Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Zamieszczone przez nowart
    tylko , że w komentarzach nie widzę żadnego z tych nicków, które ponoć zakupiły ten korpus. Nawet tych najstarszych z 26 kwietnia...
    Na stronie o mnie napisal, że: "Termin realizacji zamówienia wynosi max do 19 dni roboczych". To znaczy, że w tym przypadku dostawa powinna byc zrealizowana maks do 21.05.2010.
    Zatem jeszcze tydzień co najmniej....
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Handelson
      Uzależniony
      • 2009
      • 789

Dobrze, że koledzy są tacy czujni (piszę całkowicie poważnie) - udowadnia to zakupy w sprawdzonych miejscach - nawet jeśli trzeba zapłacić drożej. Kupowałem też oczywiście sprzęt w necie ale zawsze odbiór osobisty (nawet jak musiałem jechać po niego 400 km). Sorry ale nie trafia do mnie, że wysłanie kurierem jest tańsze i szybsze niż odbiór osobisty. Kwestia chcenia i szacunku dla klienta. MSZ.

Komentarz

• GhostRider
        Początki nałogu
        • 2008
        • 335

Zamieszczone przez v.1958
        cóż - żaden z kupujących wymienionych w tym linku nie wystawił jeszcze opinii...
        I dlatego ja czekam na te komentarze, chociaż i tak nie kupię u niego, bo już na allegro było takie coś i była to mega wtopa Za 4-5 stówek można mieć od ręki z odbiorem - to chyba nie jest źle.
        Moje zdjęcia na forum
        7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
        http://jaceklosko.blogspot.com/

Komentarz

• nowart
          Uzależniony
          • 2007
          • 809

Zamieszczone przez dinderi
          Na stronie o mnie napisal, że: "Termin realizacji zamówienia wynosi max do 19 dni roboczych". To znaczy, że w tym przypadku dostawa powinna byc zrealizowana maks do 21.05.2010.
          Zatem jeszcze tydzień co najmniej....
          oczywiście zgoda jeśli patrzymy wyłącznie na aukcje zakończone z linka, który podał kolega, ale on sprzętu foto w takich cenach nie sprzedaje od 3 tygodni ... a ja jeszcze nie widziałem komentarza od osoby , która takowy sprzęt zakupiła. Zawsze zwracały moją uwagę wyłącznie komentarze za tv sony i nic poza tym.
          No nieważne, nie mój problem...

Komentarz

• myu.fokeshi
            Coś już napisał
            • 2007
            • 62

napisalem do nich maila, zeby sprawdzic "IP". wyciagnalem z maila, ze korzystaja z takiego dostawcy netu:

78.88.72.69 = 078088072069.polkowice.vectranet.pl

Nazwa sieci: VECTRANET
            Kraj: PL
            Pula adresów IP: 78.88.72.0 - 78.88.79.255

Opis sieci:
            Broadband users of VECTRA S.A.
            Vectra Technologie S.A. -= POLKOWICE =-
            For abuse: [email protected]

Dane adresowe sieci:
            Vectra S.A.
            Al. Zwyciestwa 253
            81-525 Gdynia
            POLAND
            Vectra S.A.

Napewno brzmi to lepiej niz internet bezprzewodowy play albo innej sieci...

Sam juz nie wiem co o tym myslec. Mimo wszystko radzilbym sie jeszcze wstrzymac do pierwszych komentarzy za te sprzedane piątki
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            http://bgp.he.net/net/78.88.72.0/21#_whois

tu tez jest cos na temat tego IP, ale nie ogarniam o co chodzi
            Ostatnio edytowany przez myu.fokeshi; 13183. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Zamieszczone przez nowart
              oczywiście zgoda jeśli patrzymy wyłącznie na aukcje zakończone z linka, który podał kolega, ale on sprzętu foto w takich cenach nie sprzedaje od 3 tygodni ... a ja jeszcze nie widziałem komentarza od osoby , która takowy sprzęt zakupiła. Zawsze zwracały moją uwagę wyłącznie komentarze za tv sony i nic poza tym.
              No nieważne, nie mój problem...
              To tez dziwne. Jeśli - załóżmy - aukcje wygrywają podstawione osoby, to jedynym sensem płacenia prowizji allegro (od 6450 PLN to jest 112,25 PLN prowizji) jest potencjalny, grubszy wałek. Więc, jeśli nie ma żadnych komentarzy za sprzęt foto, to... Micles, Ty jesteś z Poznania, kup na próbę
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Sunders
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 2746

