Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tmaciak
    Uzależniony
    • 2006
    • 610

Czy ktoś może kupował coś u tego: http://allegro.pl/item190089975_lodz..._promocja.html sprzedawcy?

Nie mówię, że to jakoś strasznie podejrzane ale cena jest pawie 50% tego co w sklepie, sam bym się skusił...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon S-120PC II

Komentarz

• crater
      Początki nałogu
      • 2006
      • 399

Tmaciak szczerze mowiac niewiem czy to jakas specjalna okazja. w sklepie eltecu http://www.eltec.alpha.pl kupowalem aku do swojego trabanta a kumpel do C350. Ja zaplacilem 19zl za (1950 mAh) i urzywam juz jakis czas i sa bardzo dobre. dlugo trzyma i niemam zadnych problemow. Kumpel do Canona 350 zaplacil chyba 26 zl. Wiec albo jestem slepy i nierozumiem o co chodzi albo cos jest nie tak...

PS: doczytalem sie <glupek> to orginal w aukcji ;p ale w sumie to ten moj zamiennik jest swietny. Mam zarowno orginal jak i zamiennik w moim trabncie. I szczerze mowiac ten zamiennik zachowuje sie lepiej niz orginal.
      www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• tmaciak
        Uzależniony
        • 2006
        • 610

Tak, tu jest podobno oryginał.

Zwykle wolę kupić oryginał, ale w tym przypadku oryginał jest stanowczo za drogi a do tego nie z bardzo chcę inwestować w puszkę... ale jeśli mogę kupić oryginał niewiele drożej niż dobry zamiennik (tj. jakiś Ansmann lub Hahnel) to może...
        Pozdrawiam, Tomek
        Canon S-120PC II

Komentarz

• Premislaus
          Coś już napisał
          • 2006
          • 94

Wygląda na oryginał. Ma nawet hologram - ale jego przecież nie trudno podrobić. Sam kiedyś kupiłem baterie do Nokii niby oryginał i okazała sie że kicha. Od tego czasu wystrzegam sie "okazji oryginałów" . Ale jak wielu już napisało, nie warto kupować aku oryginalne i przepłacać. Lepiej zamiennik.
          Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Komentarz

• Nawrot
            Bywalec
            • 2006
            • 115

http://allegro.pl/item193207790_obie...lecam_bcm.html

albo coś jest nie tak,albo ktoś jest niepełnosprytny

Komentarz

• pantomas
              Bywalec
              • 2004
              • 117

Mogę się mylić , ale niekompletność tego G2 jest trochę zastanawiająca ...
              http://www.allegro.pl/item195925508_...ershot_g2.html w dziale lustrzanki ? zepsuta ładowarka? bez papierów ? kabli ? z pokrowcem ?
              dziwne ...

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

Rzeczywiście. Napisałem żeby podesłał zdjęcie numeru seryjnego. Zobaczymy.
                Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Tez poprosilem... swoja droga Allegro powinno zadac ze w przypadku sprzetu powinno sie podawac numery seryjne. Przy takiej ilosci sprzetu naprawde masa jest kradzionych. Jak ktos ma czyste sumienie to nie bedzie mial oporu podac. Takie rzeczy powinny byc wymagane przy sprzedawaniu.

----------------------------------------
                  Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Mnie odpisał :

google <[email protected]>
                    do mnie

pokaż szczegóły
                    19:45 (40 minut temu)
                    Jak Pan wygra aukcję wtedy prześlę nr seryjny aparatu przed wpływem
                    środków na konto.

Pozdrawiam

Śmierdzi mi to na odległość...

Komentarz

• JaBlam
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1304

Do mnie natomiast odpisam tak :

Jak Pan kupi to nr seryjny sobie odczyta, dane sprzedającego są
                      automatycznie przesyłane po wygraniu aukcji. Jeśli jest jak Pan mówi to
                      są do tego organy które się tym zajmują. Kompletne aparaty ze wszystkim
                      są w sklepie i niczego nie brakuje czyba że akcyzy bo są sprowadzane na
                      lewo a to nie kradzież.

