Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2194

Chcemy, nowego, poprawionego 24-70 - no to jest
    http://allegro.pl/canon-24-70-f-2-8-...011289513.html
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• oki1999
      • 2011
      • 2

Tak ja to wysłałam również na inne portale. Ogłoszenie sprzedaży aparatu znalazłam na Tablica.pl , które już zostało usunięte po wpłaceniu zaliczki za aparat. Dzięki portalowi Canon Board.info znalazłam dane tej Pani wpisując jej numer telefonu -użytkownik damian 26 opisuje sytuacje , która mnie dotknęła- tyle ,że się dałam nabrać..;( Szkoda, że po fakcie ale przynajmniej wiedziałam jak naprowadzić policje na Panią, która pieniążki wzięła , a aparatu nie wysłała- bo pewnie go nie ma ...

Sklepy, sprzedawcy na aukcjach, sprowadzanie sprzętu, czego unikać.... czyli kto zaopatruje forumowiczów w sprzęt.

Komentarz

• photolo
        Coś już napisał
        • 2009
        • 70

I to kobieta kobiecie zgotowała ten los... Mało na forum jest ludzi z Bydgoszczy? wystarczyło poprosić o obejrzenie sprzętu czy pomoc w odbiorze i nie byloby kłopotu, a z podawaniem danych osobowych, adresowych itp. to bym uważał, choć z moralnego punktu widzenia teoretycznie jest to OK., to polskie prawo jest tak napisane, że mimo, że to Ty jesteś poszkodowana, możesz mieć z tego powodu spore nieprzyjemności. Pozdrawiam.

Komentarz

• Darx
          Uzależniony
          • 2011
          • 725

Zamieszczone przez photolo
          Mało na forum jest ludzi z Bydgoszczy? wystarczyło poprosić o obejrzenie sprzętu czy pomoc w odbiorze i nie byloby kłopotu
          Prawda jest taka, że osoby działające w taki sposób nie stawiają się na spotkaniach. Kilkanaście stron wcześniej ktoś chadzał po lokalach, cukierniach czy nawet sklepach z akcesoriami erotycznymi. Był wodzony za nos by w końcu otrzymać informację, drogą e-mailową, że są braki towaru. Gdyby jeden z forumowiczów podjął się zadania. Jestem absolutnie pewien, że sprzętu by nie zobaczył.

Najczęstszym wyjaśnieniem takich (pseudo-sprzedawców) są zarobki. Jak tutaj nie skorzystać z oferty bogatego "kogoś" przebywającego obecnie za granicą i nie posiadającego konta na allegro oraz innych portalach aukcyjnych. Ludzie szukają łatwych zarobków. Nie uogólniajmy, że są to małolaty, są to też dojrzałe osoby, często też po sześćdziesiątce dorabiające do emerytury.

Od 2009 odnotowano gwałtowny wzrost fałszych-sprzedawców. Co jakiś czas pojawia się artykuł na temat kradzieży. Problemem nie jest wybranie się po "wyborczą" czy zajrzenie do internetu. Wygoglowanie tego i tego sprzedającego, a w szczególności sprawdzenie go pod kątem autentyczności. W taki sposób podchodzę do zakupów od osoby prywatnej. Sam nawet dbam o kontakt z osobą, która kupiła ode mnie.
          Magdaleno, współczuję i liczę na pomyślne zakończenie sprawy, powodzenia.
          |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• nowart
            Uzależniony
            • 2007
            • 809

Zamieszczone przez Darx
            Od 2009 odnotowano gwałtowny wzrost fałszych-sprzedawców. Co jakiś czas pojawia się artykuł na temat kradzieży.Wygoglowanie tego i tego sprzedającego, a w szczególności sprawdzenie go pod kątem autentyczności
            Prawda jest taka, że większość ludzi widząc sprzedawcę ze sporym dorobkiem i nieposzlakowaną opinią kontra jakiś "niewiadomokto" mający to samo stówkę taniej to dostają małpiego rozumu, przełącza się w główce pstryczek wyłączający ostrożność i lecą na łeb na szyję szukać iluzorycznych oszczędności...
            Dlatego właśnie złodziejaszków będzie z dnia na dzień coraz więcej i więcej...

Komentarz

• ambro
              Coś już napisał
              • 2009
              • 65

Uwaga na aukcje

http://allegro.pl/super-okazja-bcm-c...010131022.html

Aukcja ma taki tytuł i opis, że łatwo się pomylić, że chodzi o Canona 60D a nie o starego D60. Jak widać po cenie parę osób się nabrało.

Komentarz

• G11
                Zablokowany
                • 2011
                • 43

Trzeba być ślepym i na dodatek głupim żeby się pomylić aby nie zauważyć różnicy pomiędzy D60 a 60D.

Komentarz

• wiktor2323
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 1290

Widocznie są na tym świecie na tyle głupi i nieuważni , żeby kupić D60 jako 60D. Chociaż były już aukcje zdjecia iphona które poszło za 700 zł.. :P
                  Facebook

Komentarz

• softgbs
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 37

ludzie się nie znają to i D60 za 2,5k kupią
                    lovestorymakers com

Komentarz

• DarekB
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 182

No kupił za 2700zł, zorientował się co kupił i teraz szuka jelenia.

Komentarz

• Merde
                        Grzeczny i układny podpis
                        • 2008
                        • 7756

Zamieszczone przez DarekB
                        No kupił za 2700zł, zorientował się co kupił i teraz szuka jelenia.
                        I znalazł. Ale jaja, jeszcze na tym zarobił...
                        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• DarekB
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 182

Wyglada na to ze na kolejnej aukcji sprzeda sie za 3300zl ;-) Ta pucha pobije rekord w ilosci wlascicieli.

Wysłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk

Komentarz

• nowart
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 809

Ta pucha to kwintesencja handlu sprzętem używanym w Polsce. Czy to autozłom, czy foto, czy inne używki. Wszystko jak nowe, prawie nieużywane, oczywiście bez wad. Syf przykryty pudrem w celu jak najkorzystniejszego wydymania drugiego człowieka...

Komentarz

• Merde
                              Grzeczny i układny podpis
                              • 2008
                              • 7756

Zamieszczone przez nowart
                              Ta pucha to kwintesencja handlu sprzętem używanym w Polsce. Czy to autozłom, czy foto, czy inne używki. Wszystko jak nowe, prawie nieużywane, oczywiście bez wad. Syf przykryty pudrem w celu jak najkorzystniejszego wydymania drugiego człowieka...
                              Nowart, tutaj pytałeś w co inwestować. Teraz już wiesz
                              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• sprocket73
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 489

Aparat kupilem mojej zonie na prezent, ale okazal sie nietrafiony, dlatego wyladowal tutaj!
                                Wygląda na to że napisał szczerą prawdę
                                Ciekawe czy jak cena dalej będzie szła w górę to Canon wznowi produkcję tego modelu?
                                SPROCKET
                                80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
                                Moja wycieczkowa galeria

Komentarz

Pracuję...