Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • azgar
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 49

Jeśli kogoś zainteresuje to w Sandomierzu będzie organizowany Kurs Liturgiczny dla Fotografów i Kamerzystów.
    termin - trzy spotkania 09, 16, 23 marca 2010 (chociaż na stronie jest napisane że 5 dni)
    godziny - 15.00 - 18.15
    cena - 250 zł.
    ważność zaświadczenia - 5 lat.
    Szczegóły pod adresem: http://www.instteol.sandomierz.opoka.org.pl/newsy.htm
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pomyłka oczywiście chodzi o miesiąc kwiecień
    Ostatnio edytowany przez azgar; 8126. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Ariene
      Coś już napisał
      • 2010
      • 83

"Opłata za kurs wynosi 250 zł."
      "Na zakończenie uczestnicy kursu otrzymają stosowne upoważnienia, ważne na okres 5 lat, z możliwością przedłużenia na kolejne 5 lat pod warunkiem udziału w specjalnych warsztatach organizowanych każdego roku."
      tak, bardzo interesujące... Pytanie(retoryczne), czy za każde takie uczestnictwo w specjalnych corocznych warsztatach (warunkujących przedłużenie) trzeba płacić dodatkowo, czy to pokrywa koszt 250zł ?!
      Moja marna twórczość

Komentarz

• herna
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 35

Zamieszczone przez blazejs
        Nie wiem jak to zinterpretowac. Wiekszosc osob raczej ponizej 25 lat. Sala na 240 miejsc pelna, ludzie siedzieli na schodach i przy wejsciu.
        Popularność dotacji z UP, niska cena Nikona D60 :-D, koledzy i koleżanki w wieku poborowym (do ślubu) i są jeszcze osoby, które nie robią śłubnych na co dzień, ale trafia im się okazyjne zlecenie i papier się przyda.
        To sie ludzi troche nazbiera.
        40D , 17-40 4L , 70-200 4L, 50 1,8, 580EXII, 550 EX
        infotografia.pl - fotografia ślubna

Komentarz

• Hexen
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 29

Na Warsawski kurs nie ma już miejsc i lista jest zamknięta. Prawdopodobnie przed wakacjami zostanie zorganizaowany kolejny kurs, ale jeszcze nie jest to jeszcze potwierdzone.
          Trzeba pilnować sprawy.
          Podobno zaskoczeni są zainteresowaniem - tak przynajmniej wynikało z wypowiedzi po drugiej stronie słuchawki.

Komentarz

• westu
            Bywalec
            • 2006
            • 153

Zapisałem się do Krakowa na 27-28.04
            Trzy wcześniejsze kursy pełne :shocked:

Komentarz

• beniamin2
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 21

w Katowicach rozdano dzisiaj 500 zezwoleń :O:O:O:O
              co najlepsze byli ludzie którzy po usłyszeniu słów "co łaska" sięgnęli na dno kieszeni rzucając przed księdza BILONEM
              - oby wam się zwróciło !!!
              dzisiaj już dużo lepiej z poziomem - było czego a przede wszystkim "kogo" posłuchać

pozdrawiam
              .....uczciwie tyram na szczęście

Komentarz

• deejay24h
                Bywalec
                • 2007
                • 168

beniamin2 masz racje ksiądz prowadzący dzisiejszy wykład był the best
                A Jeśli chodzi o dobrowolną opłatę..... czym wy do jasnej anielki robicie te zdjęcia jednorazówkami ???????? żeby po 10-20zł dawać? Zważając na to że np w słynnym Sosnowcu opłata wynosi 50zł na 5 lat. Wstyd takie jest moje zdanie ktoś robi wam przysługę a zresztą szkoda słów.
                Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery

Komentarz

• baton87
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 17

Panowie orientuje się ktoś może jak to jest w łodzkiem,był 20 marca a kiedy następny??
                  C6d + C5dMI + S A 35 1.4 +C50 1.8 + C85 1.8 + C 70-200 4 + Speedlite 580EXII

