Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
Tak to prawda, ale nie rozumiem jak można się az tak pomylićPopatrz kto teraz kupuje lustrzanki. Nie czytałeś nigdy na CB wątków w stylu: "Dotąd pstrykałem komórką ale che kupić swoją pierwszą lustrzankę żeby mieć łądniejsze fotki. Czy 60D i 24-70 będą dobre czy lepiej żebym kupił 5D Mk II z 35/1.4?". DSLR-y to teraz modny i lansowny gadżet, sporo ludzi kupuje choć tak naprawdę nie wie co ani jak można tego użyć.
Przecież to dwa zupełnie różne modele i dzielą je lata swietlne.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No przecież żeby to osiągnąć trzeba zgłosić fakt oszustwa na POLICJĘ !Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
z tym potwierdzeniem wszczęcia to wcale nie taka oczywista sprawa. Mnie oszukał koleś na 4000 zł. Nie ważne szczegóły. Kasę dostał towaru nie dostarczył. Policja nie widziała znamion przestępstwa i postępowanie nie zostało wszczęte. Odwołanie do sądu też bez rezultatu. Sędzia stwierdził, iż mogę co najwyżej rozpocząć drogę cywilną. W takiej sytuacji cały ten program ochrony allegro jest niewiele wart...Komentarz
-
-
Komentarz
-
Zgłoszenie gwarantuje wypłatę z POK.
Korzytałem z POK 2 razy i zawsze dostawalem pełną kwotę oraz odpis wyroku sądu skazującego oszustów na to i owo
Tu była zakazana reklama
Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
Zejdź z chodnika !!!Komentarz
-
chyba że ktoś się daje zbywać policji... przy normalnym traktowaniu : wpłata + brak dowodu na to że towar został wysłany = wszczęcie postępowania...Komentarz
-
tak to powinno wyglądać w teorii... doświadczenie pokazało mi zupełnie co innego... Wystarczy że oszust zezna, że on chce dostarczyć towar, a właśnie jego dostawca okazał się krętaczem i nie dotrzymuje terminów. Matka się właśnie rozchorowała i pieniądze musiał szybko przeznaczyć na cele charytatywne...Komentarz
-
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Kolega Em Es ma znajomych prawnikow, domoroslych geniuszy.
Podpowiedz - ograniczenie odpowiedzialnosci bezpodstawnie wzbogaconego.
Sent from my GT-I9000Komentarz
Komentarz