Kupowanie na eBay.de

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Baal
    Bywalec
    • 2006
    • 228

Kupowanie na eBay.de

Witam,

Chciałem się zapytać jak to jest z kupowanie sprzętu fotograficznego (zwłaszcza obiektywów) na eBay.de.

Chociażby: http://cgi.ebay.de/Canon-EF-28-80-mm...QQcmdZViewItem - Cena się zapewne skończy na 7 euro + koszt wysyłki (10euro). W przeliczeniu na PLN za 50-60zł mam obiektyw który w Polsce kosztuje średnio 200zł. Czy te obiektywy są sprzedawane za cene na której aukcja się kończy? Czy wogóle warto kupować obiektywy na ebay.de?
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d
  • Wats0n
    Uzależniony
    • 2006
    • 996

A po cholerę Ci drugi kit?
    Zakres inny, ale klasa ta sama.
    Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• mattnick
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1735

no tak ale w polsce może go opchnąć za 150...pojdzie jak swieza bułka...25 taki obiektywów i ma chłopak 70-200 4 L
      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Baal
        Bywalec
        • 2006
        • 228

Wats0n - to był tylko przykład. Brałbym zupełnie co innego. Tylko kwestia aby ktoś obajśnił jak kupować i jak to jest z tymi cenami dziwnymi czasami po 10 euro za obiektyw.
        Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Komentarz

• Wats0n
          Uzależniony
          • 2006
          • 996

Hmm, o tym nie pomyślałem

Edit:
          Jakoś nie chce mi się wierzyć w takie mega okazje, sądze że mają tam jakieś ceny minimalne albo coś. Niestety, dużo nie powiem, albowiem nie władam specjalnie językiem Goebbelsa i Himmlera, tak więc tajniki ebay.de pozostają dla mnie niezgłębione.
          Inna sprawa, jak na zakupy w dojczlandii zapatrują się nasi celnicy.
          Ostatnio edytowany przez Wats0n; 5282.
          Tako rzecze Watson.

Komentarz

• cood
            Coś już napisał
            • 2006
            • 94

nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że aukcja zakończy się na 7 euro (zakończone aukcje z tym obiektywem sugerują raczej, że będzie inaczej).
            dodatkowo zastanawiające jest skąd wziąłeś 10 euro za przesyłkę, skoro sprzedający pisze, że ten koszt to 17,5 euro w unii europejskiej.
            ogólnie na niemieckim ebayu ceny chyba są zbliżone do tych na allegro (bynajmniej tak jest ze sprzętem muzycznym, nie porównywałem zbyt wielu rzeczy foto na allegro i ebay.de)

a.
            cood [czyt. kud]
            http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
            przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
            moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Komentarz

• Baal
              Bywalec
              • 2006
              • 228

mattnick - przeważnie brałbym obiektywy dla siebie. Fakt, że to co Ty mówisz opłaca się, gdy sprzedający ma 7 takich obiektywów i wysyłane są w jednej paczce i nie muszę płacić 7 * 12 euro za wysyłke

Komentarz

• Baal
                Bywalec
                • 2006
                • 228

cood - Bo róźnie to bywa z wysyłką. Zależy z jakie miejsca w Niemczech (popatrz sobie po cenach wysyłki na innych aukcjach). no to chyba ze sprzetem foto tak nie jest po ostatnio widziałem Canon EF 70-200mm L 1:2.8 USM 70-200mm L - zostało 1 dzień i 13 godzin a cena wynosiła 142 euro a w Polsce obiektyw ten kosztuje w granicach 6000zł.

Komentarz

• Wats0n
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 996

Zamieszczone przez Baal
                  ... ostatnio widziałem Canon EF 70-200mm L 1:2.8 USM 70-200mm L - zostało 1 dzień i 13 godzin a cena wynosiła 142 euro a w Polsce obiektyw ten kosztuje w granicach 6000zł.
                  Aukcje, niezależnie od kraju, zaczynają się na dobrę na jakieś poł godziny przed końcem
                  Tako rzecze Watson.

Komentarz

• cood
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 94

Zamieszczone przez Wats0n
                    Aukcje, niezależnie od kraju, zaczynają się na dobrę na jakieś poł godziny przed końcem
                    ja zazwyczaj licytuję na 6 sekund przed końcem aukcji

a.
                    cood [czyt. kud]

Komentarz

• Baal
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 228

Wats0n - OK, prześledze jedną z aukcji i zobaczymy efekt i zrobię screena

Pic w tym że kupując Canon EF 70-200mm L 1:2.8 USM za 200 euro nawet i sprzedając go w Polsce to sam widzisz jaki to interes, dlatego jestem ciekaw.

A więc tam jest tak, że kiedy aukcja skończy się nawet na 100euro to sprzedający wysyła ten obiektyw (po uprzednim skontaktowaniu się z kupującym) za cene za którą się wylicytowało??

Komentarz

• cood
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 94

Zamieszczone przez Baal
                        Pic w tym że kupując Canon EF 70-200mm L 1:2.8 USM za 200 euro nawet i sprzedając go w Polsce to sam widzisz jaki to interes, dlatego jestem ciekaw.
                        przeglądnąłem zakończone aukcje z tymi obiektywami. i najtańszy jaki znalazłem to 935 euro

Zamieszczone przez Baal
                        A więc tam jest tak, że kiedy aukcja skończy się nawet na 100euro to sprzedający wysyła ten obiektyw (po uprzednim skontaktowaniu się z kupującym) za cene za którą się wylicytowało??
                        dokładnie tak. kupjesz za tyle za ile wylicytujesz + koszty przesyłki.

a.
                        cood [czyt. kud]

Komentarz

• Baal
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 228

A jak zobaczyć na jakiej kwocie najczęściej się kończą aukcje?? Na ebay.de jestem od niedawna i w dodatku średnio znam niemiecki
                          Ostatnio edytowany przez Baal; 4430.

Komentarz

• cood
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 94

Zamieszczone przez Baal
                            A jak zobaczyć na jakiej kwocie najczęściej się kończą aukcje?? Na ebay.de jestem od niedawna i w dodatku średnio znam niemiecki
                            1. logujesz sie
                            2. klikasz na Erweiterte Suche (pod tym górnym finden)
                            3. w pole "Suchbegriff oder Artikelnummer eingeben" wpisujesz to czego szukasz
                            4. zaznaczasz "Nur beendete Angebote"
                            5. klikasz "finden" i znajdujesz

a.
                            cood [czyt. kud]

Komentarz

• Baal
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 228

Ok Dziękuje a może te z serii L to rzeczywiście skończą się na 900euro, ale te tańsze, które w Polsce chodzą po 1000-1400zł, warto kupować? Chociażby z powodu takie, że można wystawić je na allegro i zarobić na tym?

Komentarz

Pracuję...