Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Zamieszczone przez MMM
    Dopiero jak konkretnie będziesz się chciał umówić to też się zgodzi ale odpisze w ostatniej chwili że ma "służbowy wyjazd do Ciechocinka" i nie może.
    I w takiej sytuacji rezygnujesz z jego oferty szukając innej i tyle. Nic w takiej sytuacji nie tracisz (może poza ewentualnymi kosztami przejazdu) a zapytanie nic nie kosztuje.
    Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez axk
      I w takiej sytuacji rezygnujesz z jego oferty szukając innej i tyle. Nic w takiej sytuacji nie tracisz (może poza ewentualnymi kosztami przejazdu) a zapytanie nic nie kosztuje.
      No jeśli ktoś mieszka na drugim końcu Polski i zapytanie traktuje tylko jako sposób na sprawdzenie wiarygodności sprzedawcy to może się przejechać...
      Digart

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

Zamieszczone przez MMM
        No jeśli ktoś mieszka na drugim końcu Polski i zapytanie traktuje tylko jako sposób na sprawdzenie wiarygodności sprzedawcy to może się przejechać...
        Oczywiście, ryzyko istnieje zawsze.
        EOS + Speedlite

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

do Bolesławca daleko nie mam, ;-) zwrot kasy na paliwo + mała prwozicja i moge jechac odebrac sprzet ;-)
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• JaBlam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1304

Zamieszczone przez dariog
            znow sie pojawil, ciekawe skoro taka okazja i nik nie kupuje

http://www.allegro.pl/item587275342_...gwarancja.html

brak tel kontaktowego i brak rzeczywistych zdjec zastanawia i zniecheca..

pozdrawiam,
            dario
            hehhe "Wygranej aukcji życze " A moze raczej... modlitwy zeby znow nie spadl albo innego wydumanego powodu usuniecia aukcji.

----------------------------------------
            Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Michalec
              • 2008
              • 3

6tysiecy za 5d mk I? to okazja ?? O_o

jak ja kupilem rok temu 5d mk I + 24-105 za 6.5tysiaca nową.

Komentarz

• Intense
                Coś już napisał
                • 2008
                • 51

Allegrowicz "jejec"

Zamieszczone przez MMM
                Pan "jejec" sprzedaje swoje 5D już chyba po raz czwarty :-)

Co ciekawe jego wartość wzrosła z 4500zł na 6000zł po tym jak aparat zaliczył "upadek"
                http://www.allegro.pl/item559382680_...gwarancja.html

został "uszkodzony"
                http://www.allegro.pl/item538388125_...gwarancja.html

a także zwiększył się przebieg o 1500 klatek .
                http://www.allegro.pl/item579234564_...gwarancja.html
                OK,

Sprawdziłem kolesia osobiście. Jesienią kupowałem od niego EF 50mm/f1.4. Cena bardzo atrakcyjna. Full komplet, jak nowy/sklepowy. Z tego co pamiętam obiektyw miał kilka miesięcy. W związku z tym, że jestesmy z tego samego miasta zaproponowałem mailowo odbiór osobisty. Zgodził się bez problemu i umówiliśmy się w mieście. Był punktualnie, obiektyw w kartoniku, papiery, itp. Na tą chwilę bez zastrzeżeń. Przypiąłem szkło do body i zacząłem robić fotki by sprawdzić AF i wogóle. Cały czas on mnie wypytywał o sprzęt jakiego używam, o opinie na temat różnych szkieł i body. Trochę w życiu powymieniałem sprzętu więc gadka się nie urywała ;-) Miał pojęcie o istniejących obiektywach, body, nie był zupełnym "leszczem". Głównie interesowały go drogie i dobre sprzęty typu "eLki", 5D, itp... Kupowany przeze mnie obiektyw okazał się w porządku i zdecydowałem się dokonac transakcji. Po zakupie człowiek dość szybko się ulotnił ale bez specjalnej paniki ;-) Po powrocie do domu spostrzegłem, że aukcję zakonczył na parę chwil przed spotkaniem (sprawdzenie i ewentualny zakup był w trakcie trwania aukcji - taki test przed podjęciem decyzji, 1 dzień do końca, cena na chwilę spotkania go satysfakcjonowała). Do tego przy dokładnym sprawdzeniu na boku jednej z wewnętrznych soczewek dostrzegłem minimalną, 2-3mm, ryskę/ślad/skazę. Ma ona gubość iluś tam setnych milimetra i absolutnie nie ma wpływu na zdjęcia ale fakt pozostaje. Z czasem optycznie i mechanicznie okazał się bez zarzutu. I niby teoretycznie wszystko powinno być ok ale pozostało jakieś takie niemiłe wspomnienie i wrażenie "czegoś nie w porządku". Trudno to opisać ale z całą pewnością każdy sprzęt od niego, jeśli wogóle, będę oglądał pod lupą i dobrze się zastanawiał...

