Kiedy do serwisu??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtek_j
    Początki nałogu
    • 2006
    • 352

Kiedy do serwisu??

Mam canona 350d i pytanie kiedy trzeba się udać do serwisu?Napiszecie że jak się zepsuje ale mi chodzi o to bym to tego momentu może nie czekał gdyż może się to stać w najmniej spodziewanym momencie.Może jest jakaś reguła że jak się wykona xxxx zdjęć to trzeba się zgłosić na jakiś przeglądzik.Jak to jest??
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
  • GrzegorzS
    Bywalec
    • 2005
    • 156

Gdyby była taka możliwośc to do aparatu dołączana by była karta "planowanych awarii" z podanym czasem od np. zdjęcia nr. 0001
    Ot takie przeglądy okresowe...
    40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Komentarz

• McKane
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2015

Po paru tysiacach jesli sam nie bedziesz mial ochoty sie bawic czeka Cie pewnie wizyta w serwisie w zwiazku z czyszczeniem matrycy. Przy okazji mozesz poprosic serwisanta zeby zobaczyl czy wszystko jest ok ale ilosc obserwacji jaka mozna wykonac od zewnatrz jest niewielka.
      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Proponuję: rób zdjęcia, ładuj akumulatorki, od czasu do czasu (gdy zachodzi potrzeba) przedmuchaj matrycę i bez potrzeby (oby nigdy) nie wybieraj się do serwisu. Jeszcze Ci coś zepsują :-)
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• minek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1386

co 10000 zdjęć zmieniaj olej.

Komentarz

Pracuję...