Komentarz

• dolomity
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 114

Zamieszczone przez baton87
                    Panowie orientuje się ktoś może jak to jest w łodzkiem,był 20 marca a kiedy następny??
                    "Kolejny kurs liturgiczny odbędzie się na terenie archidiecezji łódzkiej 13 listopada 2010 r., również w Archidiecezjalnym Ośrodku Rekolekcyjno-Konferencyjnym w Porszewicach. Zapisy, podobnie jak w ostatnim przypadku, prowadzone będą wyłącznie drogą elektroniczną" - źródło: http://www.archidiecezja.lodz.pl/new...5989b1a6068705
                    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Komentarz

• Makabra7
                      • 2010
                      • 5

Co do "kursu" w katowicach to ja dalem akurat 20zl - dlaczego otwarlem portfel i widze 2 banknoty 200zl i 20zl - 200 nie dam za ta scieme robie sluby od 2 lat a dopiero teraz poszedlem "po papierek" wczensiej przechodzily zawsze "dobrowolne datki na kosciol".
                      Ale zauwaz jedno - sama nazwa "dobrowolny datek" czy tez "co laska" - Kazdy daje tyle ile moze zwlaszcza ze bylo tam sporo osob ktore nie zyja z fotografowania tylko traktuja to jako pasje ... przyszly po zaswiadczenie "jednorazowe" bo chca sobie porobic fotki raz na 5 lat od parady na slubie qzyna itp. Samo szkolenie bylo nawet znosne ale napewno nie idealne W kazdym, badz razie ocenianie poziomu fotografa na podstawie tego ile kladzie na tace jest plytkie i pozbawione jakiegokolwiek sensu...
                      40D + 2x580EXII + 17-85 IS USM, + 50mm F1.4, + 85mm F1.2 + Samyang 8mm F3.5, 24-70 F2.8

Komentarz

• beniamin2
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 21

" ocenianie poziomu fotografa na podstawie tego ile kladzie na tace jest plytkie i pozbawione jakiegokolwiek sensu..."

ocenianie jako człowieka ? czy osenianie jako fotografa ?
                        bo nie widzę żeby ktoś to wcześniej zrobił....
                        ja pobudziłem do zastanowienia a to co pomyslisz daje właśnie takie efekty....
                        .....uczciwie tyram na szczęście

Komentarz

• pcplus
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 42

kurs w Krk

Zamieszczone przez westu
                          Zapisałem się do Krakowa na 27-28.04
                          Trzy wcześniejsze kursy pełne :shocked:
                          Czy mozesz powiedzieć jak, co, gdzie i jak no i za ile ?

Komentarz

• Smaugh
                            • 2010
                            • 5

Mówcie co chcecie, a mnie się podobał kurs w Katowicach
                            Dałem co łaska 50, czyli tyle ile brali w Sosnowcu. Tylko to zaświadczenie to porażka. Trochę wielkie. W Krakowie wyrabiają w wielkości karty chipowej. A to będzie trzeba zalaminować i schować do torby z aparatem
                            5D markII + 28-75 f/2.8 + 70-300 IS f/4-5.6 + 580ex II
                            Strona

Komentarz

• Hiv
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 321

Byłem w Łodzi w sobotę - jak dla mnie zmarnowany czas i pieniądze a tak naprawdę nie daje nam to za wiele... A już na pewno nie z samej wiedzy.
                              Dla mnie po prostu kolejna możliwość wyrwania kilkunastu tysięcy dla diecezji dwa razy do roku...

Komentarz

• maczik
                                • 2010
                                • 11

Ja do Katowic pofatygowałem się aż z Wlkp. przeoczyłem listopadowy kurs w Gnieźnie i grudniowy kurs w Poznaniu więc przebolałem nawet to, że przyszło mi noclegować w tym zacnym mieście... teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, że to osobliwe zaświadczenie (tylko imię i nazwisko... po kie licho było adres podawać?) będzie funkcjonować w moich okolicach dla pełnej jasności - w Katowicach (kurs 2 x 1,5h) przygotowano 518 zaświadczeń (w tym 150 dla kobiet)... może mi ktoś przypomnieć nazwisko ostatniego wykładowcy? dla niego też warto było się tu pojawić

Komentarz

Pracuję...