Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Ludzie!
Wczoraj wieczorem mBank odparował mi 1500 zł na weekendowy zakup nowego szkła Zrobiłem szybką lokatę w ramach swojego rachunku, kasa zeszła z konta, ale NIE POJAWIŁA się jako lokata!
Więc nie mam jak lokaty odblokować, bo jej nie ma! WYPAROWAŁY moje pieniądze!
Mam 3 lata konto w mBanku i pierwszy raz coś takiego.
Ale co najważniejsze to TOTALNA OLEWKA ze strony mBanku. Zadzwoiniłem 5 minut po tych cholernej lokacie do mBanku z reklamacją. Przyjęli i mają mnie w dupie. "mamy 30 dni na reklamację - proszę czekać".
Jezu! Dzwoniłem gdzie się da po centralach i oddzialach i ****. Kończę rozmowy na 2 szczeblu po sekretarce. Czekać lub dzwonić do mLinii a tam dalej swoje: - nie da się, nie można, nie ma do kogo WYŻEJ dzwonić - ogólnie spier..laj.
Tak się wyżaliłem - temat w końcu związany jakoś z fotografią
poczekaj 30 dni, napisz oficjalne pismo - czekaj na odpowiedz... nie goraczkuj sie - skoro robiles lokate - tzn ze i tak ci kasa nie potrzebna na juz ;-), badz dobrej mysli
poczekaj 30 dni, napisz oficjalne pismo - czekaj na odpowiedz... nie goraczkuj sie - skoro robiles lokate - tzn ze i tak ci kasa nie potrzebna na juz ;-), badz dobrej mysli
Ciekawe jabyś ty się gorączkował - np. wpłacasz kasę za 1dsmII a sklep jej nie dostaje, z konta poszła a bank ma cię w d...))
Lokatę robiłem tylko dlatego, żeby przypadkiem nie ruszyć kasy na obiektyw...
Dla mnie to ogromny niewypal tego banku. Dlaczego nigdy żaden bank nie myli się na plus? Dlaczeo nie przeleją mi przypadkiem 100000000 zl?
Ich ewidentny błąd w systemie, bo lokaty robię często. Powinni coś takiego naprawić natychmiast, dobra, w 24 h - mają czas do północy.
Nie ma co się dziwić Twemu zdenerwowaniu. Sam pewnie bym się wkurzył gdyby nagle moja kasa "umknęła" z konta. Co ciekawe z Twojej wypowiedzi wynika że bank zwyczajnie olał sprawę.
Ciekawe czy gdyby "wyszło" 1 000 000pln też by Ci powiedzieli że masz czekać 30 dni?
Nie ważne że czy to jest 1000pln czy ilekroć więcej to jednak to jest Twój (!) pieniądz, po który możesz sięgnąć w każdej chwili.
Poczekałbym do jutra potem dym.
Ciekawe jabyś ty się gorączkował - np. wpłacasz kasę za 1dsmII a sklep jej nie dostaje, z konta poszła a bank ma cię w d...))
nie wiem co ci powiedzieli, skoro zglosiles reklamacje to maja na jej rozpatrzenie 30dni i koniec - jesli by jej nie przyjeli to wtedy mial bys prawo mowic ze cie olewaja - wiesz nie jestes jedynym klientem w tym banku i pewnie zbytnio sie nie zmartwia jesli cie "straca" ;-)...
kasa sie znajdzie - jest tylko pewnie kwestia czasu kiedy
Zamieszczone przez ErnestPierwszy
Powinni coś takiego naprawić natychmiast, dobra, w 24 h - mają czas do północy.
jasne najlepiej powinni nie dopuszczac do takich luk w systemie - a czasu maja duzo - 30 dni ;-)
Zamieszczone przez ErnestPierwszy
Potem zwijam konto i przenoszę do innego banku.
o ile jeszcze bedzie cos na koncie .... wolny rynek... ja tez pare razy zmienialem juz konta, ostatecznie mam dwa jedno rowniez w mbanku a jedno w niewirtualnym - lubie sobie czasem pogadc z ludzmi ktorych widze ;-)
Ludzie!
Wczoraj wieczorem mBank odparował mi 1500 zł na weekendowy zakup nowego szkła Zrobiłem szybką lokatę w ramach swojego rachunku, kasa zeszła z konta, ale NIE POJAWIŁA się jako lokata!
Więc nie mam jak lokaty odblokować, bo jej nie ma! WYPAROWAŁY moje pieniądze!
Mam 3 lata konto w mBanku i pierwszy raz coś takiego.
Ale co najważniejsze to TOTALNA OLEWKA ze strony mBanku. Zadzwoiniłem 5 minut po tych cholernej lokacie do mBanku z reklamacją. Przyjęli i mają mnie w dupie. "mamy 30 dni na reklamację - proszę czekać".
