Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wini
    Początki nałogu
    • 2005
    • 460

Zamieszczone przez czajna
    Z opisu 2 rzeczy się kłócą (body i obiektyw): Fabrycznie nowy, nieużywany aparat Canon EOS 5D BODY, z pisemną 24 m-czną polską gwarancją sklepową (12 miesięcy w Canon Polska) oraz 10 - cio dniową rękojmią na wady ukryte - od dnia zakupu. Sprzedaż tylko na paragon lub fak vat-marża. Możliwość sprzedaży aparatu z obiektywem Canon EF-S 17-85mm USM IS - dostępne na innych moich aukcjach.

Się chłopaki poprostu pogubiły i już...
    Tak sądzisz?
    To kupię u nich to 5d
    Wini

Komentarz

• tomalxx
      Bywalec
      • 2005
      • 216

Zamieszczone przez czajna
      http://allegro.pl/item99567214_canon_30_d_body.html

Siakoś tanio i jakoś bez niczego...
      Ostatnio miał do sprzedania "gorącego" 5D za 7500.
      Ta aukcja jest więcej niż podejrzana.

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4250

Zamieszczone przez tomalxx
        A skąd wiesz że "gorącego"? Zapytałem gościa o pudełko, papiery i numer seryjny. Cisza.
        Digart

Komentarz

• bundy
          Uzależniony
          • 2006
          • 760

Dziwna ta aukcja: http://www.allegro.pl/item100227560_...mark_ii_n.html
          Z jednej strony gość sprzedaje puszkę i aku bez ładowarki, kabli, pudełka itd. (czyli tak jakby aparat zmienił właściciela na ulicy), a z drugiej strony umożliwia kontakt osobisty i jeszcze na fotach pokazuje numer seryjny puszki. Dziwne :-)
          1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• czajna
            Początki nałogu
            • 2005
            • 401

Zobacz co ten koleś jeszcze sprzedaje oprócz tego...

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=371117

albo co już sprzedał w miare okazyjnych cenach (akurat obserwowałem)... Same eLeczki i inne drogawe (taniawe) gratisy...

Komentarz

• lukep
              Początki nałogu
              • 2006
              • 387

W!

Czasem tutaj widze zbiorowa histerie. Ten kolo z Allegro to czlowiek ktory sprzedaj swoj sprzet ktory go juz znudzil i ma na tyle duzo kasy, ze nie interesuje go 300 krotne wystawianie tego sprzetu na A. Jak kazdy wie sprzet sie sprzeda jezeli damy od 1pln. I tyle... Za duzo kryminalow i TV.
              Zimna kompiel i mniej IV RP.

Zdrowko i milych licytacji

Komentarz

• -=Festyk=-
                Uzależniony
                • 2005
                • 666

A nie zastanawia Cię brak pudełka,dokumentów i innych rzeczy standardowo dołączanych do aparatu?

||Galeria

Komentarz

• Driver
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 786

Ten "kolo" jak go nazywacie sprzedał juz 16-35 i 24-104 /4 IS i coś tam jeszcze ( nie pamiętam co - w każdym bądz razie same drogie zabawki) i wszystko bylo od 1 zł.

Komentarz

• lukep
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 387

W!

Szczerze, nie zastanowila... I po drugie ja tez wywalam pudelka i instrukcje, a co do tego ze tego brak to nie wiem, nie pytalem Sprzedajacego. Po drugie taki aparat niezwykle latwo wysledzic, mysle ze nikt nie bylby na tyle glupi aby wystawiac go w taki sposob na A. Mniej podejrzliwosci, wiecej ufnosci. Sam czesto sprzedaje na Allegro rzeczy po bardzooo atrakcyjnych cenach i wcale nie sa 'jumane'. Czasem uda mi sie gdzie na zachodzie lub wschodzie kupic cos z 'drugiej reki' w niezwykle atrakcyjnej cenie. W Londynie ostanio 5D za przeliczajac okolo 7 kola (kompletny w sklepie z uzywkami).

Zdrowko

Komentarz

• MMM
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4250

Zamieszczone przez tomalxx
                      Aukcja z 30D wycofana, teraz dla odmiany ma kilka starych szkiełek M42.
                      http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1761841
                      Digart

Komentarz

• Chomiczq
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 66

uzytkownik putman2002

Hej. Przestrzegam przed zakupami u tego człowieka:
                        http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=371117
                        niestety przykro mi to mówić, ale to mój kolega z czasów technikum elektronicznego. Jak ostatnio rozmawialiśmy to wygadał się, że towar który sprzedaje "nie zawsze zgłoszony jest jako kradziony za granicą".
                        Więcej nie mówię... po prostu z szacunku dla poszkodowanych odpuśćcie sobie zakupy u niego
                        Ostatnio edytowany przez Chomiczq; 5004.
                        300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...

Komentarz

• lukep
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 387

W!

A co mamy odpuscic, bo Ty licytujesz?? Hehehe... Jakos w tego kolege z technikum nie dajae wiary ;/ Nikt nie chwali sie takimi sprawami.
                          Robcie co chcecie ja uwazam ze to pospolita nagonka .

Zdrowko

Komentarz

• Chomiczq
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 66

kolega początkujący lukep

Mój nick na allegro to mr_chomk.
                            Nie licytuję,
                            Nie chwalę się, tylko ostrzegam, bo też kiedyś straciłem sprzęt (co prawda analogowy), ale wiem jak czuje się ofiara kradzieży.
                            Zdrówko będzie, jak koledze rozumu przybędzie
                            300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...

Komentarz

• lukep
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 387

W!

Tak sie sklada ze mi kilka tygodni temu ukradli z auta cala torbe ze sprzetem foto, ale z tego powodu nie bede wszystkich i wszedzie oskarzal o kradziez, tym bardziej ze sam czesto sprzedaja poprzez A. w atrakcyjnych cenach sprzet. Jak juz wspominalem ludzie jezdza po swiecie i skupuja sprzet czesto w bardzo atrakcyjnych cenach, podobnie jak muzyke i filmy i wiele innych rzeczy. Sam bawilem sie przez lata w 'handel' vinylami i wiem ze czesto mzona gdzies zakupic towar po bardzo atrakcyjnej cenie... Ale trzeba w tym naprawde siedziec i sie rozgladac, pytac i szukac. Co do aparatow, mi udalo sie zakupic 5D w Londynie za 1250Ł, w legalnym sklepie. Kolo 10 tysiecy pstrykniec bylo i stan wizualny przyzwoity. Mysle ze gdybym go za tyle wystawil to pewnie tez bym dostal od zlodzieja. A co do madrosci czy glupoty... Ja tylko wiem z wlasnego doswiadczenia ze gdy na A. wystawilem kosci pamieci po rewelacyjnej cenie to dostawalem obrazajace mnie maile i glupie zapytania w stylu - 'gdzie zajumales', a to po prostu w ramach rozstrzygniecia promocji Kingstona dostalem kilka kosci gratis od nich. No ale coz... Wiec prosze po prostu o ostroznosc w ferowaniu wyrokow.

Dzieki i pozdrawiam

Komentarz

• thorin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1990

lukep, ale to nie jest watek: "tutaj linkujcie aukcje z kradzionym sprzetem" tylko "podejrzane aukcje"...

Komentarz

Pracuję...