ile "skasować" za plener ślubny ?? Pytam bo nie wiem ile mam powiedzieć.Myślałem cos koło 150-200 pln.
plener ślubny - koszta
Zwiń
X
-
plener ślubny - koszta
Tagi: Brak -
-
A kto inny pewnie pomyślałby 4000-6000
Weź tyle ile uważasz za stosowne. I nie słuchaj 'zawodofcuff' którzy będą pluli że psujesz rynek.
Komentarz
-
Za plener robiony aparatem z rysą na matówce to ja bym jeszcze Państwu Młodym dopłacił
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
przeca to nie ma znaczenia jeśli chodzi o jakość zdjęć czy się mylęKomentarz
-
-
-
A ja dwa razy mniej, adekwatnie do samooceny 8)Zamieszczone przez towersivyZa sam plener biore 400zł.Komentarz
-
-
a ja moj pierwszy 'reportaż' zrobiłem szwagrowi na jego ślubie za darmoche (za flaszke znaczy sie
) dwa dni pareset zdjec w sumie wybralem jakies 45
sory za OT
@vitez => zmieniles avka i jakos tak jakby ci sie buzia zaokrągliła? ;-) czy to tylko kwestia ujęcia
Komentarz
-
ja pierwszy za status gościa że tak powiem
drugi nie wiem jeszcze

pozdrawiamun point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10Komentarz
-
Zamieszczone przez pst
sory za OT
@vitez => zmieniles avka i jakos tak jakby ci sie buzia zaokrągliła? ;-) czy to tylko kwestia ujęcia
Juz gdzies pisalem - w ciagu ostatnich 2-3 miesiecy co najmniej kilka razy spotykalem osoby z forum ktore mnie wczesniej z widzenia nie znaly i narzekaly przy okazji tych spotkan, zem malo podobny do avatara, bo mi sie przytylo... no to w koncu wrzucilem bardzo aktualne (z tej niedzieli) zdjecie
.
EOOT 8)Komentarz
-
Co to za OT na temat avatara Viteza ? na każdym kroku psia mać.. Załóżcie może w hydeparku oddzielny wątek poświęcony sterydom anabolicznym i już...
PS. Vitez, żartuję oczywiście..
Wracając do wątku - uważam za absolutne minimum wzięcie jakichś 250 zł za zdjecia w plenerze.. Jeśli robi się je nieznajomym... Oczywiście w zależności od własnej samooceny i umiejętności można windować ze stawką w górę.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Zamieszczone przez mattnickile "skasować" za plener ślubny ?? Pytam bo nie wiem ile mam powiedzieć.Myślałem cos koło 150-200 pln.
A w jakiej formie chcesz Młodym zapodać tę twórczość ??
... na CD ??
... w odbitkach ( jakiej wielkości ) ??
... wstawione w album ??
... a może wiesz ile bierze najtańszy "profi-fotograf" w twoim mieście ??Komentarz
-
1. kwestia gdzie ten plener, jakie miasto itd. - oraz dojazd (średnio 0,90gr za 1km)
2. kwestia nosnika na jakim dostarczysz materiał - papier, cd itp.
3. kwestia statusu osoby/osób fotografowanych
4. kwestia poczucia własnej wartości itd.
ja swoj pierwszy zrobiłem za free, drugiego odmówiłem z braku czasu a za 30 wyselekcjonowanych zdjęć na cd z USC wziąłem 300,- z tym że to nie było w wielkim mieście i fotograf z zakładu tamtejszego brał za takie coś 400,-
pozdro.dns vel fotomonterKomentarz
Komentarz