To tez dziwne. Jeśli - załóżmy - aukcje wygrywają podstawione osoby, to jedynym sensem płacenia prowizji allegro (od 6450 PLN to jest 112,25 PLN prowizji) jest potencjalny, grubszy wałek. Więc, jeśli nie ma żadnych komentarzy za sprzęt foto, to... Micles, Ty jesteś z Poznania, kup na próbę
                Anonimowość licytujących na allegro uniemożliwia zapytanie "zwycięzców" wcześniejszych aukcji
                http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Zamieszczone przez Sunders
                  Anonimowość licytujących na allegro uniemożliwia zapytanie "zwycięzców" wcześniejszych aukcji
                  Dlatego, pomysł serwisu z ukrywaniem nazw mi się nie podoba i nigdy nie podobał. Służy bardziej sprzedającemu, niż kupującym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• MariuszJ
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1697

http://www.tvn24.pl/12690,1656337,0,...wiadomosc.html
                    Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• szuler
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 829

tyle razy człowiek ryzykował i wszystko było OK teraz chyba bardziej będę uważał żeby nie usłyszeć przepraszam
                      A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• bytheway_r
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 81

Trochę offtop będzie...
                        Może ja jakiś dziwny jestem, ale czegoś nie rozumiem. Tyle osób jest zainteresowanych Canonem 5D mkII za ~500zł mniej niż normalnie mimo ryzyka nacięcia się na kompletny wałek?
                        Naprawdę te 500zł robi aż taką różnicę przy kupnie sprzętu za 7 tysięcy? To już chyba lepiej się wyjdzie kupując używkę w idealnym stanie...

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Zamieszczone przez bytheway_r
                          Tyle osób jest zainteresowanych Canonem 5D mkII za ~500zł mniej niż normalnie mimo ryzyka nacięcia się na kompletny wałek?
                          Eeee... A widziałeś tu takich, co zaryzykowali? Jak na razie, ja nie widziałem, ale może coś przeoczyłem.

BTW, 500 zł mniej niż normalnie... Gdzie sprzedają 5dII normalnie za 6.950?

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• sadaman
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 294

Eeee... A widziałeś tu takich, co zaryzykowali? Jak na razie, ja nie widziałem, ale może coś przeoczyłem.

Czasem jak dobrze poszukasz "Allegro" to trafisz super okazję.
                            Mi się trafiła przedwczoraj aż o 650 zł mniej niż normalnie, z zerowym przebiegiem oraz pełną gwarancją Pl...od ręki.
                            Pucha i słoki

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

za 7k kupisz na allegro , w sumie teraz mam oferte 6700 ale czekam heh , trzeba polować za używanym a to nie łatwa sprawa
                              no comment...

Komentarz

• bytheway_r
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 81

Napisałem gdzieś, że ktoś kupił? Chodziło mi tylko o to, że nadzwyczaj dużo zainteresowania wzbudziła ta oferta.

Nie 500zł, ale myślę, że za 600zł by się dało:

http://www.allegro.pl/item1038788376...1_213_674.html

Dostajesz towar z pewną gwarancją Canona, sprzęt z normalnego sklepu. Można odebrać osobiście bez problemu też.

Mam do nich blisko, jak chcesz to Ci mogę nawet zdjęcia sklepu zrobić kiedyś;-). Ba, nawet 2 razy widziałem jak u nich ludzi kupowali 5D, zazwyczaj z jakimiś L-kami. Łączna kwota dość porażająca dla takiego amatora jak ja.

Komentarz

Pracuję...