canon 6d mk I

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hannahg
    Coś już napisał
    • 2006
    • 76

canon 6d mk I

Witam

Prosze o pomoc w wyborze nowej 6stki mk1.

Czy oferty z ceneo w bliżej 4k, to nowe aparaty? Czy raczej coś w stylu - kombinowane powystawowe, poserwisowe itd. SKlepy piszą - nowe ale ....

Różnica pomiedzy tańszymi ofertami a tymi z autoryzowanych sklepów canona to ok 800 zł. Ktoś ma jakies doswiadczenie?

DZieki z góry
  • p0m
    Uzależniony
    • 2010
    • 698

Odp: canon 6d mk I

poczytaj opinie, nawet na ceneo. wiele z tych "tańszych ofert" są obarczone pewnym ryzykiem - np. brak gwarancji, bo sprzęt jest z zagranicznej dystrybucji, a gwarantem jest sklep. sklep zniknie, zniknie "gwarancja". często pojawiają się też niekompletne zestawy - np. bez jakiś papierków czy nawet dekielków.
    Ostatnio edytowany przez p0m; 37369.
    ebe ebe

Komentarz

• 5pirit
      Początki nałogu
      • 2009
      • 433

Nie tyle co czytaj opinie, co po prostu powysyłaj zapytania do każdego ze sklepów jak się sprawa ma z tym aparatem. Zapytaj czy jest to nowy sprzęt z gwarancją producenta czy ich sklepowa jakaś itd .... TO chyba najszybsza i najpewniejsza droga.
      eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Komentarz

• p0m
        Uzależniony
        • 2010
        • 698

powiem tak - nie będę wymieniał dokładnie, które sklepy nie mają puszek z polskiej dystrybucji, bo nie będę się narażał na jakieś personalne ataki, ale zdecydowana większość z tych (albo nawet i wszystkie), co sprzedają za 4000-4400 mają sprzęt nawet spoza europejskiej dystrybucji... wiem, bo sam stałem dość niedawno przed zakupem 6d classic.
        ebe ebe

Komentarz

• hannahg
          Coś już napisał
          • 2006
          • 76

W takim razie zapytam inaczej. Ile trzeba dac zeby kupic z europejskiej dystr. Ew jak ktos ma sprawdzony sklep i kupował nie dawno 6stke w rozsadnych pieniadzach, bede wdzieczny za info na priv. Dzieki z góry.

Komentarz

• tomfoot
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 2362

Zamieszczone przez hannahg
            W takim razie zapytam inaczej. Ile trzeba dac zeby kupic z europejskiej dystr. Ew jak ktos ma sprawdzony sklep i kupował nie dawno 6stke w rozsadnych pieniadzach, bede wdzieczny za info na priv. Dzieki z góry.
            Portal aukcyjny. TIP - Gandini. Canon 6d nowy 4019 zł (z dostawą). Dystrybucja jak mniemam kalifat Deutschland. Gwarancja w pełni i bez najmniejszych problemów respektowana w PL (i w rzeczonym kalifacie też). Zakup zapewne poza portalem, ale sprzedający całkowicie pewny.

Komentarz

• p0m
              Uzależniony
              • 2010
              • 698

Zamieszczone przez tomfoot
              Portal aukcyjny. TIP - Gandini. Canon 6d nowy 4019 zł (z dostawą). Dystrybucja jak mniemam kalifat Deutschland. Gwarancja w pełni i bez najmniejszych problemów respektowana w PL (i w rzeczonym kalifacie też). Zakup zapewne poza portalem, ale sprzedający całkowicie pewny.
              i co dostajesz korpus z oryginalnym pudełkiem, wszystkimi papierkami, instrukcjami i foliami? mniemam, że nie...

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez hannahg
              pewnym nigdy nie będziesz, chyba że kupisz w autoryzowanych sklepach typu cyf.....pl, po wyższych cenach.
              ebe ebe

Komentarz

• tomfoot
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2362

Zamieszczone przez p0m
                i co dostajesz korpus z oryginalnym pudełkiem, wszystkimi papierkami, instrukcjami i foliami? mniemam, że nie...
                Tak. Dostajesz wszystko oryginalne. Tyle, że przywieziony (zazwyczaj) z Niemiec. Oczywiście przed zakupem trzeba skontaktować się ze sprzedawcą i upewnić, że dostaniesz egzemplarz jakiego sobie życzysz. Kupiłem tak w zasadzie prawie cały sprzęt i nigdy z niczym nie było najmniejszego problemu.

Komentarz

• p0m
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 698

ok. jak dojdzie mój sprzęt to dam znać z jakiego sklepu kupowałem i czy wszystko było w porządku.
                  ebe ebe

Komentarz

• Yaru
                    Początki nałogu
                    • 2010
                    • 256

W lutym 2018 r. kupowałem 6d mkII u Gandiniego - przyszedł w pudełku oryginalnie zapakowany, nie wyjmowany, jak z fabryki, wszystko było fabrycznie zabezpieczone, polecam zakupy i niego.
                    Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Komentarz

• hannahg
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 76

Zamieszczone przez Yaru
                      W lutym 2018 r. kupowałem 6d mkII u Gandiniego - przyszedł w pudełku oryginalnie zapakowany, nie wyjmowany, jak z fabryki, wszystko było fabrycznie zabezpieczone, polecam zakupy i niego.
                      Na portalu akucyjnym czy w sklepie internetowym?

Komentarz

• Eryk1
                        Początki nałogu
                        • 2018
                        • 301

https://www.e-infin.com/uk/item/1253...mera_body_only

Kupowałem z tego sklepu już 2 obiektywy bez zastrzeżeń.
                        Old but gold

Komentarz

• hannahg
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 76

Zamieszczone przez Eryk1
                          https://www.e-infin.com/uk/item/1253...mera_body_only

Kupowałem z tego sklepu już 2 obiektywy bez zastrzeżeń.
                          Za cene jedynki dostajemy dwójke. Mega. Warto zastanowic sie kto ze znajomych siedzi w UK, ew z wysyłką ale nie znam kosztów. Cła chyba póki co nie ma

Komentarz

• Eryk1
                            Początki nałogu
                            • 2018
                            • 301

Swoją drogą to niewiem jak oni to robią bo kiedy kupowałem 135mm F2 nowa byla w cenie używanych.Co do 6d II czytałem opinie na forum że niektórzy wrócili z powrotem do 6d I.
                            Old but gold

Komentarz

• hannahg
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 76

Widze ze to sklep z Hong Kongu - pytanie o europejska gwarancje nie ma za bardzo sensu. Ceny sa naprawdę dobre, jest roczna gwarancja, ew trzeba by odsyłać do azji.
                              Nie miałes jakis problemów z cłem? Chyba ze wysyła jest z GB?

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Eryk1
                              Swoją drogą to niewiem jak oni to robią bo kiedy kupowałem 135mm F2 nowa byla w cenie używanych.Co do 6d II czytałem opinie na forum że niektórzy wrócili z powrotem do 6d I.
                              Masz racje, Mysle jednak ze oprócz kosztów które skłaniają ku wyborze jedynki, mój wybór pada na dwójkę. W tym sklepie zdaje sie realny zakup dwójki w budzecie jakim dysponuje. Napisz jak mozesz skąd dostałes paczke. (europa, czy Hong Kong)

Komentarz

Pracuję...