Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Te puszki raczej nie sprzedają sie jak ciepłe buły. 7k to nie 0,7k
Puszka może leży u sprzedawcy od dłuższego czasu, a kupił ją po dobrym kursie. Możliwości jest sporo
Nie mają negatywnych opinii. Umów sie na odbiór osobisty.Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
A może ktoś chce nowe 5D MII za 3000 zł?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
kobita chce chyba nabić sobie telefon połączeniami przychodzącymi bo sprawdzałem z trzech różnych numerów i raz była z Warszawy, raz z Bydgoszczy, jak chciałem podjechać zobaczyć to akurat wyjechała, jest w szpitalu itpS1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250Komentarz
-
Naciśnij 'Zgłoś naruszenie' - im więcej ludzi to zgłosi, tym szybciej zbanują tego usera.A może ktoś chce nowe 5D MII za 3000 zł?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
kobita chce chyba nabić sobie telefon połączeniami przychodzącymi bo sprawdzałem z trzech różnych numerów i raz była z Warszawy, raz z Bydgoszczy, jak chciałem podjechać zobaczyć to akurat wyjechała, jest w szpitalu itpSmiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
haha też dzwoniłem i była z bydgoszczy. Na odbiór osobisty się zgadzała jednak była na wyjeździe. Aaa i dostałem zdjęcia ma maila. Były to miniaturki canona 5d mk1, którego w ten sam dzień znalazłem na allegro.Komentarz
-
Ja się zaledwie dowiedziałem, że babeczka te aparaty ma, ale nie ma. Kobiecy głos przez słuchawkę przekazał mi coś takiego: " Proszę Pana proszę wierzyć mi na słowo, że aparaty leżą czyściutkie na stole. Były otwarte tylko po to by stwierdzić ich funkcjonalność. Jeżeli jest Pan zainteresowany, to proszę kupować gdyż jutro taka okazja może się więcej nie powtórzyć."
Po pytaniu, jakie formy płatności są akceptowane, odpowiedziała: "wyłącznie wpłata na konto, wielu klientów ostatnio prosi o paczki, a potem nie jest w stanie za nie zapłacić".
Po dłuższej rozmowie umówiłem się na spotkanie i ów kobieta nagle stwierdziła, ze zawita do Torunia. Wybrałem się na spotkanie, ale spotkało mnie, to czego się spodziewałem. Ani aparatu, ani kobiety...
Kilkanaście stron wcześniej opisałem swoją historię o "kupowaniu 5dmk2". W tym przypadku wyglądało to tak samo. "Proszę Pana, już idę"; "Jestem za rogiem" czy nawet "weszłam już do kawiarni".
Być może coś się w Polsce zmieniło na mapach geograficznych i Toruń został przesunięty na południe, ale dam sobie rękę uciąć, że tej kobiety ni diabła, nie udało mi się jej spotkać.
Co lepsze wydaje mi się, iż cała ta sprzedaż to tylko i wyłącznie "pic na wodę" i wytarganie pieniędzy. Niech w końcu ktoś pozamyka tych wszystkich oszustów!Komentarz
-
Nie linkuj takich okazji, bo za 2 tygodnie znowu będzie tu wysyp postów "kupiłem okazyjnie aparat i ani pieniędzy, ani aparatu"A może ktoś chce nowe 5D MII za 3000 zł?
http://tablica.pl/oferta/canon-eos-m...lr-ID6urd.html
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Pozwól, że spytam bez ogródek - i niby w jakim celu jechałeś na spotkanie wiedząc, że "niewiadomokto" i "niewiadomoskąd" przywiezie Tobie sprzęt wart ponad 7000zł za grubo ponad połowę tej kwoty..?
??:
Komentarz
-
Właściwie, to nie wiedząc. Wybrałem się tylko po to by sprawdzić tę okazję. Nie należę do tych, co przechodzą przez nieudane zakupy, a dopiero potem ostrzegają. Wolę sprawdzić i powiedzieć, co nieco na temat. Z resztą było mi po drodze
(wracałem z zakupów). Wypiłem sobie kawę zjadłem ciasto i grzecznie czekałem. Niestety "Pani" się nie zjawiła.
