Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
No skoro wysłali rzekomo ten sprzęt do Ciebie, co jest mocno wątpliwe, to dlaczego niby masz go nie odbierać ? Jeśli zostałes oszukany co jest bardzo prawdopodobne to i tak oszuści nie zrobią przelewu a kasę od Allegro otrzymasz za parę m-cy i to pewnie nie w całosciNo skoro koniec końców dowiedziałem się że gość pracuje jako pośrednik w firmie to chyba dla pozorów i dla uniknięcia odpowiedzialności wystawia to jako osoba fizyczna. Lecz naprawdę wyszło z tego że sprzedaje to firma - więc podmiot gospodarczy. No cóż zobaczymy co z tego wyniknie.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
-
Kiedyś, kilka lat temu padłem ofiarą oszusta kupując tekefon za 400zł, którego nigdy nie było
Po tych wszystkich przepychankach z Policją, Allegro itp otrzymałem zwrot w wysokości 300zł po ok 4 m-cach ( zapłaciłem z wysyłką 420zł - na tyle był przelew). Na pocieszenie dodam, ze 20-latek z W-wy oszukał ok. 30 osób i nadal odsiaduje wyrok
Od tamtej pory już nigdy nie dałem się oszukać.
Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Dokładnie tak jest.
Są okazje i "okazje".
Tylko, że ostatnia tutaj, śmierdziała z kilometra.
A dlaczego miałbym Ci teraz nie ufać albo coś?
Na normalną dyskusję na poziomie zawsze jest warto się pisać. Szkoda tylko, że nie przy jakimś browarze.
Pozdro.Ostatnio edytowany przez ahaed; 12543.fotografia
akwarystykaKomentarz
-
jakieś nowe wieści ? ciekawe czy w ogóle wysłali tą przesyłkę a jesli tak to czy w środku jest 5d2...Komentarz
-
Też się raz naciąłem , pełny zwrot (włącznie z kosztami przesyłki) otrzymamy wyłącznie w przypadku zapłaty poprzez opcję "Płacę z Allegro".Kiedyś, kilka lat temu padłem ofiarą oszusta kupując tekefon za 400zł, którego nigdy nie było
Po tych wszystkich przepychankach z Policją, Allegro itp otrzymałem zwrot w wysokości 300zł po ok 4 m-cach ( zapłaciłem z wysyłką 420zł - na tyle był przelew). Na pocieszenie dodam, ze 20-latek z W-wy oszukał ok. 30 osób i nadal odsiaduje wyrok
Od tamtej pory już nigdy nie dałem się oszukać.
W moim przypadku cała sprawa ( od momentu zgłoszenia na Policję do wypłaty "odszkodowania") trwała niespełna dwa miesiące.Komentarz
-
absolutnie nie - pełny zwrot jest za każdy rodzaj płatności wymienionej w regulaminie POK
http://allegro.pl/country_pages/1/0/...dex.php?page=2
§3 Rekompensata
...
3.6 Programem Ochrony Kupujących są objęte wyłącznie transakcje dokonywane za pośrednictwem Allegro, w których dokonano płatności przelewem bankowym, przekazem pocztowym, kartą kredytową, za przesyłkę pobraniową, poprzez usługę Systemu Płacę z Allegro lub PayU.Komentarz
-
Pełny zwrot = kwota zakupu + koszt przesyłki(tylko w przypadku płatności przez Płacę z Allegro , no i teraz pewnie też PayU- bo to nowa opcja)absolutnie nie - pełny zwrot jest za każdy rodzaj płatności wymienionej w regulaminie POK
http://allegro.pl/country_pages/1/0/...dex.php?page=2
§3 Rekompensata
...
3.6 Programem Ochrony Kupujących są objęte wyłącznie transakcje dokonywane za pośrednictwem Allegro, w których dokonano płatności przelewem bankowym, przekazem pocztowym, kartą kredytową, za przesyłkę pobraniową, poprzez usługę Systemu Płacę z Allegro lub PayU.
Rozumiem że korzystałeś z programu ochrony?Komentarz
-
kwotę "za przesyłkę" pominąłem - marginalna w tej sytuacji
przez "pełny zwrot" w domyśle rozumiałem cenę towaru
za przesyłkę POK zwraca do 100zł przy płatności Allegro
...niemal korzystałem - po wszczęciu postępowania przez Policję w cudowny sposób $$$
wróciły na konto bankowe - widać ktoś wolał nie mieć problemów (kwota niewielka bo raptem kilka stówek za markowe spodnie których nigdy sprzedający nie miał)Komentarz
-
http://allegro.pl/canon-eos-5d-i1851004131.html
Aukcja ciekawa.
W opisie "CANON EOS 5D", pierwsze zdanie z aukcji "Odkryj swoją kreatywność dzięki modelowi EOS 60D.", pierwsze zdjęcie 5DmkII, drugie mkI, trzecie znów mkII.
Tak wychodzi kopiowanie opisów przez zielonego pracownika..Komentarz
-
wesoły cennik dostaw w tej aukcji mają :
Dostawa z wniesieniem:
80,00 zł Odbiór osobisty
99,00 zł Cała Polska - Promocja
89,00 zł Łódź
139,00 zł Okolice Łodzi
129,00 zł Warszawa
159,00 zł Okolice Warszawy
bez komentarza...Komentarz
-
Komentarz
-
wózek , podjazd i takie tam - to odnośnie lodówek
ale wniesienie aparatu ? naprawdę ktoś im nie ogarnia tych aukcji
no chyba że to cena za ryzyko upuszczenia
Komentarz
-
To istna dyskryminacja! Dlaczego cała Polska tylko 99, a okolice Łodzi, Warszawa i Okolice Warszawy tyle drożej?
Gary muwałt!Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
Komentarz