Łaski mi kmiot nie robi. Nasmrodzic mozna latwo. Pytanie czy warto

----------------------------------------
                      Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• ripek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1486

Zamieszczone przez JaBlam

Jak Pan kupi to nr seryjny sobie odczyta, dane sprzedającego są
                        automatycznie przesyłane po wygraniu aukcji. Jeśli jest jak Pan mówi to
                        są do tego organy które się tym zajmują. Kompletne aparaty ze wszystkim
                        są w sklepie i niczego nie brakuje czyba że akcyzy bo są sprowadzane na
                        lewo a to nie kradzież.

Jedyne co można zrobić w tej sytuacji to zasugerować licytującym aby zapytali o numer seryjny.

Widać że mamy do czynienia z niezłym burakiem :-| Kmiot .. heh dawno nie słyszałem tego słowa..

Komentarz

• Vresviik
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 263

niesmaczne
                          Nasmródz mu,ciekaw jestem jak się poczujesz jak się okaze ze wszystko jest ok ze sprzętem?POwiedz mi w imię czego facet ma jakiemus obcemu kmiotowi który moze ale to moze chce kupic wysyłać nr seryjny?Wysle dziesięciu,9 sprawdzi i jeden z nich kupi a 10 tak dla jaj zglosi ze mu skradziono kilka dni wczesniej aparat z nr seryjnymi...Nie rozumiem takiego myslenia,masz dowody to zgłaszaj nie masz to nie rzucaj oskarzen i poczytaj sobe wątek"podejrzane aukcje na allegro" niezły ubaw chwilami bo w zasadzie kazda aukcja moze byc podejrzana, wszystko zalezy od "podejrzewających".

Komentarz

• pantomas
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 117

Zamieszczone przez Vresviik
                            Nie rozumiem takiego myslenia,masz dowody to zgłaszaj nie masz to nie rzucaj oskarzen i poczytaj sobe wątek"podejrzane aukcje na allegro" niezły ubaw chwilami bo w zasadzie kazda aukcja moze byc podejrzana, wszystko zalezy od "podejrzewających".
                            JA nie rzucam oskarżeń, tylko widząc taki komplet i wiedząc co jeszcze powinno być w zestawie zaczynam być podejrzliwy .
                            kmiot
                            odpowiedział w ten sposób , że to podejrzenie się umacnia . Tak to już jest , że jedne aukcje wydają się być bardziej podejrzane - zwłaszcza te bez pudełka i papierów, choć czasami jest to wiarygodnie wytłumaczone w opisie .
                            Ot dla przykładu, powiedz, kupiłbyś telefon komórkowy z opisem " Naswa modelu . W zestawie słuchawki i ochraniacz . Brak ładowarki (uszkodzona). Aparat w pełni sprawny technicznie, wizualnie bez pęknięć i uszkodzeń tego typu. Szczegóły techniczne na: (adres strony) " ?
                            Ja nie.

Komentarz

• Vresviik
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 263

Zamieszczone przez pantomas
                              JA nie rzucam oskarżeń, tylko widząc taki komplet i wiedząc co jeszcze powinno być w zestawie zaczynam być podejrzliwy . odpowiedział w ten sposób , że to podejrzenie się umacnia . Tak to już jest , że jedne aukcje wydają się być bardziej podejrzane - zwłaszcza te bez pudełka i papierów, choć czasami jest to wiarygodnie wytłumaczone w opisie .
                              Ot dla przykładu, powiedz, kupiłbyś telefon komórkowy z opisem " Naswa modelu . W zestawie słuchawki i ochraniacz . Brak ładowarki (uszkodzona). Aparat w pełni sprawny technicznie, wizualnie bez pęknięć i uszkodzeń tego typu. Szczegóły techniczne na: (adres strony) " ?
                              Ja nie.
                              nie kupiłbym

Komentarz

• pantomas
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 117

nie kupiłbym
                                Więc sam widzisz ...
                                wszystko zalezy od "podejrzewających".