Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Loome
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1008

300d

w piatek moja dziewczyna zalicytowała sobie:

http://www.allegro.pl/item710004478_..._kit18_55.html

Wszystko fajnie, bardzo tanio jak na dzisiejsze standardy. No i.. piszemy maila zeby podał nr konta - nie odpisał wlasciciel canona. Dzwonimy kilka razy - poczta glosowa. Pod nickiem Kasia kryje sie Pan Władysław. Po tym jak juz wysłaliśmy mu maila pojawiła się u tego samego użytkownika inna aukcja:

http://www.allegro.pl/item714972707_..._kit18_55.html

Moze i to jest niezdrowe, ale wyglada mi to na jawne olanie mnie i ja nie zamierzam tej transakcji sfinalizowac. Innym również polecam uwazac na tego użytkownika.

Komentarz

• Jerry_R
      Uzależniony
      • 2008
      • 722

Mozesz wystawic negatywa i powiadomic Allegro.

Jezeli wchodzi w gre odbior osobisty - mozesz tez zalicytowac z innego konta ta nowa aukcje, potem pojechac odebrac i na miejscu pokazac np. wydruk oraz kwote z pierwszej aukcji.
      Pozdrawiam!

Komentarz

• Loome
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1008

do allegro zgłosiłem naruszenie zasad, jednak co ciekawe - mozna wybrac tylko okreslone przez allegro powody (wsrod ktorych nie ma ponownego wystawienia przedmiotu) bądź zaznaczyc 'inny powód'. Nie zauwazylem niestety miejsca zeby ten powód wpisać.
        Negatyw na pewno pójdzie. Co do zalicytowania z innego konta - przemysle, mam nadzieje ze to nie jest drugi 300d tego uzytkownika

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

oczywistym jest fakt, ze sprzedajacy nie byl zadowolony z ceny i wystawil przedmiot jeszcze raz, osoba ta traktuje allegro jak zabawe, nie zostawiaj tego tak!

wygrales akucje, masz prawo do owego aparatu. mozesz swoich praw dochodzic nawet w sadzie
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• axk
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2027

Zamieszczone przez sebcio80
            ...mozesz swoich praw dochodzic nawet w sadzie
            Za dużo zachodu jak na towar o wartości niecałych 700 zł.
            EOS + Speedlite

Komentarz

• Loome
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1008

właśnie.. i facet zdaje sobie z tego sprawe

Komentarz

• h4ry
                Bywalec
                • 2009
                • 155

Jak odpuścisz to będzie wałował tak wszystkich. Ja raz miałem podobną sytuację to zgłosiłem do allegro i 2 dni później miał zawieszone konto. Wiem że allegro więcej się reklamuje niż działa, jednak samemu też trzeba walczyć o swoje, a nie pozwalać na frajerskie praktyki.
                5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• wuka73
                  • 2009
                  • 3

Jak widać po jego komentarzach nie pierwszy raz wystawia ten sam przedmiot na kilku aukcjach jednocześnie. Wszystkie aukcje jako sprzedający... a musi przecież gdzieś to kupić
                  Sprawdzony mechanizm kupowania uszkodzonego sprzętu z innego konta niż się sprzedaje po naprawie

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

Widać też, że to jakiś małolat (po ortografii) - tak się właśnie rodzą oszuści, działają bezkarnie i bez konsekwencji, i coraz dalej się zapędzają. Trzeba tępić to w zarodku!
                    Moje wątki na forum: sport | fashion
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• sal
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1122

Tym razem nie Allegro, ale nasza własna giełda...
                      Pojawiło się 5D w sprzedaży, z deklarowanym przebiegiem <=30k (drugi właściciel itd.)
                      Sprzedający wrzucił zdjęcia (http://picasaweb.google.pl/mbiesiadecki/Canon5d#)
                      Czy to ja jestem dziwny, czy może jednak ciężko jest tak zajechać (wizualnie) aparat przez 30k?
                      Kilka miesięcy temu sprzedawałem swoją 5-kę z przebiegiem kilkunastu tysięcy klatek (mam nadzieję, że służy nowemu właścicielowi po dziś dzień) i aparat wyglądał prawie jak wyjęty z pudełka, a tutaj po raptem 30k aparat wygląda jakby ktoś nim wbijał gwoździe?
                      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• axk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2027

Zamieszczone przez sal
                        Czy to ja jestem dziwny, czy może jednak ciężko jest tak zajechać (wizualnie) aparat przez 30k?
                        Pytanie tylko na której migawce.
                        EOS + Speedlite

Komentarz

• kuba1012
                          • 2009
                          • 13

czesc
                          chciałem się was zapytać o taką sprawę. na tej aukcji http://www.allegro.pl/item711897900_...ty_okazja.html sprzedawca pisze, że gwarancja jest 2 lata, zapytałem się go czy rzeczywiście tak jest, to dostałem odpowiedź, że to jest "12miesiecy gwar. producenta + 12miesiecy rękojmia". Czy ta rękojmia rzeczywiście dziala na tej zasadzie, bo przeczytałem na wiki, że trwa ona rok od zakupu sprzętu???

Komentarz

• mariusz11
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 113

http://allegro.pl/item715220465_bea_...t_22_raty.html

nowa wersja 300/4L IS?
                            jakoś tak profesjonalniej wygląda ;-)

Komentarz

• caveman
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 239

Zamieszczone przez kuba1012
                              czesc
                              chciałem się was zapytać o taką sprawę. na tej aukcji http://www.allegro.pl/item711897900_...ty_okazja.html sprzedawca pisze, że gwarancja jest 2 lata, zapytałem się go czy rzeczywiście tak jest, to dostałem odpowiedź, że to jest "12miesiecy gwar. producenta + 12miesiecy rękojmia". Czy ta rękojmia rzeczywiście dziala na tej zasadzie, bo przeczytałem na wiki, że trwa ona rok od zakupu sprzętu???
                              Użytkownik zapomniał po prostu dopisać: używany na budowie w "zastępstwie" młotka

Komentarz

• himi
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 2638

Widziałem, dobre - kilka rys

Komentarz

Pracuję...