Nie mierz innych swoją miarą. Ja np nie jestem grafikiem, nigdy Corel Drawa nie używałem i nie potrafiłbym (a już na pewno bez konkretnego przykładu jak toto wygląda a o taki właśnie przykład Ty prosisz
) stworzyć czegoś takiego od zera. I coś mi się wydaje że nie tylko ja...
Kursy liturgiczne
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Rzeczywiście masz racje, może to tak wyglądać. Wycofuje się.
Chociaż jeżeli, jak pisali poprzednicy, każdy region ma swój autonomiczny wzór, to każda twórczość może być zaakceptowana.
Nie drążę więcej tematu, bo rzeczywiście mógłbym kogoś natchnąć…
A co do Corela, to bardzo przydatny program, bo ma również funkcje Corel PHOTO-PAINT, W której można wykonać multum operacji, o których w Photoshop’ie czy Lightroom’ie można tylko pomarzyć.Komentarz
-
W Krakowie są miejsca na 4-5 maja jakby ktoś potrzebował
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2Komentarz
-
Byłem w piątek/sobotę w Lublinie na kursie.. poza wykładami nt. czysto katechetyczne mało wskazówek co i jak. Zostały przybliżone tzw. stref w kościele, etapy różnego rodzaju uroczystości (sakramenty i ich kolejność), gdzie zaznaczono momenty "godne uchwycenia". Ogólnie - najlepiej wg ks. robić zdjęcia przed lub po uroczystości a w kościole stać jak baranek coby to nie przeszkadzać w uczestnictwie w nabożeństwach. Ogólnie warto było za 150zł.
#5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...
Komentarz
-
Zdaje się że Warszawie był teraz kurs. Czy ktoś z Was brał w nim udział? Możecie przybliżyć jak to wyglądało i o czym była mowa na kursie? Ja jestem zapisany na 11-12 maja w Wawce właśnie.Komentarz
-
Ano był, 21 i 22 kwietnia. Wyglądało to jak 2 i pół godzinna nasiadówka w zatłoczonej sali - było ok. 160 osób, pierwszy dzień z księdzem koordynatorem, bo merytorysta był w tym samym czasie na pogrzebie, przypominał w sumie jedno długie kazanie. Jak ktoś lubi to ok, dla osób - powiedzmy - niezrzeszonych nic ciekawego. Drugi dzień już z księdzem drem specjalistą od liturgii, od którego można się było czegoś dowiedzieć - o ile ktoś wcześniej nie wiedział. Omówione sakramenty, momenty warte uwiecznienia, zasady poruszania się w przestrzeni kościoła. I na koniec zaświadczenia. A to wszystko za jedyne 110 zł. Prawdę mówiąc cieszę się, że już to odfajkowałam, a papier w kieszeni.Komentarz
-
A skąd znacie kolejne terminy i sposób zapisów? Śledzę forum i nic ciekawego nie zauważyłem. A sam chętnie bym się przeszedł. Są jeszcze miejsca na tego 11 maja?C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
& C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)
:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogodyKomentarz
-
Komentarz
-
... no i pyszne schabowe były :-)Byłem w piątek/sobotę w Lublinie na kursie.. poza wykładami nt. czysto katechetyczne mało wskazówek co i jak. Zostały przybliżone tzw. stref w kościele, etapy różnego rodzaju uroczystości (sakramenty i ich kolejność), gdzie zaznaczono momenty "godne uchwycenia". Ogólnie - najlepiej wg ks. robić zdjęcia przed lub po uroczystości a w kościole stać jak baranek coby to nie przeszkadzać w uczestnictwie w nabożeństwach. Ogólnie warto było za 150zł.
#Komentarz
-
Komentarz
-
Podzwoniłem i się dowiedziałem:
w Koszalinie był miesiąc temu i następny dopiero na jesieni.
W Toruniu planowany jest na 29 maja, 5 godzin, koszt - 100zł. Zezwolenie wydawane bezterminowo. Myślę, że warto nawet kilka km podjechać...Komentarz
-
Czy coś wiadomo o kursach w Łodzi lub okolicachw najbliższym czasie?Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXIIKomentarz
-
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...
Komentarz
-
byłam w ostatni weekend w lublinie. jak ktoś już wcześniej napisał, mało konkretnych i faktycznie przydatnych informacji, ale w sumie nie spodziewałam się, że dowiem się czegoś, czego wcześniej nie wiedziałam
atmosfera miła i organizacja bez zarzutu
no i legitka jest bezterminowa
50d, T 17-50 f/2.8, C 50 f/1.8Komentarz
-
A czy była sprawdzana w jakiś sposób obecność? Bo jeśli tego pierwszego dnia nie mówią o niczym sensownym, to w tym czasie zrobiłbym coś bardziej pożytecznego :-)Ano był, 21 i 22 kwietnia. Wyglądało to jak 2 i pół godzinna nasiadówka w zatłoczonej sali - było ok. 160 osób, pierwszy dzień z księdzem koordynatorem, bo merytorysta był w tym samym czasie na pogrzebie, przypominał w sumie jedno długie kazanie. Jak ktoś lubi to ok, dla osób - powiedzmy - niezrzeszonych nic ciekawego. Drugi dzień już z księdzem drem specjalistą od liturgii, od którego można się było czegoś dowiedzieć - o ile ktoś wcześniej nie wiedział. Omówione sakramenty, momenty warte uwiecznienia, zasady poruszania się w przestrzeni kościoła. I na koniec zaświadczenia. A to wszystko za jedyne 110 zł. Prawdę mówiąc cieszę się, że już to odfajkowałam, a papier w kieszeni.Komentarz
Komentarz