Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB--- -
Dobrze, że koledzy są tacy czujni (piszę całkowicie poważnie) - udowadnia to zakupy w sprawdzonych miejscach - nawet jeśli trzeba zapłacić drożej. Kupowałem też oczywiście sprzęt w necie ale zawsze odbiór osobisty (nawet jak musiałem jechać po niego 400 km). Sorry ale nie trafia do mnie, że wysłanie kurierem jest tańsze i szybsze niż odbiór osobisty. Kwestia chcenia i szacunku dla klienta. MSZ.Komentarz
-
I dlatego ja czekam na te komentarze, chociaż i tak nie kupię u niego, bo już na allegro było takie coś i była to mega wtopa
Za 4-5 stówek można mieć od ręki z odbiorem - to chyba nie jest źle.
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/Komentarz
-
oczywiście zgoda jeśli patrzymy wyłącznie na aukcje zakończone z linka, który podał kolega, ale on sprzętu foto w takich cenach nie sprzedaje od 3 tygodni ... a ja jeszcze nie widziałem komentarza od osoby , która takowy sprzęt zakupiła. Zawsze zwracały moją uwagę wyłącznie komentarze za tv sony i nic poza tym.
No nieważne, nie mój problem...Komentarz
-
napisalem do nich maila, zeby sprawdzic "IP". wyciagnalem z maila, ze korzystaja z takiego dostawcy netu:
78.88.72.69 = 078088072069.polkowice.vectranet.pl
Nazwa sieci: VECTRANET
Kraj: PL
Pula adresów IP: 78.88.72.0 - 78.88.79.255
Opis sieci:
Broadband users of VECTRA S.A.
Vectra Technologie S.A. -= POLKOWICE =-
For abuse: [email protected]
Dane adresowe sieci:
Vectra S.A.
Al. Zwyciestwa 253
81-525 Gdynia
POLAND
Vectra S.A.
Napewno brzmi to lepiej niz internet bezprzewodowy play albo innej sieci...
Sam juz nie wiem co o tym myslec. Mimo wszystko radzilbym sie jeszcze wstrzymac do pierwszych komentarzy za te sprzedane piątki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://bgp.he.net/net/78.88.72.0/21#_whois
tu tez jest cos na temat tego IP, ale nie ogarniam o co chodzi
Komentarz
-
To tez dziwne. Jeśli - załóżmy - aukcje wygrywają podstawione osoby, to jedynym sensem płacenia prowizji allegro (od 6450 PLN to jest 112,25 PLN prowizji) jest potencjalny, grubszy wałek. Więc, jeśli nie ma żadnych komentarzy za sprzęt foto, to... Micles, Ty jesteś z Poznania, kup na próbęoczywiście zgoda jeśli patrzymy wyłącznie na aukcje zakończone z linka, który podał kolega, ale on sprzętu foto w takich cenach nie sprzedaje od 3 tygodni ... a ja jeszcze nie widziałem komentarza od osoby , która takowy sprzęt zakupiła. Zawsze zwracały moją uwagę wyłącznie komentarze za tv sony i nic poza tym.
No nieważne, nie mój problem...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Anonimowość licytujących na allegro uniemożliwia zapytanie "zwycięzców" wcześniejszych aukcjiTo tez dziwne. Jeśli - załóżmy - aukcje wygrywają podstawione osoby, to jedynym sensem płacenia prowizji allegro (od 6450 PLN to jest 112,25 PLN prowizji) jest potencjalny, grubszy wałek. Więc, jeśli nie ma żadnych komentarzy za sprzęt foto, to... Micles, Ty jesteś z Poznania, kup na próbę
Komentarz
-
-
-
tyle razy człowiek ryzykował i wszystko było OK teraz chyba bardziej będę uważał żeby nie usłyszeć przepraszamA może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
Trochę offtop będzie...
Może ja jakiś dziwny jestem, ale czegoś nie rozumiem. Tyle osób jest zainteresowanych Canonem 5D mkII za ~500zł mniej niż normalnie mimo ryzyka nacięcia się na kompletny wałek?
Naprawdę te 500zł robi aż taką różnicę przy kupnie sprzętu za 7 tysięcy? To już chyba lepiej się wyjdzie kupując używkę w idealnym stanie...Komentarz
-
Eeee... A widziałeś tu takich, co zaryzykowali? Jak na razie, ja nie widziałem, ale może coś przeoczyłem.
BTW, 500 zł mniej niż normalnie... Gdzie sprzedają 5dII normalnie za 6.950?Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
-
Czasem jak dobrze poszukasz "Allegro" to trafisz super okazję.
Mi się trafiła przedwczoraj aż o 650 zł mniej niż normalnie, z zerowym przebiegiem oraz pełną gwarancją Pl...od ręki.Pucha i słoki
Komentarz
-
za 7k kupisz na allegro , w sumie teraz mam oferte 6700 ale czekam heh , trzeba polować za używanym a to nie łatwa sprawano comment...Komentarz
-
Napisałem gdzieś, że ktoś kupił? Chodziło mi tylko o to, że nadzwyczaj dużo zainteresowania wzbudziła ta oferta.
Nie 500zł, ale myślę, że za 600zł by się dało:
http://www.allegro.pl/item1038788376...1_213_674.html
Dostajesz towar z pewną gwarancją Canona, sprzęt z normalnego sklepu. Można odebrać osobiście bez problemu też.
Mam do nich blisko, jak chcesz to Ci mogę nawet zdjęcia sklepu zrobić kiedyś;-). Ba, nawet 2 razy widziałem jak u nich ludzi kupowali 5D, zazwyczaj z jakimiś L-kami. Łączna kwota dość porażająca dla takiego amatora jak ja
.
Komentarz
Komentarz