Oni ciut inaczej dzialaja - mowia ze przelali pieniadze do jakiegos banku (np big bank of berkerley) i zeby szybko szybko wyslac im sprzet i pieniadze da sie odebrac tylko wysylajac im skan nadania przesylki. Dla "uwiarygodnienia" w mailu sa rozciagniete zdjecia prezesow ktorzy sie usmiechaja podpisujac jakis protokol (oczywiscie chodzi o nasz przelew
) oraz zdjecia samego banku. Naprawde nie jest mi zal tych cos ie nabiora na cos takiego, uwazam ze takie osoby powinny byc ubezwlasnowolnione finansowo.
Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Szwindel znany od początków istnienia allegro. Widziałem jak kilka osób żali się na forach, że posłało obiektyw za wielką wodę na murzyńskie wioski, a nigdy tego pieniądza nie dostało. Najbardziej ciekawi mnie czy nie wywinąć takiego szwindla tym naszym biało-zębnym przyjaciołom. Jeśli odpowiednim językiem się do nich ukierunkować :P
Tak poza tym, nie zginął komuś 550D z Włocławka?
http://allegro.pl/canon-550-d-i1996244911.html|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|Komentarz
-
Jest gdzieś w necie jak jakiś Brytyjczyk czy Amerykanin takiego scammera przekręcił. Rozchodziło się o lapka podajrze macbooka. Nie pamiętam dokładnie ale szło to w skrócie tak, że wysłał w ten sposób, że naciągacz musiał zapłacić za przesyłkę przy odbiorze + jeszcze cło. A w przesyłce był segregator "stylizowany" mazakami na tego kompaSzwindel znany od początków istnienia allegro. Widziałem jak kilka osób żali się na forach, że posłało obiektyw za wielką wodę na murzyńskie wioski, a nigdy tego pieniądza nie dostało. Najbardziej ciekawi mnie czy nie wywinąć takiego szwindla tym naszym biało-zębnym przyjaciołom. Jeśli odpowiednim językiem się do nich ukierunkować :P
Tak poza tym, nie zginął komuś 550D z Włocławka?
http://allegro.pl/canon-550-d-i1996244911.html
O tutaj jak komuś chce się czytać:
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.Komentarz
-
Dlaczego? To d60, nie 60d.Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
to będzie prawdziwa paczka z niespodzianką i nowy wątek "mój 60D jest trochę inny"A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
no i będzie płacz i zgrzytanie zębami a w tym wypadku kupujący nic nie może zrobić
na zdjęciu dokładnie widać że to d60 sprzedającym jest os prywatna wiec teoretycznie nie ma 10dni na oddanie sprzętu
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.Komentarz
-
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
o, masakra dwóch się jeszcze na koniec wystrzelało do 2700zł : )
taaaaa
a może3 to już unikat i cena jest już wynikiem przejścia Canona D60 na półki kolekcjonerów
Komentarz
-
Tiaaa, no to się zwycięzca zdziwi. BTW, czy w takich sytuacjach obowiązuje przepis o możliwości wycofania się z zakupu na odległość w ciągu 10 dni?Komentarz
-
O ile wiem, to nie. Ponadto zgodnie z literą prawa (Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów z dn. 2 marca 2000r.) - kupujący ma prawo do zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10 dni od daty jego otrzymania.
Prawo to przysługuje kupującym przedmiot w opcji Kup Teraz, natomiast przepisów powyższej ustawy nie stosuje się do przedmiotów zakupionych w licytacji (Art.16.1 pkt 10).Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
Komentarz