Sony UP-DR200 czy warto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koszal

Sony UP-DR200 czy warto?

Witam. Zastanawiam się nad zakupem drukarki termosublimacyjnej Sony UP-DR200 za około 5000 zł. Jak się ma jakość jej wydruków do jakości zdjęć z klasycznego minilaba? A jak jest z kosztami? Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Zamieszczone przez koszal
    Witam. Zastanawiam się nad zakupem drukarki termosublimacyjnej Sony UP-DR200 za około 5000 zł. Jak się ma jakość jej wydruków do jakości zdjęć z klasycznego minilaba? A jak jest z kosztami? Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
    O kurcze, fajna drukarka
    Gdzie można ją wyrwać za 5k? W BH stoi za $1850

review

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...o_Printer.html

koszty
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc..._Pack_6_x.html
    Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
    the silence is deafening

Komentarz

• koszal

Tutaj:
      http://www.allegro.pl/item414384548_..._dr200_fv.html

Ale pisze, że to jakaś promocja, sam nie wiem. Cena nie gra dla mnie wielkiej roli, chodzi mi przede wszystkim o jakość. Jest ktoś w stanie cokolwiek powiedzieć na temat tej drukarki?

Komentarz

• diverek
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 17

Zamierzam żonie kupić taka drukarke do studia. Dzisiaj ją nawet oglądałem u jej właściciela w mojej okolicy. Drukuje całkiem fajne foty. Jest całkiem szybka ale dość głośna. Oczywiście wymaga odpowiedniej kalibracji. Koszty wg jej właściciela do zaakceptowania. Nic porównywalnego cenowo i jakościowo nie znalazł i decyzji jej kupna nie żałuje.
        Canon 1d mark IIN | Canon EOS 5D | Canon EF 85 mm f/1,2 mkII | Canon 24-70/2.8 | Canon 70-200/2.8 IS |CANON EF 100-400 mm f/4.5-5.6 IS USM | Canon 100 mm f/2,8 MACRO USM | 2 x Canon SPEEDLITE 580EX | Trochę studyjnych błyskaczy Elinchroma i innego szpeju
        Canon G10

Komentarz

• Ernest_DLRS
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1216

Ja pracuje na tej drukarce w studiu i wg. mnie jakość wydruku jest kiepska -
          kolory są jakby zamydlone, kiepskie odwzorowanie czerni - tak naprawdę NIE DA się uzyskać prawdziwie czarnego koloru, zawsze będzie jakby szarawy (drukarka była kalibrowana!), aha, no i lekko "pasiaste" zdjęcia wychodzą (trzeba się przyjżeć, chyba to jest słaba rozdzielczość druku), ponadto zdjęcia wydają się lekko nieostre - ale tak jest we wszystkich drukarkach termosublimacyjnych.
          Do zdjęć dokumentowych (dowody, paszp., itp) jest w sam raz, ale żeby wywoływać odbitki 10x15 lub 15x21 bo takie formaty obsługuje (imieniny u cioci, czy nawet śluby) to zdecydowanie nie polecam.
          Kosztuje na tę chwilę ok 6.000zł - to DUŻO za dużo.
          FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
          APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• FOTODAREK
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 38

Posiadam takową od przeszło miesiąca.
            Wykorzystywana głownie do zdjęć w studio oraz większych formatów- głównie śluby.Kolory są ładne(naturalne po odpowiedniej kalibracji ,czernie pełne i głębokie.
            wady:
            1. niezawodność - pierwsza przyjechała od razu niesprawna,kolejna wysiadła po wydrukowaniu 650 zdjęć.
            2.serwis - do naprawy musiałem wysyłać swój papier i toner bo w autoryzowanym serwisie n i e m a j ą
            3.papier jest zbyt miękki - łatwo go uszkodzić.
            Testowałem drukarki Mitsubishi - tam jakość zdjęć była zdecydowanie gorsza.
            Obsługuje cztery formaty a nie jak napisał Ernest dwa.
            EOS 40D,T-17-50/2,8, EOS-350D, EX580 kit i kupa analogowego sprzętu

Komentarz

• Jedi
              Coś już napisał
              • 2008
              • 80

Odgrzeje troche temat. Jaki wychodzi koszt druku na takiej drukarce? Ile kosztuje wydruk zdjecia 10 na 15?
              http://www.arkadiuszdembinski.com

Komentarz

• dawids5

obecnie koszt wydruku jednego zdjęcie w formacie 10x15 to 0,52 zł brutto

Komentarz

Pracuję...