Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blickwn
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 33

Zamieszczone przez marekb
    Kraków, kto wie kiedy w Krakowie..?? nie dla mnie- dla kobitki...
    Trochę zależy od tego jak szybko zbierze się kilkunastu chętnych:

„Zawodowi fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy - okazjonalnie lub na sposób stały - zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są obowiązani uprzednio ukończyć specjalny kurs zorganizowany przez Diecezjalną Komisję ds. Liturgii oraz otrzymać pisemne upoważnienie miejscowej władzy diecezjalnej” (Komisja Episkopatu Polski ds. Liturgii i Duszpasterstwa Liturgicznego, Wskazania dotyczące fotografowania i filmowania w czasie celebracji liturgicznych z dnia 5 grudnia 1994 r.).

W Archidiecezji Krakowskiej kursy takie odbywają się w przypadku zgłoszenia się przynajmniej kilkunastu chętnych. Można się zgłaszać telefonicznie (012/422-59-13) lub przez pocztę elektroniczną ([email protected]).

Ostatni kurs odbył się w dniach 7-8 listopada.

Kurs odbywa się w sali „Kordelianum” przy ul. Św. Marka 10 w Krakowie. Są to dwa spotkania w godz. 16.00 – 19.00. Przychodząc na kurs należy przynieść ze sobą zdjęcie oraz wpłacić 120 zł (gdy w kursie uczestniczy małżeństwo lub 2 pracowników firmy opłata wynosi 100 zł. Przy większej liczbie zgłoszeń z jednej firmy - 90 zł).

Uczestnicy otrzymują legitymację ze zdjęciem."

Na pewno na CB paru chętnych z Krakowa się znajdzie

pozdrawiam
    blickwn

Komentarz

• albercikk
      Początki nałogu
      • 2006
      • 258

też mam pytanko o terminy kursów ....... w Warwszawie.

Pozdrawiam
      - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• schuvi
        Bywalec
        • 2007
        • 197

Jesli ktos bylby zainteresowany kursem w Tarnowie to odbedzie sie on 17(czwartek) i 26(sobota).Rozpoczecie o 9:00 Msza Swieta,a potem wyklady do 13:30.
        Warunkiem otrzymania pozwolenia jest udzial w dwoch dniach kursu.Na pierwsze spotkanie nalezy przyniesc prowadzacemu kurs (ks dr Boleslawowi Marganskiemu) pisemne skierowanie od Ksiedza Proboszcza oraz dwie fotografie (3x4cm) do identyfikatora.Oplata zwiazana z kursem wynosi 20zl.

Jak ktos sie z was zdecyduje to sie tam pewnie spotkamy.
        pozdro
        -40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)

Komentarz

• schuvi
          Bywalec
          • 2007
          • 197

Zamieszczone przez schuvi
          Jesli ktos bylby zainteresowany kursem w Tarnowie to odbedzie sie on 17(czwartek) i 26(sobota).Rozpoczecie o 9:00 Msza Swieta,a potem wyklady do 13:30.
          Warunkiem otrzymania pozwolenia jest udzial w dwoch dniach kursu.Na pierwsze spotkanie nalezy przyniesc prowadzacemu kurs (ks dr Boleslawowi Marganskiemu) pisemne skierowanie od Ksiedza Proboszcza oraz dwie fotografie (3x4cm) do identyfikatora.Oplata zwiazana z kursem wynosi 20zl.

pozdro
          Oczywiscie chodzilo mi o Kwiecien 2008 :-)
          -40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)

Komentarz

• iblip
            Coś już napisał
            • 2007
            • 59

dzięki za informację schuvi

ja pewnie się będę... mógłbyś napisać w jakim to będzie kościele?
            "...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Komentarz

• Kalina
              Początki nałogu
              • 2006
              • 292

Kursy w Warszawie sa corocznie w kwietniu na Miodowej w Kurii.
              Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

schuvi, a po co to skierowanie od Proboszcza...?? qrna dobrze, że już mam bo mnie ostatnio nie może ksiądz po kolędzie zastać... i ze skierowania pewnie nici...??

Komentarz

• Gringo997
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 516

Oczywiscie chodzilo mi o Kwiecien 2008 :-)
                  dobrze wiedziec bo patrzylem na stronie diecezji tarnowskiej i jeszcze nic nie ma.

Zamieszczone przez iblip
                  dzięki za informację schuvi

ja pewnie się będę... mógłbyś napisać w jakim to będzie kościele?
                  ostatnio było u filipinów więc pewnie znów tam

ja też sie wybieram jakby coś
                  Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• logger
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 76

http://www.archidiecezja.warszawa.pl/homepage/?a=855 na tej stronie w tamtym roku byla informacja odnoscie kurus w warszawie
                    Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci

Komentarz

• mini21
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 125

Znalazłem coś takiego:

7, 8, 10 kwietnia br. o godz. 17.00

Kuria Metropolitalna Warszawska
                      ul. Miodowa 17/19, prawe skrzydło gmachu, I piętro
                      (sala św. Jana Chrzciciela).

Szczegółowe informacje o Archidiecezji Warszawskiej, obejmujące jej historię, strukturę administracyjną, przywództwo, kluczowe instytucje, działalność duszpasterską oraz dziedzictwo duchowe.

Nie wiem tylko, na ile to jest aktualne.

Komentarz

• Peie
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 49

pozdro
                        dzieki! Podpinam sie takze do pytania iblip. Poza tym "wypada" awizować swoje przybycie u ks czy po prostu się pojawić ?
                        Ostatnio edytowany przez Peie; 5494.

Komentarz

• _igi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2035

oo, to ciekawe. Jesli te kursy beda 7-10 to mnie to ratuje, bo moi rodzice chca, zebym byl fotografem na ich slubie, ktory bedzie 17 kwietnia Z tego co widze, to potrzebny jest pesel, skierowanie od proboszcza plus stowka w kieszeni?
                          5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• iblip
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 59

Zamieszczone przez Peie
                            ...poza tym "wypada" awizować swoje przybycie u ks czy po prostu się pojawić ?

no własnie... jak to jest? trzeba się wcześniej gdzieś wpisać na jakąś liste chętnych? i jeszcze jedno... gdzie w sieci można znaleźć potwierdzenie informacji o tym kursie?
                            "...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Komentarz

• Gringo997
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 516

Zamieszczone przez iblip
                              no własnie... jak to jest? trzeba się wcześniej gdzieś wpisać na jakąś liste chętnych? i jeszcze jedno... gdzie w sieci można znaleźć potwierdzenie informacji o tym kursie?

ad1. wcześniej musisz iść do swojego proboszcza i pogadać z nim żeby wystawił Ci pismo iż jesteś jego parafianinem (proboszcz powinien wiedzieć o co chodzi)

ad2. ogolnie to potwierdzenia jeszcze nie ma ale powinno sie znajdować pod adresem : http://www.diecezja.tarnow.pl
                              Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• iblip
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 59

ok thx

ale właściwie to chodziło mi bardziej o to, czy jak już będe miał to pismo od proboszcza, to ide do, sekretariatu/kancelarii/lub_cczegoś_innego, parafii w której będzie ten kurs i mówię, że chce się zapisać. Oni pobierają opłatę i wpisują mnie na liste... Czy poprostu tak jak pisał Peie - przychodze sobie i później załatwiam formalności :wink:

Komentarz

Pracuję...