Przynajmniej znam odpowiedź jaką by mi podała gdyby w tej chwili udało mi się z nią skontaktować
"Pana nie było"
Komentarz
-
A to rozumiem. Zjawiłaby się Pani/Pan ze sprzętem wartym 7000zl oferując Tobie szybko i po cichu 3000zl a Ty jak praworządny obywatel zanotowałbyś nr seryjne, zgłosił sprawę na Policji czym prędzej przestrzegając forumową brać przed sprzedawcą oferującym na 99.99% lewy sprzęt. Godna i chwalebna postawa godna naśladowania !
...
ps.
Komentarz
-
Chyba znów wróci temat z marżą sprzedawcy sięgającą ponad 50% w stosunku do ceny hurtowej - Pani po prostu jest hurtownikiem i ma okazyjne ceny na 5dmkII - głupotą jest nie skorzystać z okazji - może i mnie się uda...
Abstrahując od całej sytuacji - nikt przy zdrowych zmysłach nie proponuje takich can - a dlaczego ? dla tego, że cena sięgająca 5000pln jest już wysoce atrakcyjna więc po co schodzi niżej.
Jeśli nowy 5d mk2 kosztuje średnio 7500 pln - odejmując od ceny 2700 pln (Brutto minus (VAT + 19%)) nie ma szans na uzyskanie ceny zakupu poniżej 4800 pln nawet jeśli godzimy się na brak FV a sprzedawca jest nam gotowy to całkowicie zrekompensować (w życiu osobiście nie spotkałem takiego sprzedawcy).Ostatnio edytowany przez OrzelPiotr; 29007.7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.Komentarz
-
Takie oferty przypominają fikcyjnych sprzedawców z okolic Shenzhen, Guangdong, którzy oferują markowy sprzęt za grosze. Poważni klienci nabierają się na to i wysyłają pieniądze przez Western Union, a potem zgrzytanie zębami.Chyba znów wróci temat z marżą sprzedawcy sięgającą ponad 50% w stosunku do ceny hurtowej - Pani po prostu jest hurtownikiem i ma okazyjne ceny na 5dmkII - głupotą jest nie skorzystać z okazji - może i mnie się uda...
Abstrahując od całej sytuacji - nikt przy zdrowych zmysłach nie proponuje takich can - a dlaczego ? dla tego, że cena sięgająca 5000pln jest już wysoce atrakcyjna więc po co schodzi niżej.
Jeśli nowy 5d mk2 kosztuje średnio 7500 pln - odejmując od ceny 2700 pln (Brutto minus (VAT + 19%)) nie ma szans na uzyskanie ceny zakupu poniżej 4800 pln nawet jeśli godzimy się na brak FV a sprzedawca jest nam gotowy to całkowicie zrekompensować (w życiu osobiście nie spotkałem takiego sprzedawcy).
Nie ma opcji żeby kupic 5d mk2 taniej niż 5k netto, chyba że 'przypadkiem' spadł z tira. Szkoda tracić czasu dzwoniąc do takich 'sprzedawców'.Ostatnio edytowany przez sebfoto; 29084.Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
Szkoda też czasu wysłuchiwać takich "chowańców"A to rozumiem. Zjawiłaby się Pani/Pan ze sprzętem wartym 7000zl oferując Tobie szybko i po cichu 3000zl a Ty jak praworządny obywatel zanotowałbyś nr seryjne, zgłosił sprawę na Policji czym prędzej przestrzegając forumową brać przed sprzedawcą oferującym na 99.99% lewy sprzęt. Godna i chwalebna postawa godna naśladowania !
...
ps.

Nie ja jako praworządny użyszkodnik C ostrzegł bym Ciebie jak i innych użytkowników by to się nie nabrali. Widocznie moje intencje trzeba odbierać w tak "głupim" rozumowaniu jakie w tej chwili wyrażasz. Abstrahując lepiej nikogo nie ostrzec, a potem nabijać posty śmiejąc się z nieszczęśnika. Gadamy na sprzedawców, a niektórzy z nas są nie lepsi :-|Komentarz
-
Oczywiście, chwalebne - dlatego też podziwiam tak godne zachowanie jednocześnie nie rozumiejąc co masz na myśli pisząc, że:
Ale fakt, głupek ze mnie ... bo któż w tę tanią historię poza mną tu uwierzy...Widocznie moje intencje trzeba odbierać w tak "głupim" rozumowaniu jakie w tej chwili wyrażasz.
EOT
sebfoto - gdzie można dostać 5DII za 5k netto?Komentarz
Komentarz