Komentarz

• dariog
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 55

Falszywy powod odwolania ofert - moim zdaniem jest to nie powazne traktowanie kupujacych, jesli nie chce sie sprzedawac za posrednictwem allegro to po co wystawiac bez ceny minimalnej i pozniej odwolywac oferty podajac nie prawdziwy powod??? Takie zchowania nalezy pietnowac i przestrzegac kupujacych przed "odwolywaczami"

http://www.allegro.pl/item596397634_...200_l_f_4.html

http://canon-board.info/showthread.php?t=45307

Komentarz

• Majchalak
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 106

Falszywy powod odwolania ofert - moim zdaniem jest to nie powazne traktowanie kupujacych, jesli nie chce sie sprzedawac za posrednictwem allegro to po co wystawiac bez ceny minimalnej i pozniej odwolywac oferty podajac nie prawdziwy powod??? Takie zchowania nalezy pietnowac i przestrzegac kupujacych przed "odwolywaczami"

TO niestety norma... na Allegro info, że uszkodzony, na forum, że sprzedany...

Komentarz

• Jerry_R
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 722

Takie zchowania nalezy pietnowac i przestrzegac kupujacych przed "odwolywaczami"
                      Co zrobiles w tej sprawie? Powiadomiles Allegro o probie wyludzenia od nich naleznej prowizji?

Czy lubisz tylko ponarzekac? Wiesz, co to wiedziec o przestepstwie i niezglosic organom?

Jakby co, polecam sciezke:

Kontakt z Działem Obsługi Użytkownika Allegro \ Jestem Kupujacym \ Sprzedajacy rozpoczal procedure zwrotu prowizji

Szanowni Panstwo, uzytkownik PErON71:

- wystawil przedmiot

- nastepnie sprzedal go poza Allegro

- oszukal Allegro oraz Kupujacych, iz przedmiot ulegl uszkodzeniu

[...]
                      Pozdrawiam!

Komentarz

• wojkij
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1915

Taa, proponuje go jeszcze odszukać, obedrzeć ze skóry i ugotować w wielkim kotle wypełnionym posezonowym olejem z jakiejś nadmorskiej smażalni ryb. Litości.
                        www.kwapisz.org

Komentarz

• szuler
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 829

Ludzie, a co to jest portal właścicieli allegro. Można się przecież dogadać taniej bez prowizji allegro, a adnotacja o możliwości zakończenia przed czasem i tak jest niezgodna z regulaminem. Tak się przecież ten świat kręci - przynajmniej w Polsce. Tylko nie piętnujcie mnie bo sami nie raz tak robiliści bądź próbowaliście aniołki.
                          A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• trolluch
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 100

Tyle, że właściciele allegro to nie firma charytatywna, i jeśli wystawia się za ich pośrednictwem towar na sprzedaż, to znaczy, że zna się i akceptuje ich regulamin.
                            Tak więc takie postępowanie jak najbardziej zasługuje na napiętnowanie...
                            coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Komentarz

• Jerry_R
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 722

Zamieszczone przez wojkij
                              Taa, proponuje go jeszcze odszukać, obedrzeć ze skóry i ugotować w wielkim kotle wypełnionym posezonowym olejem z jakiejś nadmorskiej smażalni ryb. Litości.
                              Nie wiem o co Ci chodzi? Lubisz dobijac interes z kims kto OSZUKUJE?
                              W dzisiejszych czasach chyba sie nie obdziera i gotuje, sa bardziej cywilizowane rozwiazania.

Ja nie trawie jednego: narzekania i nic nie robienia. Jak sie cos komus nie podoba, to zawsze pytam: "A co TY zrobiles, zeby bylo lepiej?" I czasem probuje pomoc, np. poprzez pokazanie jakichs mozliwosci.

Ten gostek OSZUKUJE:
                              -portal z ktorym zawarl umowe - poprzez NIE PLACENIE PROWIZJI
                              -kupujacych (czyli np. NAS) poprzez ZWODZENIE wizja wygranej aukcji

Lubisz taki styl? Nie sadze...
                              Pozdrawiam!

Komentarz

• dziobolek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2634

Chłopaki, nie tylko allegro tak funkcjonuje.
                                Na przesławnym ebay jest to samo.

Pozdrówka!
                                "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                                Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                                tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

Pracuję...