Znacie może sklep w którym ....

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dilbercik
    Bywalec
    • 2004
    • 135

Zamieszczone przez MMM
    4700 to bez faktury, z fVAT to chcą 5100. U nich rzadko jest najtaniej, za to są już na rynku trochę i generalnie to sprawdzony 'TiP'.

za tyle kupilem 2 tyg temu... fakt targowalem sie ale kupilem...
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Komentarz

• Oakhallow
      Początki nałogu
      • 2005
      • 258

Zamieszczone przez Vitez
      Jesli ktos to kwalifikuje jako usluge to cos bym podejrzewal o machlojki ze stawkami podatkowymi (usluga jest chyba nizej opodatkowana niz towar, tym bardziej towar luksusowy czy elektronika).
      I dokładnie trafiłeś w sedno sprawy!!
      Jak kupujesz kawe w kawiarni, np. coffeheaven, i nie jest to espresso, to przyjrzyj się dokładnie paragonowi.
      Można by więc np. "udostępnić" komuś aparat a nie sprzedać (teoretyzuję )

Oakhallow

Komentarz

• artex
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 49

http://www.allegro.pl/item107023402_...ce_krakow.html

A co powiecie o tej firmie? Do krakowa mogę się przejechać bo mam niecałe 200 km

Wczoraj zadzwoniłem w parę miejsc i rzeczywiście z fakturą dam sobie spokój. Tylko ciekawi mnie sprawa ewentualnych reklamacji. Mam nadzieję że dostanę przynajmniej jakieś pokwitowanie.

Nie chcę wydać forsy i się denerwować

Komentarz

• artex
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 49

nikt tam nic nie kupował?

Komentarz

• jarecki
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 21

Mogę polecić fotorex kupowałem u niego prawie cały sprzęt.
            Jarecki

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Oakhallow
              I dokładnie trafiłeś w sedno sprawy!!
              Jak kupujesz kawe w kawiarni, np. coffeheaven, i nie jest to espresso, to przyjrzyj się dokładnie paragonowi.

Dla mnie coffeheaven to taka kawiarnia jak McDonalds to "restauracja" . Watpie bym mial przyjemnosc kiedys spozywania tam "kawy" . No ale o gustach to sie nie dyskutuje .

Komentarz

• SAM
                Bywalec
                • 2005
                • 206

Zamieszczone przez Vitez
                Nie wiem gdzie ty kawe kupujesz jednak ja czy to w sklepie czy barze/kawiarni na paragonie widze towar a nie usluge .

Jesli ktos to kwalifikuje jako usluge to cos bym podejrzewal o machlojki ze stawkami podatkowymi (usluga jest chyba nizej opodatkowana niz towar, tym bardziej towar luksusowy czy elektronika).
                Vitez nie udawaj takiego świętego, bo będziesz musiał sobie kółeczko domalować.

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez SAM
                  Vitez nie udawaj takiego świętego, bo będziesz musiał sobie kółeczko domalować.
                  Nikogo nie udaje... ale gadaj zdrow .

Komentarz

• Kubak82
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2348

Zamieszczone przez artex
                    http://www.allegro.pl/item107023402_...ce_krakow.html

A co powiecie o tej firmie? Do krakowa mogę się przejechać bo mam niecałe 200 km

Wczoraj zadzwoniłem w parę miejsc i rzeczywiście z fakturą dam sobie spokój. Tylko ciekawi mnie sprawa ewentualnych reklamacji. Mam nadzieję że dostanę przynajmniej jakieś pokwitowanie.

Nie chcę wydać forsy i się denerwować
                    ja z kolei kiedys dzwonilem w sprawie aparatu+obiektyw i gosc nie mial czasu rozmawiac.. telefonu zwrotnego tez nie bylo.. olalem sprawe bo to on powinien chciec zarobic i kupilem sprzet gdzie indziej.. jesli koles tak traktuje klienta przy pierwszym telefonie to az boje sie mysle co bedzie gdy gwarancje trzeba bedzie realizowac

Komentarz

• bob*

Zamieszczone przez ms714033
                      Usługę można w koszty wrzucic, a sprzętu jeżeli nie prowadzisz w tym zakresie działalności chyba nie.
                      Bez różnicy towar czy usługa, każdy wydatek musi być związany z przychodem.

Komentarz

• Tasma
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 134

Niekoniecznie. Teraz kazdy zakup aparatu cyfrowego obronisz przed UKS'em. Po prostu sam sobie robisz foldery czy strone www. A jak sie obawiasz to wlicz w koszty w ramach limitowanych kosztow reprezentacji i reklamy. Wtedy moze to byc nie tylko aparat, ale tez gacie dla tesciowej.
                        Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Komentarz

• bob*

Chyba nie każdy sklep spożywczy ma www? Z teściową ten numerek też nie przejdzie ... nie będę już powtarzał o związku wydatku z osiągnięciem przychodu ... nawet jeżeli wydatek wsadzono w koszty repr. i reklamy.

Komentarz

• Michal-Czuba
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 356

Zamieszczone przez bob*
                            Chyba nie każdy sklep spożywczy ma www?
                            "Ale Panie synek Heniek robił ulotki, że promocje mamy, ino zdjęć towarów my potrzebowali, to my kupili aparat". Będzie?

Komentarz

• arkadek

Wroclaw - Foto-raj, 30D - 4750PLN (po lekkim targowaniu) z fakturą i polską drukowaną instrukcją
                              pozdrawiam,

Komentarz

Pracuję...