Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kristof77
    Coś już napisał
    • 2008
    • 65

Zamieszczone przez woyd
    Braliście sprzęt na te kursy ?? Było coś praktycznego ??

ps. doczytałem ostatnio z kumplem, że w dieciezji szczecińskiej kurs jest ważny 2 lata. Ciekawe co się po tych 2 latach w Kościele zmieni
    W Warszawie nie sprzęt fotograficzny tylko odliczona gotówka była potrzebna. Nie było żadnych "lekcji praktycznych" w kościele. Siedzisz w salce i słuchasz.

Ksiądz prowadzący uzasadniał ograniczoną ważność zaświadczeń tym, że fotograf to zwykły człowiek i może coś zapomnieć więc warto przypomnieć mu po jakimś czasie zasady obowiązujące na liturgiach.

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

Zamieszczone przez kristof77
      W Warszawie nie sprzęt fotograficzny tylko odliczona gotówka była potrzebna. Nie było żadnych "lekcji praktycznych" w kościele. Siedzisz w salce i słuchasz.

Ksiądz prowadzący uzasadniał ograniczoną ważność zaświadczeń tym, że fotograf to zwykły człowiek i może coś zapomnieć więc warto przypomnieć mu po jakimś czasie zasady obowiązujące na liturgiach.
      Zajęcia praktycznePrzecież to wyłącznie o mamonę chodzi. Skąd tak wielkie rozbieżności w cenach? Z gospodarności kurii... Poznań taniocha, Wawa -drogo jak diabłem. Czytam, że gdzieś po 200-300 pln. Szajba jakaś, za papier?

Komentarz

• piotrthx
        Bywalec
        • 2009
        • 105

w sosnowcu 50zł

w kwietniu sa dwa terminy do wyboru, szczegoly w linku. Moze ktos sie wybiera?
        Ostatnio edytowany przez piotrthx; 23224.
        40d 10-20,17-55.70-200,50,85,430,055
        Kupno Canona nie czyni Cię fotografem. Stajesz się zaledwie posiadaczem Canona

Komentarz

• himi
          Zablokowany
          • 2006
          • 2638

Żeby nie było tak daleko...Do Legnicy mam tylko 110km. Papier na 5 lat.

Komentarz

• Bobb
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 25

Zamieszczone przez Zemfira
            A poznaliśmy się i owszem, nawet siedzieliśmy kupami canonowymi, jakkolwiek to brzmi.
            Co prawda mieliśmy siedzieć jedną wielką kupą canonową (btw. spodobało mi sie to określenie) ale ze względu na niemożność odróżnienia przez niektórych strony lewej od prawej powstały 2 kupy, nie będę tu wymieniał konkretnie o kogo chodzi, bo by sie kol. budzikk obraził

A tak serio - serdeczne pozdrowienia dla canonowej braci z Częstochowy :-)

Komentarz

• Zemfira
              Coś już napisał
              • 2008
              • 72

Zamieszczone przez piotrthx
              http://www.diecezja.sosnowiec.pl/ind...333&Itemid=158

w sosnowcu 50zł

w kwietniu sa dwa terminy do wyboru, szczegoly w linku. Moze ktos sie wybiera?
              Jak dobrze, ze się do Katosów dotoczyłam Edytowałam, bo wiadomosci w linku doczytałam.
              Ostatnio edytowany przez Zemfira; 15916.
              www.milenasobieraj.com
              www.milenasobieraj.blogspot.com

Komentarz

• pjotrekm
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 19

Jakby ktoś się pytał, to ja też jadę do Legnicy.
                Oddychaj, reszta się jakoś ułoży....

Komentarz

• woyd
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 488

) Zwłaszcza aktywni zawodowo fotografowie ślubni

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• largoxxx
                    • 2008
                    • 8

dzis była pierwsza cześć kursu liturgicznego dla fotografów w Tarnowie jestem ciekaw czy ktoś z CB był dzis? Jak tam samopoczucie po dniu spędzonym na słuchaniu dlugiego kazania ????
                    FOTOGRAFIA TO NIE BAJKA TO ŻYCIE

Komentarz

• kristof77
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 65

Zamieszczone przez woyd
                      ) Zwłaszcza aktywni zawodowo fotografowie ślubni
                      Pewnie tacy to są najgorsi... Gubi ich rutyna, rozkręcają się w celu lepszych zdjęć próbują naginać gdzie tylko się da... a tu bach... papierek do odnowienia... I po 6 godzinach wykładu znów stają się aniołkami

Wiadomo, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Przecież kościół dobrze wie ile zarabiają zawodowcy na ślubach i że zależy im na tej pracy i tak zapłacą za zaświadczenie... Nie zdziwiłbym się gdyby za rok takie zaświadczenie kosztowałoby 500 zł i byłoby ważne jeden rok.

Komentarz

• renes
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 510

W Warszawie najbliższy kurs w kwietniu, opłata 110zł (w cenie książka).

Czy może ktoś z uczestników z marca potwierdzić że okres ważności pozowolenia wydanego w W-wie także ma 2 lata?

Komentarz

• kristof77
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 65

Zamieszczone przez renes
                          W Warszawie najbliższy kurs w kwietniu, opłata 110zł (w cenie książka).

Czy może ktoś z uczestników z marca potwierdzić że okres ważności pozowolenia wydanego w W-wie także ma 2 lata?
                          Potwierdzam, że zaświadczenie podpisane przez Prezesa Fundacji "Dobra Wiadomość" oraz moderatora Kurii Warszawskiej jest wydane na okres bezterminowy. Tzn. nie figuruje na nim żaden termin ważności lub też jakakolwiek data wygaśnięcia.

Wygląda to mniej więcej tak:

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Potwierdzam, że zaświadczenie podpisane przez Prezesa Fundacji "Dobra Wiadomość" oraz moderatora Kurii Warszawskiej jest wydane na okres bezterminowy. Tzn. nie figuruje na nim żaden termin ważności lub też jakakolwiek data wygaśnięcia.

Wygląda to mniej więcej tak:
                            Jak wyżej - potwierdzam że uczestnicy kursu marcowego w Warszawie otrzymali zaświadczenie bezterminowo.

Ale w czasie kursu ksiądz prowadzący wyraźnie zasugerował że przyszłe kursy będą "odnawiane" np co roku ("dniem zadumy" czy jakoś tak), oraz że będzie w przyszłości potrzebne w Warszawie zaświadczenie od proboszcza.

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

Niedlugo trzeba bedzie robic badania krwi , moczu , od tak , zeby profesjonalnie wygladalo i wiadomo za co sie placi... kurde zamiast podejsc do tego sensownie to widze ze w niektorych miastach to parodia jest. W lodzi chodziaz pare slow bylo powiedzianych , od osob nie wtajemniczonych w cykanie slubow , a tacy tez tam byli , uslyszalem ze wlasnie dobrze bo czegos sie dowiedzieli , ale po reaz enty historyjka o mojzeszu ? o tym kim jest bog ? itd itp itd itp... Jak ma ten kurs wygladac sensownie to nich bedzie kursem z prawdziwego zdarzenia , przemyslanym , a nie lekacja religii...
                              no comment...

Komentarz

• Memoriz
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 188

tak i co roku będzie obowiązkowa opłata z książką w prezencie,
                                przyznaje iż zaspałem na szkolenia w K-ce, jednakże pofatygowałem się na rozmowę z księdzem prowadzącym wykłady i uzasadnienie ważności tego "papierka" jest dla mnie bynajmniej śmieszne.
                                .

Komentarz

Pracuję...