He he,obserwuję czasem ceny obiektywów wraz z pojawiającym się "cashbackiem".Jak "pięknie" wyglądają natychmiastowe podwyżki na sprzęt s sieciach handlowych.Liderem jest firma na E,zaraz po niej na M.Cudem akurat o kwotę zniżki lub bardzo blisko.Dla mnie draństwo w czystej postaci.
Zmowa cenowa
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Zmowa cenowa
ciekawe co uokik sądzi o cenach minimalnychJestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień -
Nie wiem co sadzi uok, ale kilku userow na forum kiedys po mnie jechalo twierdzac, ze cena zalezy od sprzedawcy. Jakos nie potrafili mi wyjasnic cen nowych porduktow, oglaszanych przez Canona.Komentarz
-
taki temat powstaje co cashback
żyjemy w kraju gdzie cfaniactwo jest zaleta a uczciwość frajerstwem
na każdym prawie poziomieNie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
ja potrafię, a odpowiadając na moje retoryczne pytanie uokik nakłada kary
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Komentarz
-
Ale chwila: to Canon tak podnosi ceny, czy sieciówki?"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na bilion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na bilion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
Terry Pratchett – MortKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
70-200 2.8 II kupilem za 1500 funtow obecna cena to okolo 1800-2000.
Podobnie bylo z 24-70 2.8 II - kupilem za 1400 - obecnie 1800 czy cos. Wszystko poszlo w gore, cashbacka niema. Mowiac wszystko mam na mysli wszystko, nawet 50 1.2!
Na szczescie jade w sobote do Birmingham na TPS, moze cos kupie.Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Ale kto broni złożyć skargę / zawiadomienie / donos / podejrzenie do UOKiK, tym którzy podejrzewają zmowę ???
Przecież to nic nie kosztuje, poza napisaniem maila / pisma.
Myślę, że UOKiK chętnie zajmie się zbadaniem tej sprawy
No więc, kto napisze ?Komentarz
-
Ale zmowa cenowa oznaczałaby te same ceny we wszystkich sklepach.Komentarz
Komentarz