Ceny Eos 20D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

Zamieszczone przez dzi
    czemu tak wiele osób używa nazwy D20?
    Mylić się ludzka rzecz, a Canon sam zabagnił sprawę wprowadzając modele: D30=>D60=>10D
    http://plieth.com

Komentarz

• Marzan

Ups sorki w (Ps.) rzeczywiście pomyliłem nazwę, ale czy to takie ważne, aby się nad tym aż tak zastanawiać i zmieniać wątek dyskusji ...

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7450

Po pierwsze :

20d NIE BYŁO w hutrowniach prawie miesiąc, ani w Niemczech, ani w Holandii, ani w Belgii... Pojawiają się już pierwsze partie "poprawionego" towaru (nie wiem, czy poza nowym firmware coś jeszzce wchodziło w grę) ale do któregośtam listopada obowiązuje zakaz sprzedaży (tak, jak miało to miejsce przed premierą - aparaty były w hurtowni, ale nie można było ich kupić). Wtedy chodziło o premierę, teraz nie wiem, o co, może Canon nie chce bałaganu i czeka, aż wszystkie hurtownie będą miały szansę ruszyć ze sprzedażą w tym samym czasie.

Po drugie:

Mam d70 Pod nieobecność 20d i przy chwilowym wstręcie do 300d kupiłem sobie taką zabawkę. Nawet niezła )))) Szybki i duuuużo dokładniejszy AF , szybszy ogólnie, lepsze szkło w kicie, profi wygląd i dużo ostrzejsce foty (mniej zmiękcza filtr na martycy). No tylko kolorystyka inna i ISO 100 nie ma
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• amotax
          Dopiero zaczyna
          • 2004
          • 47

ZZZDRRRRADA....
          50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).

Komentarz

• Tytus
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1358

Zamieszczone przez Cichy
            Po pierwsze :

20d NIE BYŁO w hutrowniach prawie miesiąc, ani w Niemczech, ani w Holandii, ani w Belgii... Pojawiają się już pierwsze partie "poprawionego" towaru (nie wiem, czy poza nowym firmware coś jeszzce wchodziło w grę) ale do któregośtam listopada obowiązuje zakaz sprzedaży (tak, jak miało to miejsce przed premierą - aparaty były w hurtowni, ale nie można było ich kupić). Wtedy chodziło o premierę, teraz nie wiem, o co, może Canon nie chce bałaganu i czeka, aż wszystkie hurtownie będą miały szansę ruszyć ze sprzedażą w tym samym czasie.

Po drugie:

Mam d70 Pod nieobecność 20d i przy chwilowym wstręcie do 300d kupiłem sobie taką zabawkę. Nawet niezła )))) Szybki i duuuużo dokładniejszy AF , szybszy ogólnie, lepsze szkło w kicie, profi wygląd i dużo ostrzejsce foty (mniej zmiękcza filtr na martycy). No tylko kolorystyka inna i ISO 100 nie ma
            miałem go w ręku, przy tej ostrości ISO 100 nie jest konieczne, różnica z ISO 200 niewielka a zapas ostrości pozwala cyfrowo potem doprowadzić zdjęcie do tego samego wyglądu, poza tym, na odbitce lub w wymiarach 800x533 różnicy i tak nie zobaczysz

wiele "problemów" cyfrówek bierze się stąd, że powiększamy te pixele na max i doszukujemy się niuansów, których w analogu dostrzec niesposób...
            20Dset
            maj łeb...

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Tytus
              miałem go w ręku, przy tej ostrości ISO 100 nie jest konieczne, różnica z ISO 200 niewielka
              Tylko czasem zakres maksymalnego przymkniecia sie konczy i trzeba szukac filtru ND (nie wnikajac w jakosc/ostrosc iso100).

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                Zamieszczone przez Tytus
                miałem go w ręku, przy tej ostrości ISO 100 nie jest konieczne, różnica z ISO 200 niewielka
                Tylko czasem zakres maksymalnego przymkniecia sie konczy i trzeba szukac filtru ND (nie wnikajac w jakosc/ostrosc iso100).
                szukać???

trzy zawsze pod ręką - dwa 8x i jeden 4x :wink:

ND to jak dla mnie podstawa 8)
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Tytus
                  Zamieszczone przez Vitez
                  Zamieszczone przez Tytus
                  szukać???
                  Szukac w torbie

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Zamieszczone przez Tytus
                    A mogę zadać niebezpieczne pytanie: "a po co?", tzn. do czego zazwyczaj uzywasz?
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Tytus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                      Zamieszczone przez Tytus
                      A mogę zadać niebezpieczne pytanie: "a po co?", tzn. do czego zazwyczaj uzywasz?
                      wydłużenie czasu naświetlania, do różnych celów...
                      20Dset
                      maj łeb...

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

tyle to zgadłem, ale miałem nadzieje, że jakieś ciekawe cele zasugerujesz
                        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Tytus
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1358

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                          tyle to zgadłem, ale miałem nadzieje, że jakieś ciekawe cele zasugerujesz
                          fotografowanie wody, pozbywanie sie obiektów ruchomych sprzed budynków umożliwienie zastosowania mniejszej przesłony itp......
                          20Dset
                          maj łeb...

Komentarz

Pracuję...