Wycena

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Camilo
    przzedtem JERONIMO1
    • 2014
    • 385

Wycena

Jaką realną kwotę za calość do ogłoszenia mam wstawić?

5d classic i M50
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: J28A1843.JPG
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 1,06 MB
ID: 2117214
    Ostatnio edytowany przez Camilo; 52643.
    Staruszek 5dc
  • candar
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 3410

Re: Wycena

Jako eksponat na półkę ? Proponuję np. 5 zł + koszty wysyłki do odbiorcy.

Niestety na poważnie nie da się da wycenić, bo nikt poza właścicielem nie zna stanu technicznego, ani przebiegu aparatu. Znając życie to w przypadku 15-letniego 5D classic zapewne 10-ty właściciel i 500.000 wyzwoleń migawki, których nawet nie da się sprawdzić w tym modelu. A widać na spodzie onego 5D, że coś się zadziało. Generalnie to to 5D Classic chodzą od 500 do 1500 zł w zależności od tego ile ktoś zdecyduje się za niego zapłacić.

BTW - sprzedając samochód też byś użył jednego poglądowego zdjęcia od przodu z ostrością na tablicę rejestracyjną, bez żadnych informacji technicznych ?
    Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• Camilo
      przzedtem JERONIMO1
      • 2014
      • 385

Odp: Re: Wycena

Stan określam na bdb jak na swoje lata,przebieg nieokreslony
      i lusto w orginale bez naprawy w ramach gwarancji i źle i dobrze.Chciałem to wszystko wystawić za 2400zł

Staruszek 5dc

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4318

Odp: Wycena

wystaw
        jak się nie sprzeda opuścisz
        może dostaniesz jakieś propozycje
        odwagi
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• candar
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 3410

Re: Odp: Re: Wycena

Zamieszczone przez JERONIMO1
          Stan określam na bdb jak na swoje lata,przebieg nieokreslony
          i lusto w orginale bez naprawy w ramach gwarancji i źle i dobrze.Chciałem to wszystko wystawić za 2400zł
          Za komplet powinno być OK (czyli 900 + 1500 - zakładając super stan). Zdjęcia się nie ładują. Pamiętaj, że czytelny i dokładny opis + zdjęcia się przyda, bo nikt nie kupi kota w worku na podstawie jednego zdjęcia.
          Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• Camilo
            przzedtem JERONIMO1
            • 2014
            • 385

Dzięki jutro to wystawie zobaczymy czy w ogóle będzie zainteresowanie takim zestawem
            Staruszek 5dc

Komentarz

• candar
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 3410

Re: Odp: Wycena

Zamieszczone przez JERONIMO1
              Dzięki jutro to wystawie zobaczymy czy w ogóle będzie zainteresowanie takim zestawem
              MZ rozsądniej będzie rozbić na dwa ogłoszenia na każdy aparat. Wątpię, aby ktoś potrzebował równocześnie zabytkowy 15-letni DSLR (na OLX jest obecnie oferta za 650 zł z odklejonym lustrem) oraz współczesne bezlustro M50 https://allegro.pl/zakonczone/aparat...&price_to=2000. Tak między nami to na Twoim miejscu bym zostawił 5D, bo to naprawdę klasyk, ale zdjęcia cały czas da się nim robić o ile zostawisz sobie do niego optykę. Kokosów to za niego nie dostaniesz a zawsze fajnie mieć na podorędziu DSLR.
              Ostatnio edytowany przez candar; 18138.

Komentarz

• michalab
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1580

Odp: Re: Odp: Wycena

Zamieszczone przez candar
                MZ rozsądniej będzie rozbić na dwa ogłoszenia na każdy aparat.
                Zdecydowanie, jeśli będzie ktoś zainteresowany jednym to drugi potraktuje raczej jako gratis i wiele za niego nie da.
                Zapraszam

Komentarz

• Camilo
                  przzedtem JERONIMO1
                  • 2014
                  • 385

Zdecydowałem że piątka zostaje tak jak powiedział candar nie warto,kiedyś pozbyłem się już classica w nadmiarze aparatów i nie minął miesiąc jak zawitał spowrotem M50 wystawiony
                  Staruszek 5dc

Komentarz

• Camilo
                    przzedtem JERONIMO1
                    • 2014
                    • 385

Szybko poszło m50 znalazł nowego właściciela
                    Staruszek 5dc

Komentarz

• malwes
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 74

Ech....dla mnie 5d classic "robił" najpiękniejsze zdjęcia Miał w sobie to coś, ten model.

A tak ogólnie - postanowiłam i ja sprzedać mój sprzęt - 5d mk III oraz starego 60d (może ktoś dla dziecka zechce). Rozbiłam na dwie części. Zdecydowałam się zawieźć na Żytnią, żeby zrobili pełną diagnostykę i wystawili dokumentację do niej. Wydaje mi się to fair wobec potencjalnego nabywcy. Przyjdą dokumenty to ewentualnie poradzę się co do wyceny. Mam tylko nadzieję, że oni takie przeglądy robią rzetelnie już teraz. Kiedyś dawno dawno temu nie wykryli, że mój 6d od nowości miał popsuty moduł Wi-Fi....
                      Pozdrawiam,
                      Gosia
                      Moja pasja
                      Facebook

Komentarz

• Tom77
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2875

Zamieszczone przez malwes
                        Ech....dla mnie 5d classic "robił" najpiękniejsze zdjęcia Miał w sobie to coś, ten model.

A tak ogólnie - postanowiłam i ja sprzedać mój sprzęt - 5d mk III oraz starego 60d (może ktoś dla dziecka zechce). Rozbiłam na dwie części. Zdecydowałam się zawieźć na Żytnią, żeby zrobili pełną diagnostykę i wystawili dokumentację do niej. Wydaje mi się to fair wobec potencjalnego nabywcy. Przyjdą dokumenty to ewentualnie poradzę się co do wyceny. Mam tylko nadzieję, że oni takie przeglądy robią rzetelnie już teraz. Kiedyś dawno dawno temu nie wykryli, że mój 6d od nowości miał popsuty moduł Wi-Fi....
                        Jaki jest koszt pełnej diagnostyki ?

Komentarz

• cauchy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2939

Wycena

podpinam się

Kupiłem R6 i nie wiem co zrobić z 6D. Aparat kupiony lipiec 2014, przebieg poniżej 30k, ale przetyrałem go solidnie w różnych warunkach, nieraz miał kontakt ze skałą. Osłonka wizjera została gdzieś na Ornaku, ta papierowa nakładka pokrętła nastaw odkleiła się ze 2 lata temu (co za badziew ), pokrywka od baterii za chwilę odmówi działania, podobnie włącznik, gumy się już odklejają. Po Nepalu nie jestem w stanie doczyścić go z pyłu jaki tam załapał na powierzchni.

Jest coś takiego jak "generalny serwis/przegląd" takiego aparatu? tak jak z autem/rowerem? żeby wymienili te zużyte/brakujące elementy? Szkoda mi go wywalać na złom bo jest całkowicie sprawny. Z kolei wiem, że raczej więcej niż 1tys za niego w tym stanie nie wezmę. Zostawić na backup? donno..

Ostatnio edytowany przez cauchy; 19623.
                          EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                          Flickr | YT

Komentarz

• atsf
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 5119

O kukułka! Ja mam młotek w lepszym stanie po czterdziestu latach używania!
                            EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• cauchy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2939

co zrobić? to travel body i tak też był używany
                              EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                              Flickr | YT

Komentarz

Pracuję...