przypominał w sumie jedno długie kazanie. Jak ktoś lubi to ok, dla osób - powiedzmy - niezrzeszonych nic ciekawego. Drugi dzień już z księdzem drem specjalistą od liturgii, od którego można się było czegoś dowiedzieć - o ile ktoś wcześniej nie wiedział. Omówione sakramenty, momenty warte uwiecznienia, zasady poruszania się w przestrzeni kościoła. I na koniec zaświadczenia. A to wszystko za jedyne 110 zł. Prawdę mówiąc cieszę się, że już to odfajkowałam, a papier w kieszeni.

Komentarz

• endrju
                Początki nałogu
                • 2008
                • 275

A skąd znacie kolejne terminy i sposób zapisów? Śledzę forum i nic ciekawego nie zauważyłem. A sam chętnie bym się przeszedł. Są jeszcze miejsca na tego 11 maja?
                C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
                &
                C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Komentarz

• Doktor_Zło
                  Zablokowany
                  • 2010
                  • 93

Zamieszczone przez katharsis
                  było ok. 160 osób, A to wszystko za jedyne 110 zł.
                  nie no biznes pierwsza klasa...super że katolicy tylko to wprowadzili...jestem przez to z siebie dumny-jako katolik oczywiście

Komentarz

• I.T.
                    • 2009
                    • 3

Zamieszczone przez pawciolbn
                    Byłem w piątek/sobotę w Lublinie na kursie.. poza wykładami nt. czysto katechetyczne mało wskazówek co i jak. Zostały przybliżone tzw. stref w kościele, etapy różnego rodzaju uroczystości (sakramenty i ich kolejność), gdzie zaznaczono momenty "godne uchwycenia". Ogólnie - najlepiej wg ks. robić zdjęcia przed lub po uroczystości a w kościole stać jak baranek coby to nie przeszkadzać w uczestnictwie w nabożeństwach. Ogólnie warto było za 150zł.

#
                    ... no i pyszne schabowe były :-)

Komentarz

• MC_
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3444

A czy ktoś coś wie na temat kursu w Toruniu, Gdańsku, Koszalinie (Kołobrzegu) lub Szczecinie?

Komentarz

• MC_
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3444

Podzwoniłem i się dowiedziałem:
                        w Koszalinie był miesiąc temu i następny dopiero na jesieni.

W Toruniu planowany jest na 29 maja, 5 godzin, koszt - 100zł. Zezwolenie wydawane bezterminowo. Myślę, że warto nawet kilka km podjechać...

Komentarz

• famtom
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 48

Czy coś wiadomo o kursach w Łodzi lub okolicachw najbliższym czasie?
                          Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXII

Komentarz

• pawciolbn
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 653

Zamieszczone przez endrju
                            A skąd znacie kolejne terminy i sposób zapisów? Śledzę forum i nic ciekawego nie zauważyłem. A sam chętnie bym się przeszedł. Są jeszcze miejsca na tego 11 maja?
                            Szczegółowe informacje o Archidiecezji Warszawskiej, obejmujące jej historię, strukturę administracyjną, przywództwo, kluczowe instytucje, działalność duszpasterską oraz dziedzictwo duchowe.

#
                            5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Komentarz

• aneanima
                              • 2009
                              • 4

byłam w ostatni weekend w lublinie. jak ktoś już wcześniej napisał, mało konkretnych i faktycznie przydatnych informacji, ale w sumie nie spodziewałam się, że dowiem się czegoś, czego wcześniej nie wiedziałam atmosfera miła i organizacja bez zarzutu no i legitka jest bezterminowa
                              50d, T 17-50 f/2.8, C 50 f/1.8

Komentarz

• briho
                                Bywalec
                                • 2010
                                • 219

Zamieszczone przez katharsis
                                Ano był, 21 i 22 kwietnia. Wyglądało to jak 2 i pół godzinna nasiadówka w zatłoczonej sali - było ok. 160 osób, pierwszy dzień z księdzem koordynatorem, bo merytorysta był w tym samym czasie na pogrzebie, przypominał w sumie jedno długie kazanie. Jak ktoś lubi to ok, dla osób - powiedzmy - niezrzeszonych nic ciekawego. Drugi dzień już z księdzem drem specjalistą od liturgii, od którego można się było czegoś dowiedzieć - o ile ktoś wcześniej nie wiedział. Omówione sakramenty, momenty warte uwiecznienia, zasady poruszania się w przestrzeni kościoła. I na koniec zaświadczenia. A to wszystko za jedyne 110 zł. Prawdę mówiąc cieszę się, że już to odfajkowałam, a papier w kieszeni.
                                A czy była sprawdzana w jakiś sposób obecność? Bo jeśli tego pierwszego dnia nie mówią o niczym sensownym, to w tym czasie zrobiłbym coś bardziej pożytecznego :-)

Komentarz

Pracuję...