Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nightwing99

czy jest organizowany w najbliższym czasie taki kurs w Katowicach bądź Gliwicach? gdzie można udać się po jakieś informacje?
    Raz znalazłem na forum ale i padło zasilanie i w kompie i nie potrafię teraz znaleźć

Komentarz

• Modzel
      Początki nałogu
      • 2007
      • 364

To i ja sie dopisze... jakies nowosci w temacie kursow na slasku? Dzwonilem do sosnowca, jak kolega neat84, ale dowiedzialem sie tylko, ze w tym roku nie planuja.. (troche to dziwne jak dla mnie) moze ma ktos info z katowic, albo okolic o takim kursie w ciagu najblizszego pwoiedzmy, miesiaca? Ewentualnie gdzie tego szukac, poza diecezja sosnowiecka?
      Nie jestem zawodowym fotografem slubym, ale pra rezy mi sie zdarzylo pstrykac na slubach u znajomych i doszedlem do wniosku, ze taki kurs moze sie w koncu przydac
      "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
      0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Komentarz

• BelYaal
        Początki nałogu
        • 2007
        • 387

To ja Wam opisze taka ciekawostke, wrocilem niedawno z Sycylii, gdzie bylem na slubie siostry mojej kobiety, wychodzila za wlocha. Powiem, ze sa oni wg mnie bardzo religijni, szczegolnie na poludniu i teraz... u nas w kosciele czytajac ten watek odnosze wrazenie, ze najlepiej byloby byc niewidzialnym i nieslyszalnym, to u nich, moje pierwsze zdziwienie bylo, jak fotograf-wodzirej (tak go nazwalem, bo wlasciwie to on prowadzil cala impreze), gdy robil zdjecia w domu, nie przejmowal sie zupelnie czasem.... proboszcz zaczeka... drugie zdziwienie, po przybyciu rozstawil z pomagierami (dodatkowe dwie osoby) przy oltarzu halogeny, a szczena wogole mi opadla, gdy w czasie ceremoni, kazal powtorzyc proboszczowi scenke, bo ten zaslonil mu akurat ksiazka jakis wazny dla niego moment .. pozniej mialem obawy, ze na weselu trzeba bedzie machac widelcem pod jego dyktando , a dodam tylko, ze podobno facet jest rozrywany tam i na obrobienie fotek, dal sobie 3 miesiace... sam jestem ciekaw co wyszlo z tego

Komentarz

• Don_Pedro_123
          Bywalec
          • 2007
          • 161

Zamieszczone przez d'plus
          ... kto ustalił te zasady, a jest nim zgromadzenie liturgiczne episkopatu polski.
          Raczej: Komisja Episkopatu Polski ds. Liturgii i Duszpasterstwa Liturgicznego - tak dla ścisłości.
          ---------------
          Don_Pedro_123
          ---------------

Komentarz

• adino
            Początki nałogu
            • 2008
            • 404

Nie mam czasu na przeczytanie całego wątku a mam tylko pytanie czy w Toruniu lub okicach albo ewentualnie w Olsztynie szykuje się taki kurs?? chce zabrać się za fov=cenie na ślubach wiec moze się przydać...

Komentarz

• axk
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2027

Zamieszczone przez Modzel
              ... jakies nowosci w temacie kursow na slasku?
              Posty #337 oraz #357.
              EOS + Speedlite

Komentarz

• Modzel
                Początki nałogu
                • 2007
                • 364

Zamieszczone przez axk
                Posty #337 oraz #357.
                Tak... czytalem to.. ale chodzilo mi o cos wczesniej, np w tym roku
                "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
                0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Komentarz

• axk
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2027

Zamieszczone przez Modzel
                  Tak... czytalem to.. ale chodzilo mi o cos wczesniej, np w tym roku
                  Jeżeli chodzi o Archidiecezję Katowicką to nie organizuje ona owych kursów ani wcześniej ani później, tylko i wyłącznie w terminie który podałem.
                  EOS + Speedlite

Komentarz

• endrju
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 275

A Warszawa? Orientował się ktoś może?
                    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
                    &
                    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Komentarz

• tomko66
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 67

zgromadzenie liturgiczne? hehe... d'plus, chyba miałeś na myśli komisję liturgiczną EP

Komentarz

• billyy

Orientujecie sie gdzie mozna zrobic kurs w woj. Lodzkim?

Komentarz

• 19Gregorius79

Odnośnie fotografowania w kościele... Kolejny kurs w Kurii Częstochowskiej odbędzie w listopadzie, będą to dwa spotkania: 08. 11. 2008r. i 29. 11. 2008r. o godz. 9.00 do 13.00, które odbędą się w Seminarium Duchownym na Ul. Św. Barbary 41.
                          info. pod numerem tel. (034) 368 33 67 Ks. Krzysztof Bełkot

Licencja będzie wydana na 10 lat tj. od 01. 01. 2009r. do 31. 12. 2019 r. i będzie kosztować 200 zł.

Komentarz

• zaitsev
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1660

Jeżeli jest ktoś chętny z Poznania to (dzisiaj dzwoniłem) i dowiedziałem się, że taki kurs odbędzie się w połowie grudnia. Na razie nic więcej nie wiadomo. Powiedziano mi, że informacje pojawią się na stronie internetowej Archidiecezji na początku grudnia.

Komentarz

• schuvi
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 197

Zamieszczone przez 19Gregorius79
                              Odnośnie fotografowania w kościele... Kolejny kurs w Kurii Częstochowskiej odbędzie w listopadzie, będą to dwa spotkania: 08. 11. 2008r. i 29. 11. 2008r. o godz. 9.00 do 13.00, które odbędą się w Seminarium Duchownym na Ul. Św. Barbary 41.
                              info. pod numerem tel. (034) 368 33 67 Ks. Krzysztof Bełkot

Licencja będzie wydana na 10 lat tj. od 01. 01. 2009r. do 31. 12. 2019 r. i będzie kosztować 200 zł.
                              Niezle sobie cenia, i jeszcze na 10 latek ograniczone..masakra.
                              Dlaczego nie jest wszedzie jednakowo, nie czaje.
                              -40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)

Komentarz

• zaitsev
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1660

Co prawda w innym wątku już napisałem, ale ktoś może nie trafić na tamten więc napiszę tu również:

Jeżeli jest ktoś chętny z Poznania to (dzisiaj dzwoniłem) i dowiedziałem się, że taki kurs odbędzie się w połowie grudnia. Na razie nic więcej nie wiadomo. Powiedziano mi, że informacje pojawią się na stronie internetowej Archidiecezji na początku grudnia.

Komentarz

Pracuję...