Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • airhead
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2495

organizuje je Fundacja "Dobra wiadomość" - sprawdź na ich stronie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Zawrat

Czy ktoś z Państwa zna termin i miejsce najbliższego kursu liturgicznego dla fotografów i operatorów kamer w Koszalinie lub okolicach ?
      Ostatnio edytowany przez Gość; 27086.

Komentarz

• Lulu1988
        Uzależniony
        • 2007
        • 522

Dla zainteresowanych - świeży news sprzed 30 minut:

Diecezja Sandomierska
        - kurs organizowany będzie w październiku lub dopiero w kwietniu - warunkiem jest zgłoszenie się co najmniej 15 osób
        - czas trwania kursu to 5 piątków z rzędu w godz. 15-18, czyli łącznie 15h - dozwolona jest tylko jedna nieobecność
        - certyfikat/legitka/jakby to nie zwał ważny jest 5 lat
        - i na koniec gwóźdź programu, czyli cena....250zł
        Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• kanarek
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 28

Zamieszczone przez Lulu1988
          Dla zainteresowanych - świeży news sprzed 30 minut:

Diecezja Sandomierska
          - kurs organizowany będzie w październiku lub dopiero w kwietniu - warunkiem jest zgłoszenie się co najmniej 15 osób
          - czas trwania kursu to 5 piątków z rzędu w godz. 15-18, czyli łącznie 15h - dozwolona jest tylko jedna nieobecność
          - certyfikat/legitka/jakby to nie zwał ważny jest 5 lat
          - i na koniec gwóźdź programu, czyli cena....250zł
          "...Podlosc ludzka nie zna granic..."

Komentarz

• Pawel_G
            Uzależniony
            • 2008
            • 527

Dla zainteresowanych z Diecezji Szczecińsko - Kamieńskiej wklejam treść maila który otrzymałem z kurii:

Szanowni Państwo!

W związku z wcześniejszym wstępnym zgłoszenie przez Państwa zamiaru uczestniczenia
            w Szkoleniu dla fotografów i kamerzystów kościelnych uroczystości liturgicznych
            proszę o potwierdzenie uczestnictwa w kursie, który będzie organizowany w dniu 17 października 2009 r.

Data spotkań: 17 października 2009 godz. 9.00 – 16.00 (jedno spotkanie)

Miejsce: Wydział Teologiczny Uniwersytetu Szczecińskiego,

Szczecin, ul. Papieża Pawła VI nr 2, sala 204 (Aula Pawła VI), II piętro

W programie szkolenia:

- Liturgia sakramentów i sakramentaliów

- Zadania fotografa podczas liturgii w dokumentach i przepisach Konferencji Episkopatu Polski

- Wybrane zagadnienia prawne (prawo autorskie i przepisy porządkowe).

- Zasady praktyczne fotografowania i filmowania w kościołach

- Architektura sakralna.

Potwierdzenie udziału należy zgłosić wiadomością zwrotną do dnia 30 wrześnie 2009

Po potwierdzeniu udziału zostaną Państwu przesłane niezbędne informacje w celu formalnego zapisania się na kurs

Ja już jestem po kursie w koszalinie więc raczej się nie wybieram. Jak ktoś będzie wiedział jakie są koszta i wymagania to niech da tu znać bo jak niewielkie to może się wybiorę raz jeszcze.

Komentarz

• Pirx
              Początki nałogu
              • 2006
              • 485

Zamieszczone przez Zawrat
              Czy ktoś z Państwa zna termin i miejsce najbliższego kursu liturgicznego dla fotografów i operatorów kamer w Koszalinie lub okolicach ?
              Tak, zna. 7 listopad 2009 TUTAJ
              Pozdrawiam,
              Pirx

Komentarz

• maki1000
                Bywalec
                • 2008
                • 148

A może wiecie czy będzie organizowane coś w okolicach Rzeszowa?

Komentarz

• amphotos
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 67

Wiecie może coś na temat najbliższych kursów w Przemyślu albo gdzieś okolicach?

Komentarz

• Ernest_DLRS
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1216

Ja wysłałem jakoś tydzień temu email zarówno do Fundacji, jak i do Kurii bezpośrednio i dziś otrzymałem potwierdzenie przyjęcia na kurs (WARSZAWA) , tak więc jak ktoś ma chęć to pisać do nich czym prędzej, może jeszcze są miejsca.
                    Pozdrawiam
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Chodzi oczywiście o kurs 14-15 października
                    Ostatnio edytowany przez Ernest_DLRS; 14281. Powód: Automerged Doublepost
                    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• michal_sokolowski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1159

a cena tego jaka ?
                      moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• Ernest_DLRS
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1216

Taka ile uznasz za stosowne.
                        FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                        APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• odi
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 141

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
                          Ja wysłałem jakoś tydzień temu email zarówno do Fundacji, jak i do Kurii bezpośrednio i dziś otrzymałem potwierdzenie przyjęcia na kurs (WARSZAWA) , tak więc jak ktoś ma chęć to pisać do nich czym prędzej, może jeszcze są miejsca.
                          Pozdrawiam
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Chodzi oczywiście o kurs 14-15 października
                          kurde, ja nic nie dostałem, a maila też wysłałem i na adres kontaktowy kurii i na [email protected] czyli ten podany do zapisów. Na razie cisza
                          Mam nadzieję, że problemów nie będzie.
                          pkt 8 regulaminu

Komentarz

• carlsson
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 18

Hehe na kurs to każdego przyjmą kto ma aparat - kochana kuria kasy chce się nachapać! Żal to co się dzieje w tym kraju.
                            Byłem na takim kursie gdzie pojawił się pan pro z TV i tłumaczył jak kamerować hehe później przyszedł drugi pan pro-foto, który natomiast mówił jak stawać koło ołtarza i, że używać tylko jasnych obiektywów LOL! Na koniec dyplomik i świadectwo ukończenia kursiku. Wszytko za jedyne 150 PLN! Prosty plan na dużą kasę i jeszcze z fiskusem nie trzeba się rozliczać. Generalnie sprawa jest taka,ze jak masz temat ślubny w rejonie ''zamieszkania'' to identyfikator jest zbędny. Łatwiej wyjdzie dogadanie się z księdzem bo na 100% mogę być pewny, że i tak podczas uroczystości ślubnej rodzina pary młodej będzie biegała po kościele i robiła zdjęcia.

Komentarz

• wstaw_ziemniaki

Cześć!

Jeśli ktoś się spóźnił na kurs we Wrocławiu - tak jak ja - który odbył się 26 września, to dostałem dzisiaj informacje, że zbierana jest nowa grupa i jak tylko uzbiera się gromadka to ruszają z kursem.

Aby załapać się na listę oczekujących należy skontaktować się z
                              Ośrodkiem Audiowizualnym Kurii Metropolitalnej pod numerem telefonu (071)327-11-18.

Pozdrówki

Komentarz

• Loome
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1008

ktoś już zapisał się na Poznański kurs, czy jeszcze nie ruszyly zapisy?

Komentarz

Pracuję...