Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
jest oficjalne stanowisko sklepu:
W nocy z dnia 21 na 22 marca prowadziliśmy naszą cykliczną akcję "Nocna promocja" na euro.com.pl. Jedną z atrakcji był przeceniony obiektyw Canon EF 24–70 mm f/2.8 L II USM za 1599 złotych. Ta oferta wzbudziła zainteresowanie kupujących i znalazło się wielu chętnych. System przyjmował zgłoszenia wg kolejności, w jakiej napływały. Po wyczerpaniu zapasów magazynowych system powiadamiał kupujących o braku produktu i anulowaniu ich zamówienia. Regulamin naszego sklepu zakłada, iż każdy zakup musi zostać potwierdzony telefonicznie lub mailowo przez pracownika naszego sklepu. Ten komunikat jest widoczny m.in. podczas dokonywania każdych zakupów, nie tylko tych promocyjnych. Każdego zawiedzionego przepraszamy. Tych, którzy dokonali zakupu po promocyjnej cenie i dostali mail potwierdzający, zapewniamy, iż produkt zostanie dostarczony w najbliższych dniach.
Tomasz Siedlecki, dyrektor do spraw marketingu RTV EURO AGD
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
Każde tłumaczenie tej jak sądzę ewidentnej pomyłki jest słabe ale nie mają innego wyjścia.
Oczywiście mają/mieli wyjście tylko trzeba mieć jaja żeby przyznać się do błędu. Cena za ten obiektyw jest nierealna i każdy to wie ale sklep mógł wyjść z twarzą proponując bon/gratis/obniżkę na cokolwiek związanego z fotografią dla osób które zamówiły ten obiektyw. Niestety odpowiedzi w imieniu sklepu udzieliła pipka która powinna od razu stracić posadę którą zajmuje.
Oczywiście mają/mieli wyjście tylko trzeba mieć jaja żeby przyznać się do błędu. Cena za ten obiektyw jest nierealna i każdy to wie ale sklep mógł wyjść z twarzą proponując bon/gratis/obniżkę na cokolwiek związanego z fotografią dla osób które zamówiły ten obiektyw. Niestety odpowiedzi w imieniu sklepu udzieliła pipka która powinna od razu stracić posadę którą zajmuje.
I pewnie ta osoba, którą określasz z takim lekceważeniem poniesie konsekwencje, może nawet niejedna.
Ale przyznać się do błędu - marketingowo - nigdy. Zarząd by Cię za to zjadł posypawszy uprzednio solą .
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
Bez przesady.Idąc tą drogą to 50STM powinien kosztować 20 zł ? To co powiecie o telefonach które kosztują tyle co dobrej klasy telewizor czy laptop ? Ten cały wylew złości to kolejny przykład na to że ludzie dalej wierzą w cuda i jeszcze mają wielkie pretensje gdy się nie spełniają. Nie wszystko jest w zasięgu wszystkich, tak było, jest i będzie.
Tak się tylko zastanawiam, bo to kolejna taka akcja tego sklepu, czy rzecz nie jest elementem marketingu - wrzucają w różnych branżach nierealną ofertę, a później trwa dyskusja. Nieważne jak mówią, ważne żeby mówili...
jest tez taki marketing, szukasz czegoś , znajdujesz w porównywarce sklep z najniższa cena tylko ze sklep nie ma teraz tego produktu
ale w sklepie już jestes...
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Skoro to zrobili nie pierwszy raz to jest całkiem prawdopodobne, ze to część marketingu. Co najwyżej dla własnego bezpieczeństwa poświęcili ze dwie sztuki, które ktoś miał szczęście i nabył w tej cenie, by nie było że pomyłka. Wtedy są czyści, bo nigdzie nie było napisane że w promocji jest 1000 sztuk. A potencjalny zwabiony klient przegrzebał cały sklep w poszukiwaniu czegokolwiek w promocji zapoznając się z oferta sklepu No i w głowie mu dynda, że od czasu do czasu warto zajrzeć bo może znów się trafi okazja/pomyłka
Dochodza jeszcze hity z wyszukiwarki, bo nagle wiekszosc canoniarzy w PL sprawdza produkt u nich w sklepie. Gorzej, moj zaprzyjazniony nikoniarz dzwonil do mnie kilka dni temu z tym newsem.
Co z Wami!! jest? Jakie POLACTWO???, w tym wypadku, że chciało się kupić produkt, który sprzedawca omyłkowo źle wycenił?
A zastanawialiście się, czy właściciele marketów, czy dużych sieci mieli, by takie wyrzuty sumienia, gdybyście omyłkowo kupili produkt z zawyżoną ceną? lub gorszej jakości - NIE, nie mieliby, nie mają i nie będą mieli, ponieważ robią to cały czas! Na Europę wschodnią, do sieciówek idą gorszej jakości towary, czego zupełnie nie kryją, mało tego publicznie się, do czego przyznają na najwyższych kierowniczych szczeblach, uzasadniając, że "jest to dostosowanie towarów do gustów klientów z tych regionów europy" - czyli Polak pierze w mniej wydajnym proszku, pije i je gorszej jakości colę i czekoladę - bo wg zagranicznych konernów Polak tak WOLI.
Nie trzeba daleko szukać, nawet na tym forum wałkowane były tematy, że na Polskę idą z selekcji mniej ostre L`ki, czy puszki z "felernymi" cyferkami w nr. serynych (słynne pierwsze sztuki 5D3)...
POLACTWO... - jeśli komuś Tu źle - to niech,.... wyjeżdża, grzecznie mówiąc, granice otwarte, nikt nikogo nie trzyma.
Jeśli Amerykaninowi przeszkadza Amerkactwo - robi to samo..
Nie wiem skąd, się to wzięło? z prog, śniadaniowych? z ust znanych i lubianych co na "wypożyczonych" z kulturą ze sklepów Walmart`u rzeczach całe stany zjeździli??
Kończąc - np; dla nnie milion razy większym "polactwem" jest auto-zaniżanie swojej wartości wtrącając bez absolutnie żadnej potrzeby ang. słów jak np. EVENT, pisząc, czy rozmawiając w Polsce z Polakami. Po kij? to? to jest dopiero "polactwo", mając swój język, mogąc bez żadnego skrępowania go używać, non-stop słyszy się na salonach (i forach) ewenty, conwerty, dizajny, holideje, dżizuse, lajki, unlajki, hejty, imicze, intacze... itd... to nawet nie "polactwo", to polatragedia i idiotyzm w jedym,... a nie zakup w markecie źle wycenionego aparatu...
Pozdrawiam
Komentarz