LWÓW - sklepy foto - KIEV 88 - Pelang 8mm

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Calliactis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

LWÓW - sklepy foto - KIEV 88 - Pelang 8mm

Czy ktoś z forumowiczów zaopatrywał się w sprzet foto na Ukrainie? Może się ktoś podzielić 'orientacjami cenowymi' i adresami sklepów we Lwowie, lub może jakieś miejsca przy przejściu w Medyce? Chciałem kupić Kiev'a 88 i obiektyw Pelang 8mm, może też jakiegoś Zenitara...
    Jeśli ktoś coś potrzebuje, mogę też przywieźć wg. 'zamówienia' - ale proszę podać co, gdzie, jak i za ile... (mogę kupić tylko w dwóch miejscach - jw. - związane jest to z przejazdem autobusem)...
    5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
  • Kubak82
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2348

sklepow foto tam nie widzialem ale duzo sprzetu foto (wszelkiego kalibru i w miare tanio) znajdziesz na targu na prawo od Opery Lwowskiej ktora miesci sie na Prospekcie Svobody.. jest tez mniejszy targ kolo dawnej zbrojowni - tam tez mozesz zerkanc.. co do "oficjalnych" sklepow to niestety nie rzucily mi sie w oczy ale pewnie dlatego, ze specjalnie ich nie szukalem ;-) ..

pozdr. i udanych łowów

Komentarz

• beachcomber
      Początki nałogu
      • 2005
      • 271

ja wlasnie na tym targu kupilem lubitela 166B - za 50 zl. nie jest to cena rewelacyjna, ale aparat sprawny, zrobilem nm dwie rolki. choc trzeba przyznac, ze na tym targu wielkiego wyboru w sprzecie foto nie ma...

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez beachcomber
        choc trzeba przyznac, ze na tym targu wielkiego wyboru w sprzecie foto nie ma...
        wszystko zalezy od szczescia co akurat wyloza na straganie.. raz sprzetu jest wiecej, raz mniej - kwestia szczescia co akurat "wyplynie" z piwnic, strychow, szaf i innych zakamarkow :wink: .. niestety, tamtejsi sprzedawcy z przyczyn oczywistych nie zapewniaja ciaglosci dostaw konkretnego modelu :wink:

aha, od proponowanej ceny mozna utargowac ok 1/3.. zalezy od sprzedawcy ale jak widza jakiegos "inostranca" to cena jest zwykle wyzsza :wink:

Komentarz

• beachcomber
          Początki nałogu
          • 2005
          • 271

ja sie targowalem ;-) zszedlem z ceny jakies 40% co do "oferty" targu to w sumie sie nie upieram, bo bylem we lwowie zaledwie kilka godzin. BTW piekne miasto...

Komentarz

• Kubak82
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2348

BTW piekne miasto...
            faktycznie, to miasto ma naprawde wyjatkowy klimat :smile: .. bylem tam juz 6 razy i dalej bardzo chetnie tam wracam.. moze by tak kiedys jakis plener z CB zorganizowac

Komentarz

• beachcomber
              Początki nałogu
              • 2005
              • 271

ja sie pisze:razz:

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

ja sie pisze:razz:
                Jeśli można bezpiecznie się poruszać z aparatem na szyi to ja też.
                the silence is deafening

Komentarz

• Kubak82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2348

ja juz tez dawno nie bylem wiec jest nas juz trzech

poruszac sie w centrum mozna raczej bezpiecznie.. takie miejsca jak Łuczakowski czy starowka sa IMO bezpieczne.. peryferia to blokowiska ale tam i tak nikt sie nie zapuszcza :wink: .. wieczorami na Prospekcie tez raczej czlowiek czuje sie bezpiecznie ale wiadomo - im wieksza grupa tym razniej

mam namiary na w miare tani nocleg (ostatnio pare $ za noc w samym centrum, tylko warunki sa raczej.. ukrainskie ;-) ) za to miejsce sprawdzone i bezpieczne.. wlascicielami mieszkania sa Polacy..

w 2-iej polowie sierpnia i tak mialem sie wybrac na jakis plener wiec jesli Lwow by Wam pasowal to ja sie pisze

Komentarz

• stratus
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 398

Ten zlocik CB we Lwowie to świetny pomysł - oby telko to był weekend przed drugą połową sierpnia Kubak82 trochę śmiesznie wyszły nam te terminy

Ale wyszło troszkę nie na temat więc jeśli ktoś będzie zdecydowany co do terminu zlotu to lepiej będzie otworzyć nowy wątek w Plenerach, może to zachęci większe grono
                    Ostatnio edytowany przez stratus; 4451.
                    Moje zabawki
                    Moje zdjęcia

Komentarz

• Kubak82
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2348

Zamieszczone przez stratus
                      Kubak82 trochę śmiesznie wyszły nam te terminy
                      tak bywa, ale moze jeszcze kiedys bedzie okazja by pofocic :smile: .. ja powoli konkretyzuje swoje plany i dam znac jak tylko cos sie "urodzi" :smile: .. gdyby wygrala opcja 1-ej polowy sierpnia, chetnie udostepnie namiary na lokum i bede sluzyl jakimis wskazowkami typu co/gdzie/za ile itp.:smile:

pozdr.

Komentarz

Pracuję...