Gdzie tanio kupić filtr UV Hoya HMC lub SMHC 82mm

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • uldum
    Coś już napisał
    • 2005
    • 63

Gdzie tanio kupić filtr UV Hoya HMC lub SMHC 82mm

Witam wszystkich,
    Żeby uniknąć niepotrzenych odsyłaczy do wyszukiwarki zadam konkretne pytania. Choć dodam, że naczytałem się mnóstwo o filtrach wszelakiej maści.

Niedługo dotrze do mnie od dłuższego czasu oczekiwany obiektyw Sigma 100-300/f4. Jak większości z Was wiadomo średnica filtra w tym obiektywie to 82mm (w wielu sklepach niedostępne)
    Na początek zamierzam zabezpieczyć go filtrem UV. I tutaj pojawiają się moje pytania (...jakbym słyszał reklamę... :wink: )

1. Czy wiecie gdzie można kupić w rozsądnej cenie filtr UV o wspomnianej średnicy ?

Filtry B+W to trochę za wysoka (cenono) półka. Rozglądam się za Hoya HMC lub SMHC.

2. Na allegro Hoya 82mm SHMC (czarna) jest w cenie 190 zł. Czy to dobry wybór w stosunku do HMC ?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
    pozdrawiam wszystkich,
    Krzysztof
  • Driver
    Zablokowany
    • 2005
    • 786

Komentarz

• Hipek
      Bywalec
      • 2005
      • 167

Uldum@ Raczej taniej niż Allegro nie dostaniesz i ta SHMC wydaje się na twoją kieszeń jak Dosia - jakość rozsądna za rozsądną cenę. Sam takie stosuję choć z mniejszym gwintem a więc i tańsze.
      20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580

Komentarz

• delete30
        • 2006
        • 6

Stosunkowo niezły wybór filtrów mają w http://www.foto-raj.pl/. Hoya UV HMC Super 82 kosztuje tam 180 zł.

W związku z tym, że to mój pierwszy post - witam wszystkich serdecznie!
        Gratuluję jednocześnie administratorom i stałym uczestnikom tego forum doskonałej roboty. Jesteście kopalnią wiedzy!
        ... i lęk przed trybem M │

Komentarz

• uldum
          Coś już napisał
          • 2005
          • 63

Wielkie dzięki. Wreszcie do czegoś przydaje się internet.

Komentarz

• uldum
            Coś już napisał
            • 2005
            • 63

Już kupiłem filtr - polecam www.foto-raj.pl

Zamieszczone przez delete30
            Stosunkowo niezły wybór filtrów mają w http://www.foto-raj.pl/. Hoya UV HMC Super 82 kosztuje tam 180 zł.

W związku z tym, że to mój pierwszy post - witam wszystkich serdecznie!
            Gratuluję jednocześnie administratorom i stałym uczestnikom tego forum doskonałej roboty. Jesteście kopalnią wiedzy!
            Okazało się, że faktycznie filtr UV Hoya 82mm jest w cenie 180 zł, przy czym przy wpłacie z góry na konto przesyłka jest gratis. Rewelacja.
            Na allegro musiałbym zapłacić 190 zł + 7 zł za przesyłkę + 6,50 zł za ubezpieczenie.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Komentarz

Pracuję...