Laptop do zdjęć..

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek S.
    Coś już napisał
    • 2006
    • 67

Laptop do zdjęć..

Witam. Z powodu wyjazdu na studia planuje zakup laptopa do obróbki zdjęć i innych mniej fotograficznych zajęć. I teraz pytanie: mam na oku ten model: http://www.allegro.pl/item127343968_...in_x1600_.html i teraz: Czy monitor panoramiczny: 17,4 cali nadaje się do fotografii?? Czy będzie on prawidłowo odwzorowywał kolory?? Czy da się go odpowiednio skalibrować? Aha: i najważniejsze: Czy nie będzie on bardzo zniekształcał obrazu, jeśli to monitor panoramiczny?? Czy to przeszkadza?? Proszę o szybką odpowiedź..
    350 + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.
  • tadek
    Początki nałogu
    • 2004
    • 468

nie za duzy jak na przenosny komputer
    ja do 15,4 mialem problem z kupieniem fajnej i nie za 500 zl torby
    panorama w ogladaniu zdjec nie przeszkadza co do kolorow to osobiscie mam mieszane uczucia, trzeba po prostu siedziec na solku i za bardzo sie nie krecic
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• mkd

żaden notebook za 6k nie bedzie dobrze odwzorowywał kolorów- Twoje ryzyko.

Komentarz

• Jacek S.
        Coś już napisał
        • 2006
        • 67

Hmm, myślałęm jeszcze, żeby kupić stacje dokującą i jakiś konkretny monitor LCD do 1,5 K , co polecicie??
        350 + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Zamieszczone przez mkd
          żaden notebook za 6k nie bedzie dobrze odwzorowywał kolorów- Twoje ryzyko.
          to ile trzeba wydać ??? Polecisz konkretny model ???

Komentarz

• borkomar
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1083

Uwazam ze matryce tzw. szklane sa bdb.Sam mam Sony Vaio z matrca x-black i bije on na glowe zwykle matryce i wiekszosc nowych tworow innych producentow.Sam nie lubie Sony ale bardzo pozytywnie sie rozczarowalem jakascia laptopow tej wlasnie firmy.Polecam
            Ostatnio edytowany przez borkomar; 2642.
            5D +

Komentarz

• mkd

kwestia wyboru - jesli grafika i foty to albo skrzynka albo mac (ew. opcja z dostawką dobrego LCD na dvi, ale to koszt w opcji ekonomicznej dodatkowo 2k-2.5k)

jesli nie zalezy ci na wierności barw - zobacz na żywo tego lapsa i oceń czy ci odpowiada dynamika kolorów przede wszystkim.

Komentarz

• czajna
                Początki nałogu
                • 2005
                • 401

Ja bym polecił coś tańszego:
                http://www.allegro.pl/item131918527_...klep_5101.html

Dokupić jeszcze RAMu i kwita... Za tą cenę nie ma lepszego...

Komentarz

• Jacek S.
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 67

Niestety nie mam możliwości obejrzenia go wcześniej.. Kupuję go wysyłkowo... ;(

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Ja tak jak nie cierpię maków, tak matrycę z Macbooka to bym sobie najchętniej żywcem przeszczepił do mojego Della D420
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez muflon
                      Ja tak jak nie cierpię maków, tak matrycę z Macbooka to bym sobie najchętniej żywcem przeszczepił do mojego Della D420
                      Muflon, mowiesz o Macbooku czy Macbooku PRO? Macbooki maja matryce glossy, ktora generalnie sprawia, ze kolory sa zywsze i w ogole cukierkowe (efekt jest super ...ale nie wiem jak z obrobka zdjec na czyms takim ). W Macookach PRO mozna sobie wybrac matryce tradycyjna czy tez glossy.

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Mam na myśli zwykłe... ale i Pro też macałem z taką matrycą Miód :-D

Komentarz

• Wiesiek_TGT
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 78

szukaj matrycy w technologi IPS

Witam

Pisałem już o tym.
                          matryce taka maja notebooki IBM/Lenovo, tylko serii T 15 cali z rozdzielczościa 1400x1050 lub 1600x1200
                          Mam i używam, jest całkiem dobrze.
                          Przykłady:
                          http://www.allegro.pl/item131866410_...p_gw_fvat.html
                          to jest okazja
                          http://www.allegro.pl/item131722669_...fi_gw_vat.html
                          Wiesiek
                          www.tgt.pl/galeria_wieslaw_czerniawski

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Ladny sprzecik Zawsze lubialem IBM-y... ale zawsze tak jakos wychodzilo ze kupowalem Delle ;-)

Komentarz

• Vresviik
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 263

a ja mam cos takiego i swietnie się nadaje do obróbki zdjęć
                              Trendprodukte des Consumer Electronics wie Notebooks, Computer und Fernseher – attraktives Design, beste Qualität, super Preis-Leistungs-Verhältnis!

Komentarz

Pracuję...