Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartosz108
    Bywalec
    • 2006
    • 197

Zamieszczone przez Makudonarudo
    No własnie , jak kręcą nosem na szumy w lustrzankach (choć nie wiem gdzie oni je widzą) to tylko zobaczą nazwę a610 to od razu skasują choć ja szumów nie widze na iso 50 , na 100 też raczej nie widuje - chyba że w coniektórych warunkach . ew jeszcze korekta w photoshopie. To rozumiem że tam na tych stronach są fotki z samych lustrzanek?
    czy zdarzają sie jakieś kompakty?
    Ja wsadziłem kilka z G2 i łykneli.
    Czasem piszą że są szumy bo im się fotki nie podobają i nie wiedzą do czego się przyczepić.
    BARTOSZ

www.photoillustrator.eu

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Zawsze mozna skasowac exif'a
      ...

Komentarz

• Hallgerd
        Coś już napisał
        • 2005
        • 67

Zamieszczone przez mikeqp
        a co powiecie o takich bankach jak Dreamstime lub StockXpert ?? stawki są chyba mniejsze?;]
        ale może więcej zdjęć przyjmują?
        Nie, stawki nie są mniejsze, na pewno większe niż na shutterstock. Przyjmują więcej zdjęć, trochę mniej sie po prostu sprzedaje, ale to dobre stocki. Jeszcze Fotolia jest warta zainteresowania.
        canon

dreamstime, istockphoto, shutterstock, fotolia, bigstockphoto, stockxpert

Komentarz

• Reno
          Początki nałogu
          • 2004
          • 271

Hallgerd, niesamowite masz te modelki - gratuluję pięknych córek i zdjęć! Bardzo, bardzo mi się podobają też zdjęcia z komunii.

Komentarz

• -=Festyk=-
            Uzależniony
            • 2005
            • 666

A możecie podać nazwy jakichś serwisów nie wymagających wysłania sanu dowodu tożsamości?Z powodu wieku nie mam dowodu osobistego,a paszportu nigdy nie potrzebowałem,więc nie wyrobiłem.

||Galeria

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

Zamieszczone przez -=Festyk=-
              Z powodu wieku nie mam dowodu osobistego
              A jaki dowód osobisty ma związek z wiekiem?? - jak Ci potrzebny to idziesz do urzędu i wyrabiasz dowód ;-) - jak nie masz 18 lat to jedyna różnica jest taka że jest ważny 5 a nie 10 lat - i nie ma żadnych innych obostrzeń - dowód nie stwierdza że jesteś pełnoletni - stwierdza twoją tożsamość itp.
              Potrzebny może być np. do przekraczania granicy wewnątrz UE - możesz mieć nawet dowód dla kilkulatka - znajomi robili jak jechali na wakacje do Włoch - na paszport dla dziecka trzeba było czekać ze 2 miesiące a dowód był za 2 tygodnie.
              Na marginesie dodam, że z tego korzystają niektórzy "nieletni" - wyrabiając dowód i kupując w sklepie alkohol - większość sprzedawców nawet jak zapyta to jak zobaczy zdjęcie zgodne z osobnikiem to nie patrzy na datę urodzenia
              Co do stocków - jak potrzebny dowód jako potwierdzenie tożsamości to sobie wyrób i im wyślij - a jak ograniczeniem jest wiek to już tego wymogu nie bardzo przeskoczysz..

Pozdr
              Artur Starz
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Nemeo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1757

Mam takie pytanie, jak wygląda kwestia nazw zdjęć które zamieszczamy ?
                Czy do kazdego zamieszczonego zdjęcia, musimy wymyślać jakąś nazwę lub podpis, czy możemy umieszczać zdjęcia całkowicie bez podpisu lub nazwy ?

Komentarz

• mikeqp
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 235

i można to samo zdjęcie na 5 stockach sprzedawać??

Komentarz

• Nemeo
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1757

Zamieszczone przez mikeqp
                    i można to samo zdjęcie na 5 stockach sprzedawać??
                    Tak, chyba że sprzedaż prawa autorskie do jakiegoś zdjęcia.

Komentarz

• -=Festyk=-
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 666

Dobra Arturs,ale znacznie prościej dla mnie byłoby znaleźć inny serwis,a nie wyrabiać sobie dokumenty.Nie ma żadnego takiego?

||Galeria

Komentarz

• Routlaw
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 983

Zamieszczone przez Nemeo
                        Mam takie pytanie, jak wygląda kwestia nazw zdjęć które zamieszczamy ?
                        Czy do kazdego zamieszczonego zdjęcia, musimy wymyślać jakąś nazwę lub podpis, czy możemy umieszczać zdjęcia całkowicie bez podpisu lub nazwy ?
                        Zależnie od serwisu albo wybierasz kategorie nie raz bardzo zagłebione, albo opisujesz zdjęcie słowami kluczowymi. W przypadku Shutterstocka masz do wyboru 1-2 kategorie z pośród kilkunastu i musisz podać 7-50słów kluczowych. Oczywiście im wiecej podasz tych słów tym wieksza szansa że kupujący trafią na Twoje zdjęcie..
                        14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

Zamieszczone przez -=Festyk=-
                          Dobra Arturs,ale znacznie prościej dla mnie byłoby znaleźć inny serwis,a nie wyrabiać sobie dokumenty.Nie ma żadnego takiego?
                          Nie wiem, bo nie wiem ;-), odniosłem się do stwierdzenia o dokumentach - czasem mogą się przydać (wyjazd do UE, konto w banku itp.) - a ta wiedza odnośnie wieku jest zupełnie nieznana - wszyscy myślą żeby mieć dowód tzeba mieć 18 lat..
                          Co do pytania poczytaj regulaminy na tych stockach które wymienili znawcy tematu - jeśli nie ma w nich obostrzenia wiekowego to możesz startować - bez dokumentów ciężko będzie potem dostać kasę - myślę ze jakbyś dostał czek którego odbiorcą jest "Festyk" to w banku miałbyś problem że to akurat ty

Pozdr
                          Artur
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Hallgerd
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 67

Zamieszczone przez arturs
                            bez dokumentów ciężko będzie potem dostać kasę - myślę ze jakbyś dostał czek którego odbiorcą jest "Festyk" to w banku miałbyś problem że to akurat ty

Pozdr
                            Artur
                            To akurat nie - wystarczy konto bankowe lub karta (np. visa) , adres internetowy i już. (przez moneybookers lub paypal)
                            canon

dreamstime, istockphoto, shutterstock, fotolia, bigstockphoto, stockxpert

Komentarz

• mario1275
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 420

a czy zdjęcie ze stocka można wycofać? - np w sytuacji gdy chcę sprzedać komuś prawa autorskie
                              www.modelownia.pl

Komentarz

• yogur
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 57

Witam,
                                jeśli chodzi o dokument ID na Shutterstock to już to przerabiałem z nowym dowodem i nie przeszło. Próbowałem ich przekonać, że w ramach UE to mój ID jest międzynarodowym dokumentem ale oni po kolejnej weryfikacji stwierdzili ostatecznie, że jeśli chodzi o Wschodią Europę to musi być paszport i tyle.
                                www.maciejjellonek-art.com www.photo-petitart.com
                                www.plfoto.com/157245/autor.html

Komentarz

Pracuję...