Szukam najlepszej drukarki do drukowania fotek do formatu A4, zależy mi na jak najlepszej jakości, która będzie lepsza od tej w dobrych labach na papierach profesjonalnych. Proszę o konkretne opinie,a nie dyskutownie w stylu gdzie kupić jakieś zamienniki.
Najlepsza foto drukarka do formatu A4
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Wypróbuj sam:
Ekonomicznie: PIXMA iP4500
Jakościowo: PIXMA 6700D, pro9500...
Zamów wydruki i porównaj. Co do pozostałych marek to się nie wypowiadam bo nie mam styczności. -
-
tylko epson !
r265 lub r360
zaden canon w podobnym przedziale cenowym mu nie rowna
trzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.Komentarz
-
W sumie... może termosublimacyjna, laser, naświetlarka? ;-)
Liberum veto! :-) Na jakiej podstawie powyższe twierdzenie? Doświadczenia czy obiegowych opinii? Bez urazy - pytam z ciekawości.Komentarz
-
Bardzo dobra Canona PIXMA 6700D. Drukarka posiada 6 pojemników z tuszem.
Czas druku zdjęć, prawdopodobnie najszybszy z
obecnie dostępnych.
Poza tym jest wyposażona we wszystkie "bajery", które dla mnie osobiście są zbędne, ponieważ drukuję tylko przez komputer.Komentarz
-
na podstawie ze mialem te drukarki w domu
no i niestety canon cienko wypada i to sztrasznie w porownaniu do r360 epsona - bez urazy
http://canon-board.info/showthread.p...=jaka+drukarkatrzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.Komentarz
-
na podstawie ze mialem te drukarki w domu
no i niestety canon cienko wypada i to sztrasznie w porownaniu do r360 epsona - bez urazy
http://canon-board.info/showthread.p...=jaka+drukarka
Dzięki za linka - poczytam. Póki co 6700D mi wystarcza a jak będę zmieniał to pewnie wszystko to będzie już nieaktualne ;-)
Jedna uwaga co do 6700D to jednak różnica jest zauważalna jeśli korzysta się z oryginalnych papierów/tuszy. Różnica w jakości jak i w kosztach eksploatacji niestety... Poza tym to świetna drukarka. Ja osobiście czekam aż technologia termosublimacyjna/laserowa dojrzeje do jakichś tam sensownych poziomów (cenowo i jakościowo) :-)
Tymczasem niech może autor wątku rozszerzy swoje potrzeby/wymagania/preferencje oraz poda zakres funduszy jakie mógłby ewentualnie poświęcić na zakup w/w sprzętu to będzie łatwiej coś doradzić ;-)Komentarz
-
[QUOTE=Harnash;370500]W sumie... może termosublimacyjna, laser, naświetlarka? ;-)
Pytanie dotyczyło wydruków a nie urządzenia.ArtMagKomentarz
-
http://canon-board.info/showthread.php?t=19807 tyle ze A3+ no i trzeba sie liczyc z gabarytami ;-) ~60x40x20cm to jest kawalekKomentarz
-
-
Powiem tak, dostałem wydruki próbne z PIXMA 6700D i 9800 pro wysyłkowo od canona i były one dużo słabsze, od odbitek z labu na paierze kodak endura. Były mało nasycone, kolory wyblakłe, brak połysku. Dlatego szukam jakieś drukarki dla potrzeb domowych, która bedzie drukować lepiej od Labu. Szukałem w róznych sklepach i nigdzie nie mają nawet do pokazania próbek, koszmar.Komentarz
-
flyxray, może wiesz ile można wydrukować odbitek 13x18 na epsonie r265. Oczywiście + - bo dużo zależy od zdjęcia.Canon
Komentarz
-
Fotolaby nagminnie manipulują kolorystyką, tak aby zdjęcia były bardziej apetyczne. Przy wydruku na drukarce też możesz się trochę pobawić i uzyskasz interesujące rezultaty.Powiem tak, dostałem wydruki próbne z PIXMA 6700D i 9800 pro wysyłkowo od canona i były one dużo słabsze, od odbitek z labu na paierze kodak endura. Były mało nasycone, kolory wyblakłe, brak połysku. Dlatego szukam jakieś drukarki dla potrzeb domowych, która bedzie drukować lepiej od Labu. Szukałem w róznych sklepach i nigdzie nie mają nawet do pokazania próbek, koszmar.Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.Komentarz
-
o manipulacji kolorem nie ma mowy, bo fotki w labie puszczam zawsze bez korekty labu, a pliki mam przygotowane pod profil maszyny. Nie podobała mi się jakośc tych zdjeć po prostu były dużo słabsze niż z labu, słabsza rozdzielczość, ostrośc, mniej szczegółów.Komentarz
Komentarz