Gwarancja europejska

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xarfax
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 42

Gwarancja europejska

Jakbym kupił sobie na allegro sprzęt, który jest sprowadzany z niemiec np i ma gwarancję europejską to czy jest ona respektowana przez polskie serwisy czy trzeba wysyłać do niemiec? jak jest respektowana to w pełni jak polska?? pytam, bo jedni sprzedawcy na allegro piszą tak, a drudzy inaczej.
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Jest respektowana przez serwis na żytniej. Przesyłkę robisz na własny koszt.

Komentarz

• arekko
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 30

Zamieszczone przez aptur
      Jest respektowana przez serwis na żytniej. Przesyłkę robisz na własny koszt.
      a nie jest tak, że europejska jest na 2 lata a na Zytniej tylko rok uwzględniają?

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Ważne abyś miał dowód zakupu, bo inaczej Żytnia się wypnie.
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• bob*

Dowód zakupu może być od niemiaszków?

Komentarz

• Kubak82
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2348

Zamieszczone przez bob*
            Dowód zakupu może być od niemiaszków?
            moze, sprawdzone empirycznie

Komentarz

• leiho
              Bywalec
              • 2006
              • 117

Ale po co Ci serwis na Zytniej, skoro to niekompetentni ludzie, chamska i niedouczona obsługa i ceny z kosmosu? (w razie napraw typu mechaniczne uszk.)Lać na ten serwis, zyjemy w IV RP, na głupiej stacji benzynowej w Belgii jest lepsza obsluga klienta niz tutaj w autoryzowanym serwisie Canona... to JEST doswiadczenie empiryczne moje, + kilku innych osób, ktore znam osobiście.

no ale niewazne, gwarancja eur jest napewno honorowana ale musisz miec dowód zakupu, tak jak mowili poprzednicy.

Komentarz

• xarfax
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 42

podejrzewam, że zawsze mozna wysłać do niemiec - droższy transport, ale może za to wyższa jakość obsługi i serwisu?

Komentarz

• leiho
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 117

Zamieszczone przez arekko
                  a nie jest tak, że europejska jest na 2 lata a na Zytniej tylko rok uwzględniają?
                  rok na zytniej a drugi trrok juz musisz odesłac do sklepu gdzie zakuopiłes. w Holandii moi znajomi tez mają tylko rok, jak w Polsce, i musza do niemiec odsylac jezeli tam kupili towar, a po roku gwar ustawowa im sie skonczyla.

Komentarz

• leiho
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 117

Zamieszczone przez xarfax
                    podejrzewam, że zawsze mozna wysłać do niemiec - droższy transport, ale może za to wyższa jakość obsługi i serwisu?

ja poszedłem do Fototronika na Zurawiej, zrobili za pół ceny, i miła obsluga. Fakt, czekałem troche, ale nie ma co porównywac. Chociaz tutaj ktoś z forum na nich sie skarzył ze drozej. Pewnie zalezy od czesci itd.

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez leiho
                      ja poszedłem do Fototronika na Zurawiej, zrobili za pół ceny, i miła obsluga.

Ale zauwaz ze my tu mowimy o naprawie gwarancyjnej a nie za cene...
                      W takim przypadku Fototronik raczej odpada. Tylko Zytnia albo sasiedzi.

Komentarz

• leiho
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 117

wiem wiem, mowilem tylko wlasnie o uszkodzeniach mechanicznych itd. Natomiast serwis na Zytniej, niestety, monopol, a opinie kazdy ma jaka ma, z tego co widze, to nie jestem odosobniony

ciekaw jestem wlasnie jak to jest z wysyłaniem np sprzetu z Polski z polska podbita gwarancja - np do berlina. Ma to jakis sens?

Komentarz

Pracuję...