Jezu! Dzwoniłem gdzie się da po centralach i oddzialach i ****. Kończę rozmowy na 2 szczeblu po sekretarce. Czekać lub dzwonić do mLinii a tam dalej swoje: - nie da się, nie można, nie ma do kogo WYŻEJ dzwonić - ogólnie spier..laj.
Tak się wyżaliłem - temat w końcu związany jakoś z fotografią
nieciekawa sprawa - pocieszę Cie może jakoś. w Krakowie są dwa wpłatomaty mBanku - wkładasz kasę do maszyny a ona idzie błyskawicznie na Twoje konto. Raz kolega wpłacił (wsadzasz plik banknotów) a maszyna potwierdziła 1000 zł za mało! Kolega od razu podniósł szum na infolinii i na drugi dzień kasa się znalazła były nawet pisemne przeprosiny na maila. także może i Tobie się uda
Nie panikuj. To jest bank. I przelew z Twojego rachunku na rachunek lokaty. Z konta zeszła - jest gdzieś ,,w powietrzu'' Zaksięgują na lokacie z odpowiednią datą, pojawi się informacja, że na lokacie jest. To normalne po hibernacji.
W tym przypadku to nawet nie jest normalny przelew zdaję się, bo przy przelewie widzisz że masz mniej dostęp;nych środków, a po zaksięgowaniu dopiero zmniejsza się saldo a zwiększa to na koncie gdzie przelewałeś.
Tu po prostu działa tak, że wypłąciłeś, zapłaciłeś , a oni tam jeszcze nie zanotowali.
Też tak miałem, po paru dniach pojawiło się na lokacie z datą nieco wsteczną.
Zresztą zadzwoń na m-linię, to jakaś m-linka Cię uspokoi, niestety tylko telefonicznie.
EDIT
poprawka, pokszaniło mi się, pisałeś rozgorączkowany, to i pobieżnie przeczytałem.
Mi działało wolniej jak lokowałem na funduszach.
Ale przed upływem tygodnia bym nie panikował. Bank to bank, a że elektryczny to czasami zdarzy się że coś zadziała szybciej.
Przelew z Multi do M też idzie koło jednego dnia, mimo, że jedno i drugie to BRE i chyba system w środku bardzo podobny mają.
Współczuję. Z punktu widzenia banku błąd przy 1k, czy 1M jest tej samej klasy. I może się zdarzyć. Ale jeśli mówią, że mają 30 dni na rekalmację, to cię zwyczajnie lekceważą, bo koszty operacyjne byłby nieopłacalne, i w sumie to ty masz problem, a nie oni. Wnioski jasne.
Ja bank zmieniłem, jak na karcie debetowej dali mi limit do wysokości 1/4 sumy na koncie. W trzy miesiące po likwidacji konta dokonali z niego przelewu (miałem stałe zlecenie). Sprawę wyjaśniłem, po czym w miesiąc później znowu dokonali przelewu. Najlepsze było, że usiłowali obciążyć mnie kosztami tych przelewów:-D. Tak więc nie jesteś sam, jeżeli ci to pomoże.
kasa sie znajdzie - jest tylko pewnie kwestia czasu kiedy
jasne najlepiej powinni nie dopuszczac do takich luk w systemie - a czasu maja duzo - 30 dni ;-)
o ile jeszcze bedzie cos na koncie .... wolny rynek... ja tez pare razy zmienialem juz konta, ostatecznie mam dwa jedno rowniez w mbanku a jedno w niewirtualnym - lubie sobie czasem pogadc z ludzmi ktorych widze ;-)
Właśnie 30 dni to jakaś paranoja. znajdzie się, bo jak nie to pójdę wszędzie gdzie się da...
Jest Arbiter Bankowy - to bardzo ważna instytucja.
A konto zmienię tak czy siak - po prostu juz im nie ufam
Bez sensu, jak jest problem to nikt z banku nie pomaga. Taki mur.
Poczułem się nie jak klient tylko jakiś pajac co coś tam krzyczy, ale bank jest na szczycie góry i tam ledwo mnie słychać
I dziś po raz kolejny dowiedziałem się, że w Polsce "klient to nie nasz Pan" .Klient banku to dostawca kapitału, opłat i miejsca w rankingach.
Sprawa załatwiona.
Przekroczyłem limit pewnych operacji na koncie. Limit był tajny, nigdzie nie publikowany, w umowach itd. nawet operatorzy mLinii nic nie wiedzieli
Teraz już wiedzą. Sprawa zamknięta, niestety moje konto utraciło pewne funkcje
Narobiłem szumu, bank się obudził. Zaczęli informować o pewnych ograniczeniach.
Przekroczyłem limit pewnych operacji na koncie. Limit był tajny, nigdzie nie publikowany, w umowach itd. nawet operatorzy mLinii nic nie wiedzieli Teraz już wiedzą. .
Wielu z nas (w tym ja) ma konta w mBanku i chetnie dowiedzielibyśmy się co to za limit?
Komentarz